You are currently viewing Ревю на Kindle Paperwhite 2015 мнение, цена и характеристики

Ревю на Kindle Paperwhite 2015 мнение, цена и характеристики

Ревю на Kindle Paperwhite 2015

Съдържание:

Модел Paperwhite 2015 не е най-новият от серията на Kindle. На пазара вече можете да откриете Paperwhite 2018 и Paperwhite 2021, но модел 2015 е първият, който въвежда 300 ppi, по-висока разделителна способност на дисплея. С подобреният екран и с изгодната си цена този четец заслужава да привлече вниманието Ви и да го вземете предвид, когато избирате своето устройство.

Визуално устройството не се различава от своите предшественици. Разполагате с бутон за включване, светлинен индикатор и микро USB порт за прехвърляне на данни. Няма никакви ръчни бутони за обръщане на страниците и маневриране по менютата, така че сте принудени да използвате само тъчскрийна на екрана.

Екран

При стартиране на началният екран имате опции за начало, назад, осветление, регулиране на светлината, търсене на книги в Амазон магазина и Goodreads. Ако не сте запознати с Goodreads това е социална мрежа за четящи хора, където можете да давате своята оценка и мнение за книгите, които сте прочели. Kindle Paperwhite 2015 Ви дава възможност  да превключвате между няколко изгледа и  да създавате колекции на книгите си.

Kindle Paperwhite 2015 е снабден с монохромен екран с размер 6 инча. Това, което отличава модела от предходните е доста по-високата разделителна способност и резолюцията от 1440 x 1080. Какво всъщност означава това за нас потребителите?

Текстът е много по-отчетлив, което прави четенето не натоварващо. Пикселите са почти незабележими и спокойно можете да четете дребен текст. Това Ви позволява да намалите размера на шрифта без това да дразни очите. Ако обичате да прекарвате дълги часове погълнати от книга, това е много голямо предимство. 

Вградената подсветка Ви позволява да се наслаждавате на четивото си по всяко време на деня. Имате възможност да регулирате силата на светлината, но модела няма вградена автоматична такава функция, трябва да го правите ръчно.

Текст

При по-старите модели се наблюдава един основен проблем с визуализацията на текста, което от Kindle са се постарали да коригират с модел Paperwhite 2015. Вече можете да се наслаждавате на приятно подреден текст без излишно разстояние между думите и неприятното накъсване на изреченията.

От Kindle са осигурили много опции да персонализирате размера на текста, видът на шрифта, като дори са добавили свой собствен Bookerly. 

Докато сте отворили книгата си можете да подчертавате, да си водите бележки, и да търсите думи в речника.

Батерия

Добрата новина е, че животът на батерията не е засегнат от подобренията на дисплея. Според Амазон можете да зареждате електронният си четец веднъж в месеца, ако го ползвате по 30 минути на ден.

Памет

Може би Ви се струва, че 4GB са много малко за памет, но предвид че размерите на електронните книги са много малки, тази памет ще Ви бъде напълно достатъчна да поберете хиляди книги на устройството си. И все пак, ако това не Ви е достатъчно имате възможност да си добавите допълнително карта с памет до 512MB.

Как да сваляте книги на вашият Kindle можете да прочете в статията ни тук.

Свързаност

Kindle Paperwhite 2015 е снабден с WiFi връзка. Това е много удобна екстра, когато искате да си прехвърлите книги или да си закупите от магазина на Амазон. 

Още един начин за прехвърляне на съдържание е USB порта. Освен за зареждане на батерията, той се ползва за свързване на Вашият електронен четец с компютър или лаптоп.

Формати

Paperwhite 2015 поддържа всички известни формати на електронните книги. Моделът се справя доста добре с PDF файловете. Дори ако размерът на документа е голям няма да се загубите, защото имате индикатор, който Ви показва къде точно се намирате на страницата. И все пак, когато става въпрос за обширни PDF файлове, Paperwhite 2015 е предназначен само за основни PDF файлове. Вестници, списания няма да изглеждат добре. Имайте предвид, че ако документа има много изображения, тогава този четец не е най-подходящият.

Характеристики на Kindle Paperwhite 2015

Име на спецификациятаХарактеристика
Тип на дисплеяE-ink Монохромен
Разделителна способност на дисплея1440 x 1080
Размер на дисплея6 inch
Дълбочина на цвета16 нива на сивия цвят
Тъч СкрийнДа
Вътрешна памет4 GB
БатерияLi-Ion, издържа до 6 седмици
Wi-FiДа
USB изходДа
ФорматиPDF
DOC, TXT, HTML, MOBI, AZW, JPEG, GIF, PNG, DOCX, AZW3, BMP, PRC
Размери169 x 117 x 9.1 mm
Тегло205 g
Предлагани цветовеМатово черно
В комплекта са включениЕлектронен четец, кабел USB Type-C, кратко ръководство, листовка с гаранционна карта

Ръководство за употреба на Kindle Paperwhite 2015

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.