You are currently viewing Нови книги през Декември 2022

Нови книги през Декември 2022

Нови Книги през Декември 2022 г.

Ето, че дойде и краят на тази година. Декември за нас е месец, в който можем да се отпуснем на дивана и да се отдадем на четене. Събираме се с роднини и си поднасяме подаръци с надеждата да зарадваме любимите. Книгата е страхотен вариант за изненада, както за малките, така и за големите. 

В тази публикация сме подбрали нови заглавия, които предстоят да излязат на книжният пазар през месец Декември. 

Предстоящи заглавия от издателство Сиела.

Ще започнем с нещо нежно и романтично. “Коледа в Тифани” от Карън Суон не е история любовта от пръв поглед и заживели щастливо, а точно обратното. Главната героиня среща “правилният” и прекарва 10 години от живота си с него преди да разбере, че всичко е лъжа. Тя напуска познатият си провинциален живот и в продължение на една година гостува на своите близки приятелки, всяка за по четири месеца. “Колко града са нужни, за да излекуваш сърцето си?”

“Ти, аз, завинаги” от Джо Уотсън е книга изпълнена със забавни моменти и е напълно подходяща за топла чаша чай, сладки и пухкаво одеяло. Главната героиня има всичко, което може да иска едно момиче, но то върви с дарба да прецаква всичко. Има успешна писателска кариера, но е изпаднала в пълен блокаж, а срокът ѝ за втората книга изтича. Притисната от времето тя се впуска да разследва любовната история на южноафриканските Ромео и Жулиета, с чиято интимна кореспонденция разполага. Бека Торн е силно запленена от тези романтични писма и изгаря да открие краят на техният романс, но не предполага, че случаят ще я отведе до мъжът, за който винаги е мечтала.

Нови книги през декември 2022 от Колибри

Преминаваме на по-мрачна вълна и ще зарадваме любителите на трилъра. “Мастиленочерно сърце” от Робърт Галбрейт е детективска история в пълният смисъл на думата. Робин и съдружникът и Страйк имат задачата да разкрият самоличността на анонимен преследвач. Еди е жертвата, която е преследвана онлайн от човек с псевдоним Аномия. Тя търси помощ от Робин, но детективката я отпраща. Няколко дни по късно Еди е намерена мъртва. Случаят се оказва заплетена мистерия и детективите попадат в ужасяваща опасност. Ако искате да вдигнете адреналина, то книгата е абсолютен шедьовър в жанра.

“Нощният управител” от Джон Льо Каре е съвременна заплетена история за търговия на оръжие, корупция и интриги. Главният герой в бивш военнослужещ, който работи като управител на хотел. Дейвид Корнуел, който пише под псевдонима Джон Льо Каре, е сред големите имена в жанра на трилъра. От “Нощният управител” можете да очаквате заплетен сюжет, който ще Ви държи под напрежение до самият край.

Нови заглавия от издателство Кръг

Още за любителите на трилъра. Ако сте фен на  Кармен Мола, то през Декември очаквайте нейната втора книга “La Red Purpura” или “Пурпурната мрежа” 

Предстоящи издания от издателство Емас 

Серията от трилъри продължава и от издателство Емас. “По-добре да беше мъртва” от Холи Джаксън е последната книга от тийн трилогията “Наръчник за убийства за добри момичета”. Пита си има преследвач, който не е поредният онлайн анонимен профил. Някой наистина я дебне, а най-плашещото е, че има връзка между него и местен сериен убиец. Отново една заплетена история, която ще Ви изненада.

“Куклата” от Ирса Сигурдардотир е смразяващ кръвта трилър. Откриеш ли куклата, очаквай смъртта да почука на вратата ти… По време на риболов Диса и дъщеричката ѝ намират оплетена в мрежите стара кукла. Момиченцето настоява да не я изхвърлят и то си я прибира вкъщи. На другият ден майка ѝ е мъртва, а куклата е изчезнала. Последват серия съдбоносни събития, които ще защитят титлата на кралицата на криминалните романи на Исландия Ирса Сигурдардотир.

“Натриев хлорид” от Юси  Адлер-Улсен е още един скандинавски трилър. Неразкрит сериен убиец, който замаскира убийствата, като нещастни случаи. Над 30 години престъпника планира своите действия и действа на внимателно планирани дати, които се оказват рождените дни на най-кървавите диктатори на света. Двама следователи успяват да разгадаят модела на убиеца и са на крачка от успех, но надвисналата Ковид епидемия е на път да провали акцията.

Нови книги през декември 2022 от издателство Ибис

Ще Ви представим две заглавия, които се надяваме, че издателството ще успее да издаде до края на месец Декември.

“Последният ерген милиардер” от Пипа Грант. Една романтична история наситена с хумор. Главната героиня е натоварена със задачата да бъде фалшиво гадже и да държи натрапниците настрана. А уловът ѝ е най-желаният ерген на света. Макар привидно двамата да са от различни светове, скоро откриват много общи черти.

“Това, което никога не приехме” от Луси Скор. История за лошото момче, което не прави никакви компромиси и предпочита да живее сам. Момичето, което бяга от сватбата си и се опитва да спаси пропадналата си сестра близначка. Наоми се озовава в затънтената Вирджиния, без работа и кола, и за капак с 11 годишната си племенница, за която не подозира. Нокс няма никакво намерение да се забърква в нови проблеми, но тъй като става свидетел на крахът в живота на Наоми, може единствено да ѝ помогне да си стъпи на краката и да изчезне. Или поне планът е такъв…

С тази статия приключваме с предложенията за 2022г. Януари месец започваме с нови сили и се надяваме 2023г. да ни донесе много изненади и да бъде година на постигнатите цели.

Пожелаваме Ви Весели празници и много нови книжни преживявания!

Книги 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.