You are currently viewing Безплатни Електронни Книги – Онлайн

Безплатни Електронни Книги – Онлайн

Безплатни Електронни Книги – Онлайн

Електронните книги са нещо много практично, особено когато са безплатни в онлайн пространството. Разбира се нямам предвид разпространение на книги по начини, които ощетяват автора, а за такива, които се разпространяват легално.

Лично аз бих се раздавала изключително много, ако книжарниците предлагат на своите клиенти пакет от хартиена и електронна книга. Не за друго, но не винаги мога да нося с мен поредната книга от 700+ страници навсякъде и в тези ситуации или в леглото вечер, предпочитам да чета на електронния си четец. Дано някой от търговците чете тези редове и тества тази идея за пакет от хартиена и електронна книги. Аз със сигурност бих се възползвала.

И сега стигаме до момента в който ще разберете, къде можете да четете и сваляте безплатно електронни книги от онлайн пространството.

Безплатни електронни книги от Ozone.

Правилно прочетохте, БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ от Ozone. Платформата Ви предоставя безплатен достъп до библиотека с десетки електронни книги, които можете да свалите и прочетете, когато пожелаете. *За да се възползвате, трябва да инсталирате приложението Ozone е-книги. Можете да избирате от:

  • Класическа българска литература
  • Книги на съвременни автори
  • Вечни издания от чужди автори
  • Вечни световни класики на английски език
Безплатни Електронни Книги - Онлайн

Безплатни Актуални издания в електронен формат от Ozone:

Също така, можете да се възползвате от няколко безплатни актуални издания, отново с Ozone. Всеки месец от платформата предоставят безплатен достъп до няколко избрани заглавия, които да свалите безплатно на Вашето устройство и прочетете до определена дата. Например заглавията, които са избрани през месец август, можете да прочетете безплатно до 21-ви септември.

Безплатни книги онлайн от Booksbg:

Booksbg е онлайн книжарница, от която можете да си закупите нови книги, списания и учебници с доставка до посечен адрес, НО не затова пишем тази статия. Книжарницата има и секция с над 900 безплатни електронни книги, които да свалите на Вашето устройство. Единственото условие е, че трябва да си създадете профил на сайта, след което свободно можете да сваляте безплатните книги онлайн. Виж предложенията на Booksbg.org и изтегли книги безплатно.

И за край искам да споделя още една моя мечта, много ми се иска да има библиотека за електронни книги и в България. Ще съм първата, която ще се запише и плати абонамент.

Безплатни електронни книги на английски език

Проект Gutenberg е организация от доброволци за дигитализиране и архивиране на културни произведения, както и за „насърчаване на създаването и разпространението на електронни книги.“ Той е основан през 1971 г. от американския писател Майкъл С. Харт. Книгите, които ще намерите там са безплатни, защото са с изтекли авторски права, или по принцип се разпространяват безплатно. Ще откриете над 70 000 заглавия на различни езици.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.