You are currently viewing Ревю на “Дъщерята на Лунната богиня” от Су Лин Тан

Ревю на “Дъщерята на Лунната богиня” от Су Лин Тан

Книга: Дъщерята на Лунната богиня

Поредица: Книга 1 от Небесното царство

Автор: Су Лин Тан

Дъщерята на Лунната богиня

Син-ин израства на Луната, напълно скрита от света, без да знае, че страховитият Небесен император е в неведение за съществуването ѝ. Но когато магията на Син-ин се пробужда, тя е принудена да избяга от дома и да се раздели с майка си, Лунната богиня.

Сама, безпомощна и изплашена, Син-ин се отправя към Небесното царство – земя на чудеса и тайни. Пред нея стои непосилната задача да крие самоличността си от всички и да измисли как да спаси майка си от ужасното ѝ заточение на Луната. Преди да загуби всяка надежда, Син-ин успява да се внедри в двора на Небесния император. Това обаче е едва началото на опасно и дълго пътуване, в което се впуска дъщерята на Лунната богиня. Над царството надвисва сянката на измяната и забранената магия, а опасна сделка между Син-ин и Небесния император заплашва да потопи цялото селение на безсмъртните в хаос.

“Дъщерята на Лунната богиня” пресъздава китайският мит за Лунната богиня. Пренасяме се в една далечна страна изтъкана от легенди за богове и вълшебни създания, сблъскваме се с безсмъртие, и магия, въобще експлозия от всичко, което може да пожелае един любител на фентъзито.

Дъщерята на Лунната богиня

Книгата проследява историята на Син-ин, родена и израстнала на Луната, скрита от очите на императорското семейство. Майка ѝ, Лунната богиня е осъдена от Небесният император на вечен затвор, заради неподчинение. Владетелят на Небесното царство се слави със своята липса на търпение и милост, и цялото селение на безсмъртните се прекланя пред неговата сила.

Неспособна и необучена да контролира силите си Син-ин губи контрол и животът ѝ се преобръща с главата на долу. Усетили промяната в аурата на Луната, императоркото семейство засилват интереса си към Лунната богиня. За да спаси дъщеря си Чан-ъ я изпраща далеч в селението на безсмъртните, като я заклева никога да не разкрива коя е всъщност.

Първи стрелец Син-ин

Книгата успя да ме впечатли от самото начало. Сюжетът проследява историята на Син-ин. Изпаднала в безизходица, тя трябва да се научи да оцелява и да открие своя път обратно към Луната. Унижавана и наказвана без вина, Син-ин не навежда глава и не забравя майка си. Отчаяно се опитва да открие начин да освободи Лунната богиня от вечният ѝ затвор. Син-ин израства пред очите ни от прислужница и плахо дете до изключително надарен воин. Проследявайки пътят ѝ нямаше как да не изникне образа на Мулан в съзнанието ми и това беше още нещо, което ме накара да заобичам героинята. 

От дете обожавам китайските легенди и култура. В историите им винаги присъства голяма драма и краят често е трагичен. “Дъщерята на Лунната богиня” не спестява нищо от тези емоции. Сред редовете ще срещнете чест, дълг и саможертва, вярност към семейството и родината. Приключението на Син-ин е изпълнено с премеждия и разочарования. Пътуване, което я учи да вярва в собствените си сили и я превръща в силна и самостоятелна жена, която е готова на всичко за хората, които обича. 

Су Лин Тан изгражда много силен женски образ, но не и спестява предателствата и разбитото сърце.

В “Дъщерята на Лунната богиня” ще се сблъскате с невъзможната първа любов, болката от осъзнаването на истинската тежест на дълга към семейството, любовен триъгълник, в който лично на мен ми беше трудно да избера фаворит. Изживях всяко терзание на героинята и почувствах всяка нейна болка. Су Лин Тан успя да ме въвлече във вихъра на магията и аз преживях и усетих болката на героите.

Два много силни мъжки образа присъстват в историята. Ако си представяте воини с мечове и лъкове, умело боравещи и с двете, няма да останете разочаровани. Ли-уей и Уън-джъ са ми еднакво симпатични, макар да предпочитам една идея повече войникът пред принцът. 

“Дъщерята на Лунната богиня” е изключително магична книга. Тя е вихър от вълшебства и митични създания. Завладяващо четиво, което ще Ви пренесе във екзотичният свят на китайските легенди. Прочетох я на един дъх и щом затворих последната страница усетих една празнота и съжаление за края. Интересно ми е какво ни е подготвила авторката в следващата книга, защото оценката, която дадох на “Дъщерята на Лунната богиня” е заслужени 5 звезди. 

Книгата ще бъде издадена през месец Май от издателство Artline.

Ето и откъс от книгата за нетърпеливите 🙂

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.