You are currently viewing Класация книги издадени през 2021 година

Класация книги издадени през 2021 година

В тази статия сме съставили кратка класация на книги, които са издадени през тази година. През 2021 година нашите български издатели ще ни зарадват с много нови заглавия за радост на всички четящи. Подбрали сме няколко предложения, които са на база интереса, който са породили в социалните мрежи.

Класация

Книга “Кръв и мед”  от Шелби Махурин, издателство Ибис

Очакваното продължение на “Змия и гълъб”, ревю на която можете да откриете в блога ни. За любителите на вещиците, магията и заплетените истории нямаше как заглавието да не присъства в класацията. Книгата е вече издадена и е на скромната цена от 16,90лв. В сайта на издателство Ибис.

Сега Рийд и Лу са бегълци, преследвани от всички – Белите дами, кралството и църквата. Те няма къде да се скрият, а за да останат живи, се нуждаят от съюзници. При това силни. Но защитата си има цена и те и приятелите им са принудени да поемат по различни пътища, за да укрепят силите си.

И докато Господарката на вещиците им залага подли капани в смъртоносна игра на котка и мишка, Лу и Рийд се опитват да преодолеят пропастта, образувала се помежду им…

Неочаквани срещи, нови съюзници и подмолни врагове ще се изпречат на пътя на Лу, Рийд, Коко, Ансел и Бо.

„Брилянтен дебют, в който има всичко, което обичам.“ – Сара Дж. Маас

Книга “Лейла” от Колийн Хувър, издателство Ибис

Книгата е вече издадена и можете да я закупите на цената от 14,90лв. на сайта на издателството. Колийн Хувър е изключително популярен автор. Първата си книга публикува през 2012 година и абсолютно всички нейни книги се превръщат в бестселъри. Ревюта на авторката можете да откриете в блога.

Понякога това, което желаем, е толкова силно, че може да преобърне съдбата ни…

Когато Лийдс среща Лейла, това е любов от пръв поглед. Той е убеден, че ще прекара остатъка от живота си с нея.  До един съдбовен ден, когато Лейла е нападната и простреляна.

След седмици прекарани в болница, тя се е възстановила физически, но емоционалните и психическите травми са променили жената, в която Лийдс се е влюбил.

За да си припомнят едни от най-хубавите моменти от връзката им, той я отвежда в къщата, където са се срещнали за първи път. Но след като пристигат там, поведението на Лейла поема в неочаквана посока. А това е само една от необяснимите прояви в къщата… 

Ако харесвате истории за истинска любов, със сюжетни обрати и неочаквани разкрития, мистерия и елементи на трилър, преплетени със свръхестественото, то този роман е тъкмо за вас!

Книга “Среднощно слънце” от Стефани Майър, издателство Егмонт

За любителите на поредицата “Здрач” издателство Егмонт ще зарадват четящите с продължението на поредицата. Не можем да пропуснем тази култова поредица в класацията ни. Книгата е вече издадена и е на цената от 29,90лв. В сайта на издателството.

Когато срещнах проницателния ѝ поглед, прочетох в очите ѝ изненада и съчувствие и изведнъж закопнях за сън. Не за забрава, както ми се бе случвало преди, не за да избягам от скуката, а защото исках да сънувам. Навярно, ако изпаднех в безсъзнание, ако можех да сънувам, поне за няколко часа щях да се пренеса в свят, където двамата с нея можехме да бъдем заедно. Тя ме сънуваше. А аз исках да сънувам нея.

Стефани Майър, автор на бестселърите от поредицата „Здрач“ прави своето триумфално завръщане в света на сагата с този дългоочакван и обвит в мистификации роман: емблематичната любовна история на Бела и Едуард, този път разказана от гледната точка на вампира.

Незабравимата приказка придобива нов, мрачен обрат. Срещата с Бела е едновременно най-обезпокоителното и най-интригуващото събитие в живота на Едуард. Разкривайки на читателите завладяващи подробности от миналото му и сложността на изборите, които трябва да прави, Едуард ще се изправи пред най-важното изпитание – да последва сърцето си, без да постави живота на Бела в опасност.

Епичен роман за неустоимите изкушения и опустошителните последици от безсмъртната любов.

Книга “Империя от злато” от Шанън Чакраборти, издателство Ибис

Последната част от поредицата “Хрониките на Девабад”. Вълнуваща история за магия и джинове. След като Девабад беше нападнат и превзет от Девите всички джинове се оказват лишени от магията си. Каква ще е съдбата на Дара и ще се справи ли със своите демони и страхове. Ще успеят ли Нахри и Али да се завърнат и да спасят близките си, които оставиха в разпадащият се Девабад. Ревюта на първите две книги можете да откриете в блога. “Империя от злато” все още не е издадено, но я очакваме с голямо нетърпение.

Daevabad has fallen.

After a brutal conquest stripped the city of its magic, Nahid leader Banu Manizheh and her resurrected commander, Dara, must try to repair their fraying alliance and stabilize a fractious, warring people.

But the bloodletting and loss of his beloved Nahri have unleashed the worst demons of Dara’s dark past. To vanquish them, he must face some ugly truths about his history and put himself at the mercy of those he once considered enemies.

Having narrowly escaped their murderous families and Daevabad’s deadly politics, Nahri and Ali, now safe in Cairo, face difficult choices of their own. While Nahri finds peace in the old rhythms and familiar comforts of her human home, she is haunted by the knowledge that the loved ones she left behind and the people who considered her a savior are at the mercy of a new tyrant. Ali, too, cannot help but look back, and is determined to return to rescue his city and the family that remains. Seeking support in his mother’s homeland, he discovers that his connection to the marid goes far deeper than expected and threatens not only his relationship with Nahri, but his very faith.

As peace grows more elusive and old players return, Nahri, Ali, and Dara come to understand that in order to remake the world, they may need to fight those they once loved . . . and take a stand for those they once hurt.

Книгите в Класацията избирате вие

Книгите в класацията бяха подбрани от наблюденията ни сред четящите ни приятели. Ще се радваме, ако ни пишете с Ваши предложения или ако желаете да направим класация за Вас. Надяваме се, че все пак сте намерили нашите предложения за интересни и да ще се потопите в приказният свят на книгите.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.