You are currently viewing Колекция Любовни книги, които всеки трябва да прочете.

Колекция Любовни книги, които всеки трябва да прочете.

За къде сме без малко любов и романтика. Много отдавна искахме да направим един списък, който да послужи на нашите книжни приятели като пътеводител и да помогне да изберете следващото си четиво. Подготвили сме няколко книги, които са ни препоръчани от феновете на романтичните романи и заслужават да бъдат прочетени. Ако сте изпаднали в читателска дупка и търсите начин да рестартирате можете да посегнете към някое от изброените заглавия и ние Ви гарантираме, че няма да съжалявате.

Колекция Любовни книги, които всеки трябва да прочете

Колекция Любовни книги, които всеки трябва да прочете

1. “Тайният мъжки клуб за любовни романи” 

от Лиса Кей Адамс. Книгата е избрана за най-добър романтичен роман през 2019 година в класациите на Amazon. Стилът на авторката е примесен с лек хумор и успява да грабне читателя. Историята е разказана по един завладяващ начин от авторката и успява да засегне много истина за отношенията между мъжете и жените. 

2. “Аз преди теб”

от Джоджо Мойс. Една съвременна романтична история, която няма начин да не Ви разплаче. Сладко-горчивата история на Лу и Уил се чете на един дъх. Книгата е преведена на 30 езика и се задържа в класацията за бестселъри почти година.

3. “Жестока любов”

Колийн Хувър. Авторката се превърна в едно от предпочитаните имена, когато става въпрос за романтична книга.  Авторката успява да преплете в историята любов и драма, което грабва читателите от първата до последната страница. 

4. “Мъглите на Серенгети”

от Лейла Атар. Книгата е вдъхновена от истински събития. Историята се развива в далечна Африка и борбата на двама обикновени хора да спасят три деца, които струват много повече мъртви. Изключително разтърсваща история, която ще Ви пренесе сред лагерният огън и порядките на африканските племена. Едно пътуване, което не само ще Ви разбие емоционално, но ще Ви разкрие много за тамошният живот.

5. “Гордост и предразсъдъци”

от Джейн Остин. Едва ли има любител на романтичния жанр, който да не е чел тази класика и не е изненада, че тя присъства в нашият списък. Една красива история за любов във време, когато предразсъдъците, скрупулите и обществените порядки диктуват социалният живот.

6.“Хипотеза за любов”

от Али Хейзълууд. Едно сравнително ново заглавие, което предизвика фурор в социалните мрежи. Авторката успява да създаде перфектният баланс между хумор и романтична проза. Героите ѝ са запомнящи се, а самата история ще Ви завладее от самото начало. 

7. “Тетрадката”

Никълъс Спаркс. Ако не сте чели книгата, то със сигурност сте гледали филмът. Сълзите са гарантирани и няма да останете разочаровани, ако посегнете към “Тетрадката”. Невероятно разказана история от майсторът Никълъс Спаркс, която показва силата на истинската любов.

8. “Отнесени от вихъра”

Маргарет Мичъл. Още една класика в жанра без, която не може. Съдбата на Скарлет няма как да не Ви трогне и да Ви разгроми емоционално. Любовен триъгълник, който макар да ни отнася много назад във времето успява да развълнува всеки читател. 

9. “Брулени хълмове”

Емили Бронте. Силно разтърсваща история за една нещастна, несбъдната любов и желанието за отмъщение. Разбитото сърце може да събуди у човек безгранична жажда за мъст. Ако сте решили да прочетете най-накрая “Брулени хълмове” то Ви гарантираме, че книгата завинаги ще се загнезди в съзнанието Ви.

10. “Мемоарите на една гейша”

Артър Голдън. Историята на едно бедно момиче чиято съдба е типична за епохата, в която се развива действието на книгата. Сюжетът обвързва много различни елементи: война, задкулисни игри и невъзможната любов. Пред читателя се разкрива животът на гейшите и какво се крие зад красиво изрисуваните лица.

Това беше нашата колекция Любовни книги, които всеки трябва да прочете. Приятно четене 🙂

Още интересни Новини за книги

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.