You are currently viewing Нови книги през Юли 2022

Нови книги през Юли 2022

Нови книги през Юли 2022

Лятото е в пълна сила, а с него идва отпуската и достатъчното свободно време да посегнем към нова книга. За страстните читатели като нас се е превърнало в навик да преравяме страниците на издателствата и да следми какво предстои да излезе на пазара. Именно така се роди и идеята за тази рубрика. Отново на Вашето внимание сме направили списък с предстоящи нови издания. Ще откриете книги от различни жанрове и автори заедно с линкове, където можете лесно да ги поръчате и да се възползвате от текущите промоции на издателствата.

Издателство “Ера” издава през месец Юли “Убежището” от Сара Пиърс. Авторката е известна с бестселъра си “Санаториумът”. “Убежището” дава заявка да се окаже достатъчно заплетена история около едно мъртво момиче. 

За книгата: Някои са тук за отдих. А други за отмъщение…

Идиличен островен курорт обещава пълна релаксация и незабравима почивка на посетителите си. Но островът, наричан „Скалата на Мрачния жетвар“, крие тъмно минало. Преди години мястото е ловно поле на сериен убиец, а сега се смята за прокълнато.

Само местните са склонни да вярват в тези суеверия и страшни истории… Но тогава млада жена е намерена мъртва след фатално падане и спокойствието на острова е нарушено. Дали това е просто инцидент?

Детектив Елин Уорнър се заема да разследва случая. А когато друг гост се удавя, Елин започва да подозира, че нищо не е случайно. Колкото повече рови, толкова повече тайни излизат наяве.

Но защо някой би взел на мушка гостите в луксозния курорт?

Елин трябва да залови убиеца… преди историята да се повтори.

От издателство “Ентусиаст” очакваме “Дяволският остров” от Никола Бьогле. Смразяващ трилър напълно в стилът на автора.

Докато изследва трупа на баща си, Сара Геринген е потресена. Но когато съдебният лекар ѝ дава ключа, намерен в стомаха на възрастния мъж, страхът я парализира. Ами ако Андре Васили не е бил мъжът, за когото се е представял? От мрачните гори на Норвегия до ледените степи на Сибир бившата инспекторка от специалните части e на път да се изправи пред една ужасяваща семейна тайна.

Издателсво “СофтПрес” издава “Срещи по време на ваканция” от Емили Хенри. Една романтична и забавна история, което всеки любител на жанра трябва да добави към библиотеката си.

За книгата: Попи и Алекс. Алекс и Попи. Помежду им няма нищо общо. Тя e щура, общителна и с гардероб като дъгата, той е мълчалив и носи скучни панталони в цвят каки. Напук на всичко двамата са най-добри приятели − още от едно споделено пътуване към дома като студенти. Днес ги делят стотици километри. Тя живее в Ню Йорк, той − в малкия им роден град, но всяко лято двамата прекарват една ваканционна седмица заедно.

Нови заглавия на Хермес през Юли 2022

За феновете на Лусинда Райли от издателсво “Хермес” са подготвили “Стаята на пеперудите”. Авторката е добре известна и заглавието заслужава вашето внимание.

За книгата: Поузи Андерсън израства в идиличната атмосфера на красиво английско имение в Съфолк, където дните преминават в ловене на пеперуди с любимия ѝ баща, четене на книги, разходки и вечерни забави с артистичните приятели на майка ѝ. Втората световна война обаче прекратява безгрижното ѝ детство и отнема живота на обичния ѝ татко.

…една случайна среща ще преобърне живота ѝ. Защото се появява Фреди, голямата ѝ любов, мъжът, който я е изоставил с разбито сърце преди петдесет години. И е на път да разкрие ужасяваща тайна за семейството ѝ.

Още от “Хермес” “Лятото на тайните” от Барбара Ханей.

Тихото и спокойно градче е перфектното място, където Клоуи да се съвземе и да предприеме крачката да стане самотна майка чрез инвитро процедура. Там обаче я очакват интересни запознанства и неочаквани събития, които ще я убедят, че човек не може да избяга от болката и нещастието дори да отиде накрай света. Главният редактор на вестника, сдържаният и затворен Фин Латимър, е бивш международен кореспондент, който изоставя бляскавата си кариера след трагичната смърт на съпругата и сина си. Собственичката на вестника Емили пък се опитва да преодолее загубата на единствения си син и предателството на съпруга си.

“С обич от Лондон” на Сара Джио. Романтичната история на едно момиче, което отчаяно иска да спаси наследсвото си.

Библиотекарката Валентина неочаквано наследява от майка си Елоиз книжарница в един от най-живописните лондонски квартали. Бъдещето на книжарницата е заложено на карта. За да предотврати фалита й, Вал трябва да разчита на подкрепата на общността и да се зарови дълбоко в миналото на Елоиз. Минало, изпълнено с дръзки мечти, аромат на книги и една красива, но обречена любов.

Лев Пучков и “Терорист” са сред заглавията, които можете да очаквате през месец Юли. Книгата е част от поредица, а продължението ще даде от всичко по много.

Миниране на публични сгради и взривове, отвличания, преследвания и престрелки насред Москва… Книгата поставя драматичен край на трилогията, повдигайки неудобни въпроси за корупцията, беззаконието и цената да им се противопоставиш.

За любителите на трилъра “2млн. Кеш или Голямото прецакване” от Джеймс Суалоу ще Ви пренесе в заплетена ситуация включваща много пари и престъпна група за изнудване и убийства. 

За книгата: Може да вземеш парите… но не можеш да избягаш!

ДВА МИЛИОНА ЕВРО КЕШ.

НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАШ. ЩЕ ПОЕМЕШ ЛИ РИСКА?

Животът на закъсалия бизнесмен Кевин Тайлър се разпада: месеци наред той подготвя голяма сделка в Германия, но в последния момент партньорите му се оттеглят.

Останал на сухо, на Тайлър не му се прибира в родната Англия, където го очаква пълен фалит. На всичкото отгоре, заради дублирани места, Кевин е свален от последния полет за деня и се налага да изчака отминаването на разразилата се буря до сутринта.

Изглежда, че късметът напълно го е изоставил. А може би не… В тоалетната на летището намира чанта, пълна с пари. Мамка му, какъв късмет!!!

Да, ама не съвсем!


Нови книги прз Юли 2022 от Сиела

От издателсво “Сиела” са ни подготвили продължението “Смъртоносна академия” от Наоми Новик. “Последното дипломиране” Едно заглавие, което е в нашият любим жанр и феновете на фентъзито със сигурност са забелязали.

За книгата: Начинаеща тъмна магьосница, чиято майка е имала неблагоразумието да я кръсти Галадриел. Гимназия, която всячески се опитва да те убие. И най-дългата учебна година. Зашеметяващото продължение на „Смъртоносна академия“ е тук!

Правилата на Академията са ясни. Мнозина ще умрат, а шепа избрани, които разполагат с най-голямо количество талант и магически ресурси, ще оцелеят. Такива са правилата и точка. Дори Ел го е приемала.

Но сега, когато има нещо ново, за което да се бори, оцеляването вече не е достатъчно. Играта трябва да бъде спечелена, а за да го направи, Ел трябва да наруши всички правила.

Още едно заглавие хваща окото веднага. “Книга на нощта” от Холи Блек е първият роман за възрастни на авторката. Самото заглавие вещае една интересна, мрачна история.

За книгата: Няма ключалка, която Чарли Хол да не може да разбие, книга, която да не може да открадне, и лош избор, който да не направи.

В нейния свят властват мрачниците – магьосници с пробудени сенки, които могат да бъдат манипулирани, изменяни и принудени да вършат потайни, зловещи дела. Мрачниците грижливо пазят тайните си, което създава опасен, но доходоносен черен пазар за търговия с окултни книги, гримоари и артефакти. В постоянната си битка за надмощие в подземния свят мрачниците имат нужда от добър крадец.

Очаквайте още от издателство “Сиела”

във втората половина на месеца “Моето голямо гръцко лято” от Сю робъртс. За любителите на романтичните разкази завъртащи се около пътешествие то книгата ще Ви допадне.

За едно лято човек може да промени живота си завинаги. Особено когато срещне нови приятели, нова любов и посети едно от най-красивите места на света.

Още едно предложение да обогатите библиотеката си и особено ако сте романтични по природа. “Бившият ми и други проклятия”  от Ерин Стърлинг е е горещ романс, в който бълбукат страст, любов и малко магия.


Нови книги през Юли 2022 от Егмонт

Издателство Егмонт издават “Кралска мечта” на Яна Хох. Книгата е книга втора от поредицата “Кралски коне”. Романтична история за невъзможната любов между един принц и обикновенно момиче.

За книгата: Папараци, фотообективи, скандали – животът на Грета се преобръща в един-единствен ден. И само един човек е виновен за това. Едуард. Или по-скоро принц Тристан. Грета все още се чувства предадена заради лъжите му. Защо просто не можа да сподели кой е?

Но когато Едуард ѝ предлага подслон от медийния шум в Кавърли Грийн, младото момиче не може да каже „не“. Особено когато сърцето ѝ бие учестено щом го види да се занимава с конете. Или когато той я гледа по онзи определен начин… Но готова ли е Грета да стане част от неговия свят?

За любителите на фентъзи поредиците излиза книга 4 от поредицата “Вещерия”. “Сенковещица” от Сюзън Денърд.

Докато древно зло се пробужда във Вещерия, единствено митичната двойка Каар Ауен може да сложи край на войната. Изьолт притежава силата да излекува земите, но първо ще трябва да реши на чия страна на сенките принадлежи съдбата ѝ.

Нови Книги

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.