You are currently viewing Onyx Boox Note Air 2 Plus, мнение, цена и функции.

Onyx Boox Note Air 2 Plus, мнение, цена и функции.

Onyx Boox Note Air 2 Plus е най-ново поколение електронен четец и електронен бележник. Това устройство е идеално за творческите професионалисти, студентите и бизнеса. Основните му предимства са операционната система Google Android 11 и това, че е първият продукт на Onyx, който има предварително инсталиран Google Play. Ще добавим към плюсовете му и това, че разполага с най-доброто приложение с множество функционалности за водене на бележки. Хардуерът е доста добър и поддържа магнитни аксесоари. Компанията използва стилуса Pen-2-Plus, който се закрепва магнитно отстрани на дисплея.

Съдържание:

Дисплей

Note Air 2 Plus разполага с 10,3-инчов E INK Carta HD дисплей с разделителна способност 1872×1404 с 226 PPI и време за реакция 350 ms. Различното в дизайна му са изравнените екран и рамка, и плосък покриващ обектив. Добавен е и WACOM слой, който може да се използва с придружаващия го стилус за водене на бележки, свободно рисуване или редактиране на PDF файлове. Екранът има предно осветление и система за цветна температура, като има общо около 32 LED светлини. Ако трябва да продължите да работите късно вечер или в слабо осветена стая, можете да регулирате предните светлини, за да осветят екрана на желаното от вас ниво, т.е. увеличавайки контраста на дисплея го правите по-лесно четим. Когато светлините вече не са Ви необходими, можете да ги изключите по всяко време.

разглобен на части дисплей на Onyx Boox Note Air 2 Plus

Корпус

Air 2 е изработен от издръжлив алуминий, а цветът на страничната и задната част е горско зелено. Страните на рамката са тънки и черни. Цветната ивица го откроява и в общи линии прилича на гръбнака на книга, подобно на Remarkable 2. За да бъде по-здрав Note Air2 Plus, от компанията разработват дисплей с няколко слоя от екрани, които са поставени вертикално в алуминиев корпус. При натиск силата се разпределя равномерно между частите, защото корпусът е структуриран като едно цяло. В резултат, когато държите устройството, ще забележите гладкото алуминиево покритие, както и очевидното качество на материала.

Писалка Стилус

Стилусът е претърпял огромен редизайн в сравнение с модела от миналата година. Той има подобрено перо, което осигурява усещане за писане, близко до това на хартия. Ергономичният вал с жлебове ще Ви позволи да го хванете здраво. Писалката е магнитна и може да се закрепи отстрани на Air 2. 2. Като ползвател на Wacom графичен таблет знам какво си мислите за стилуса, за щастие не е необходимо да се сменят толкова често перата, което ще Ви спести пари. Новото фолио на екрана за писане е проектирано така, че да осигурява известно триене при писане върху дисплея. Стилусът има 4096 градуса чувствителност на натиск, а екранът е снабден с технология за отхвърляне на дланта.

Onyx Boox Note Air 2 Plus с писалка и калъф

Процесор

Под капака е разположен осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 662 и 4 GB DDR4X RAM и 64 GB вътрешна памет. Има високоговорители, което е чудесно за слушане на аудиокниги, подкасти или музика. Няма 3,5 мм жак за слушалки или SD карта. Можете обаче да използвате чифт безжични слушалки или външен високоговорител, за да слушате аудио съдържание, благодарение на Bluetooth 5.0.

Зареждането и прехвърлянето на данни се извършва чрез USB-C порта. Освен това има g-сензор, така че ще обърне ориентацията си на 360 градуса. Това е чудесно за хората, които обичат да работят в пейзажен режим, а Onyx има редица софтуерни подобрения, като например гледане на документи един до друг или работа с 2 приложения едновременно.

От Onyx предлагат на потребителите си първокласен калъф, затваря се с магнитна закопчалка, така че Note Air 2 Plus никога няма да изпадне, и държач за стилуса, за да не се изгуби. Поръчайте калъф от тук.

Микрофон

Onyx са включили малък микрофон в долната част. Той може да се използва с приложения за гласова комуникация, като Facetime, Whatsapp, Line, Discord или с приложението за водене на бележки. Устройството има система с изкуствен интелект, която приема аудиодиктовка и я преобразува в текст. Note Air 2 ще се превърне във Вашият най-добър приятел студенти. Функционалността е чудесна за конвертиране на лекциите Ви в Zoom или в класната стая.

Батерия

Note Air 2 Plus се захранва от 3700 mAh батерия, която би трябвало да осигури около 4 седмици смесена употреба. Размерите са 229,4×195,4×5,8 мм, а теглото е 445 г. Ако използвате много приложения за Android, ще установите, че животът на батерията бързо се изчерпва. Ако просто си водите няколко бележки, рисувате или четете електронна книга в продължение на няколко часа, би трябвало да ви стигне за около 3 седмици.

Софтуер

Onyx инвестира много в екосистемата на Google Android за всички свои устройства и всяко голямо издание на продукта често предоставя нова версия, която дава на потребителите не само модерна операционна система, но и всички предимства, включително сигурността. Note Air 2 Plus работи с Android 11 и има пълен достъп до Google Play Store, а те са единствената марка освен Boyue и Dasung, която включва това за своите потребители. Това е първият продукт на Onyx, в който Google Play е фабрично инсталиран.

Приложения

Верен помощник в работният процес и ежедневните задачи, Note Air 2 Plus може да се справи с всичко. Можете лесно да инсталирате популярни приложения, като Google Drive, DropBox, Google Docs и Microsoft Office. Поддържат се и три популярни приложения за водене на бележки – OneNote, Evernote и WPS. Тези три приложения са оптимизирани за дисплея на електронната хартия и имат минимално опресняване.

Onyx работи с персонализирано ядро, наречено Boox OS, което осигурява куп предимства и софтуерни подобрения. Нова функция, наречена Boox Drop, която улеснява прехвърлянето на електронни книги и бележки от устройството на вашия компютър и от компютъра на вашето Boox устройство.

Интерфейс

Началният екран вероятно ще бъде първото нещо, което ще видите, и където ще прекарате голямата част от времето си. Потребителският интерфейс е базиран на страничната лента и има икони към книжарницата, библиотеката, бележките, съхранението, приложенията и настройките. В менюто с настройки има известие за регистрация и за влизане в акаунта Onyx Boox, който осигурява 5 GB за облачни услуги, също така са посочени серийният номер, mac адресът и с какъв фърмуер работи. Тук можете да настроите Bluetooth устройства и WIFI мрежи. Това устройство не разполага със скенер за пръстови отпечатъци, въпреки че може да зададете парола за заключване или отключване, а също и да изпълнява процеси на калибриране и жестове.

Интерфейс на Onyx Boox Note Air 2 Plus

Библиотеката е екранът по подразбиране, на който се изброява цялото съдържание на устройството Ви, ако току-що сте го купили, той ще бъде празен, освен ако не сте изтеглили съдържание от Boox Store или не сте заредили собствено съдържание. Можете да сортирате книгите по формат, автор, дата и да ги разглеждате в изглед на списък или на изображение. Магазинът е запълнен предимно с безплатни книги.

Onyx поддържа собствен магазин за приложения, но той е ограничен и предлага само 48 приложения за изтегляне. Въпреки това те ще са достатъчно, за да започнете работа. Имат Kindle, KOREADER, Overdrive Libby, VIZ Manga и куп други в категориите Новини, Учение, Инструменти и Работа. Ще имате достъп до всичките си любими платени и безплатни приложения чрез Play.

Ако плъзнете пръста си надолу от горната част, центъра на екрана или просто го докоснете, ще се появи падащо меню. Тук бързо можете да включите WIFI или Bluetooth връзки, да заключите ориентацията, в пейзажен или портретен режим или да регулирате системата за предна светлина или цветната температура чрез ленти с плъзгачи. До него се намира плъзгачът за силата на звука. Ще откриете и най-различни икони за стартиране на Miracast или функция за запис, която ще записва всичко, което правите на екрана, или ще стартира изглед на разделен екран.

В Air 2 Plus има съвсем нова опция, която не е налична в по-голямата част от продуктите им.

Тя се нарича E INK Center и осигурява редица разширени настройки. Подобряване наситеността на тъмните цветове, което прави всички черни цветове по-светли или по-тъмни, в зависимост от това как искате да изглежда Вашето устройство. Можете да мислите за тях като за глобални настройки на контраста.

E INK Center също така осигурява бърз достъп меню за смяна на режима на работа. Например нормален режим, който е по подразбиране и скоростен режим, който леко влошава качеството на изображението, но увеличава производителността. Режим А2 е типичен за почти всички електронни четци и таблети. Режим X-Mode е нещо много различно. С него всъщност можете да играете леки игри и да гледате видеоклипове в YouTube, въпреки че те все още имат проблеми с кадрите. X-Mode е идеален за стрийминг на музика, подкасти или аудиокниги от специални приложения, като Spotify.

Навсякъде по екрана се появява плаваща топка. Тя осигурява бърз достъп до основните функции и можете да я плъзгате/поставяте, където пожелаете на дисплея. Има менюта по подразбиране, но можете да добавите свои собствени или да я деактивирате напълно.

Рисуване

Рисуването е функцията, където Note Air 2 Plus наистина блести, и всичко започва с приложението за водене на бележки. То има две основни ленти на потребителския интерфейс, една отстрани и една в горната част. Горната лента е мястото, където избирате какъв тип инструмент за писане искате да използвате. Опциите включват: четка, молив, писалка, химикалка и маркери. Всеки от тях има 16 различни нюанса, от много тъмни, до много светли. Това не е цветна електронна бележка, но има червено, зелено и синьо, които се виждат в цвят само когато бележката се експортира като PNG или PDF файл. Можете да създавате няколко шаблона на пера в потребителския интерфейс и бързо да превключвате между тях. Например, можете да имате писалка, с черни линии и да създадете молив със светли линии, и просто да избирате между тях, като на практика можете да създадете общо 5.

Жена рисува на Onyx Boox Note Air 2 Plus

Без значение какъв инструмент за писане ще изберете, писалката Boox Pen Plus има 4096 степени на чувствителност към натиск. Колкото по-силно натискате, толкова по-дебели стават линиите. Това е чудесен инструмент не само за обикновения потребител, но и за художници на графики, персонажи или околна среда.

Настройки за рисуване

Страничната лента Ви дава достъп до огромния брой опции. Например можете да щракнете върху иконата на линиите и да направите 8 различни линии, в допълнение към 6 геометрични фигури, които могат да бъдат импортирани в документа и да се променят размерите им. Има и различни функции за изтриване, което е полезно, тъй като наличната писалка няма бутон за изтриване. Има инструменти за ласо, текст, AI (превръщане на реч в текст или ръкопис в текст) Можете да импортирате файлове с изображения, да правите обновяване на цялата страница и куп други неща. Всъщност можете да конфигурирате лентата с инструменти с неща, които използвате често, и да премахнете по-рядко използваните функции.

Една от най-добрите функции е системата за наслояване. Можете да създавате общо 5 слоя, което е наистина полезно, ако рисувате с фини детайли. Слой 1 може да бъде къща, слой 2 може да бъде хълм, слой 3 може да бъде небето, слой 5 може да бъде с фини детайли и можете да редактирате/изтривате/импортирате неща във всеки слой. Това е много подобно на Adobe Photoshop или Illustrator.

Бележки

Бележките могат да се ползват при страничен изглед или при разделен екран. Можете да решите какво искате да има от едната страна на екрана, например PDF файл, приложение, уеб браузър или нещо друго, а от другата страна да имате възможност за водене на бележки, или да имате два PDF файла един.

Говорейки за PDF файлове, ако използвате наличния Neoreader, получавате всякакви опции, за да ги направите да изглеждат наистина добре. Можете да удебелявате, да изостряте изображението, да избелвате воден знак, да подобрявате тъмните цветове, да променяте контраста, да разделяте изгледа на екрана, да имате достъп до съдържанието или просто да прескачате на друга страница. Neoreader разполага и с режим за разпознаване на изображения с помощта на OCR, който е отличен.

След като приключите с бележките си, можете да ги запазите в облака и да имате достъп до тях от всеки компютър или мобилно устройство. Мястото за съхранение в облака от 5 GB осигурява достатъчно пространство за запазване на вашите идеи, вдъхновения и житейски прозрения. Облачна услуга е без абонамент – тя е безплатна, за всеки потребител.

водене на бележки на Onyx Boox Note Air 2 Plus

Четене

Добрият четец на електронни книги не трябва да поддържа само един формат. Точно тук електронните четци BOOX показват своята сила. За разлика от Kindle, Kobo и други електронни четци, BOOX може да поддържа повече от 20 файлови формата. Можете да отваряте повечето формати на електронни книги: ePub, Mobi, Awz3, CBR, CBZ, FB2, TXT и още други. Освен електронни книги, BOOX поддържа и PDF, слайдове от PowerPoint, DjVu, Doc, Docx, Zip и други. Можете да правите ръкописни бележки върху електронни книги и файлове, и дори да ги вграждате в PDF и PPT.

Най-хубавото на повечето електронни книги е, че оформлението им може да се променя. Onyx предлагат персонализиран изглед за четене. В сравнение с добре познатите играчи на пазара BOOX предоставя повече инструменти за персонализиране на електронните книги. Например можете да промените шрифта, размера на текста, разстоянието между думите и редовете, подложката и полето на страницата с вградения BOOX NeoReader. Това стоково приложение поддържа странично зареждане на личната ви колекция от електронни книги от вашия компютър или от Dropbox, Google Drive или OneDrive.

Жена чете на Onyx Boox Note Air 2 Plus

Изображенията и контрастът на текста могат да се регулират отделно.

Можете да увеличите или намалите интензивността на едното, без да променяте интензивността на другото. В допълнение към персонализирането на оформлението можете да използвате и вградената функция за преобразуване на текст в реч, за да слушате книгите. А функцията Слайдшоу ще обръща страниците на зададен интервал, за да спести на ръката ви прелистване.

Електронните четци BOOX няма да ви обвържат с нито един доставчик на съдържание. Вместо това те предлагат максимална отвореност. Използвате приложението Amazon Kindle на BOOX? Няма проблем. Какво ще кажете за Kobo? Разбира се. Предлага се и със Scribd, Google Play Books, Audible, Libby… И списъкът продължава.

Обобщение

Note Air 2 Plus е постепенно подобрение в сравнение с модела от миналата година. Той има нов слой боя и поддържа магнитни калъфи. Стилусът е с нов дизайн и приляга наистина добре в ръцете. Допълнителният живот на батерията наистина е от голямо значение, ако ще използвате приложения през цялото време.

Трябва ли да си купите този e-note? Големият 10,3-инчов екран е съвсем отличен за четене на документи с формат А5 и може лесно да се справи с цялата Ви цифрова колекция, като например книги, комикси, списания, манга или вестници. Вероятно никога няма да Ви се наложи да увеличавате, защото изображенията или текстът са твърде трудни за четене. Това е чудесен таблет за консумиране на цифрово съдържание. Има и OCR за поддръжка на ръкописен текст, а освен това се справя добре и с аудиокниги, музика или подкасти, тъй като има високоговорител и Bluetooth за безжични слушалки. Заслужава си всяка стотинка.

За кого е подходящ Onyx Boox Note Air 2 Plus?

Купете го, ако…

Търсите:

 • Писалка, включена в комплекта на таблета
 • Неограничен достъп до приложения за Android
 • Тънък, премиум дизайн
 • Силно персонализиран екран с предно осветление
 • По-сигурно прибиране на писалката
 • Добър живот на батерията
 • Отзивчив сензорен екран

Не го купувайте, ако…

Търсите:

 • Водоустойчив четец
 • По-изгоден модел (разбира се цената не е ниска в сравнение в конкурентите му). Ако търсите нещо по-изгодно, разгледайте Boox Nova Air C
 • Лесен за употреба интерфейс
 • Позицията на буксата за зареждане е несъвместима с калъфа

Характеристики на Onyx Boox Note Air 2 Plus

ИМЕ НА СПЕЦИФИКАЦИЯТАХАРАКТЕРИСТИКА
Тип на дисплеяE INK Carta HD
Разделителна способност на дисплея1404×1872 Carta (227 dpi)
Размер на дисплея10.3 inch
Оперативна памет4 GB
Процесор8 ядрен Qualcomm Snapdragon 662
Тъч СкрийнДа
Вътрешна памет64 GB
БатерияLi-Pol, 3700 mAh, издържа до 28 дни
Wi-FiДа
USB изходДа
BluetoothДа
ФорматиBMP, CBR, CBZ, CHM, DjVu, DOC, DOCX, EPUB, FB2, FBZ, GIF, HTML, JPG, mobi, PDF, PNG, PPT, PRC, RTF, TXT, WAV, MP3
Размери22.94 x 0.58 x 19.54 cm
Тегло1.03 kg
Предлагани цветове1.03 kg
В комплекта са включениЕлектронен четец, Стилус, кабел USB Type-C, кратко ръководство, листовка с гаранционна карта

Ако все още се колебаете, можете да разгледате нашата класация за Най-добрият електронен четец.

Ръководство на потребителя за Onyx Boox Note Air 2 Plus

Вашият коментар