You are currently viewing Нови книги през Февруари 2022

Нови книги през Февруари 2022

Нови книги през Февруари 2022

Какво да очакваме през Февруари

Започваме с напомнянето, че издателство Сиела до 14 февруари имат 25% на 25 книги за любовта.

Ще Ви представим списък с нови книги, които читателите да очакват през Февруари. В началото на най-краткият месец от годината можем да се отдадем на любимото хоби или да подарим книга просто така без повод.

Сиела

Както знаем любовта минава през стомаха, Сиела също знаят това и са се подготвили с книгата „50 здравословни рецепти“ на Йоана Йокко. Между страниците ще откриете бюджетни, вкусни и лесни рецепти от леля Ви. Следващата книга, която приковава вниманието на читателят е „Още 365 дни“, тя се очаква да излезе около 

14 февруари. Третата книга от поредицата на Бланка Липинска ще ви потопи отново в света на Масимо и Лаура и ще даде нужните отговори на верните фенове на трилогията.

Хермес

В месецът на любовта от издателство Хермес ще ни зарадват с две заглавия от Лусинда Райли. Италианското момиче е история на Розана, която е само на единайсет, когато се запознава с Роберто в кафенето на родителите си в Неапол. Тя се влюбва в красивия оперен певец и се заклева, че един ден ще се омъжи за него. Роберто също не остава безразличен към ангелския й глас. Предрича й бляскаво бъдеще и я убеждава да тръгне на уроци по пеене. 

Дървото на ангелите е пък разтърсваща история за три поколения жени, свързани от страсти, разочарования и непростими грехове…След дълги години на усамотение в Лондон, Грета се завръща в имението „Марчмънт Хол“, сгушено сред живописната уелска провинция, за да прекара Коледа със своята внучка и близкия си приятел Дейвид. Грета обаче няма и бегъл спомен от живота си там – трагичен инцидент е заличил почти три десетилетия от паметта й. Дейвид е готов на всичко, за да й помогне да си спомни, но дали миналото няма да се окаже прекалено болезнено и за двамата?

Още едно предложение в жанра на романтиката можете да откриете от издателсво ЕРА. Ловецът на стриди” от Джо Томас и неговата история за Фиона, която се оказва сама в малкото крайбрежно градче Дулибридж, облечена със сватбената си рокля и без идея как да продължи живота си. Когато се появява възможността да работи за мрачния местен фермер на стриди Шон Торнтън, тя се възползва от шанса. 

Егмонт

От издателство Егмонт са ни подготвили изненада в жанра на фентъзито. Тез бурни чувства от Клоуи Гонг е нов прочит на историята за Ромео и Жулиета. История пропита с кръв, омраза и смразяващи кръвта чудовища.

Те ще ни представят още и Кралят на моста от Даниел Л. Дженсън, където Лара и Арен ще ни покажат колко далеч може стигнем в плановете си за разруха на врагът и колко незначителни могат да бъдат те, когато се намеси любовта. (Първата книга от поредицата е на пазара от януари месец, но сега попада в полезрезнието ни)

Artline

От Artline очакваме третата книга на Брайън Азарело за Батман. „Прокълнат“ е невероятна свръхестествена хорър история. Батман е в кошмарното отражение на Готъм сити и търси спасение за душата  си. Мрачна история, в която разберем, че контролът е само илюзия. 

Искрящия меч” от Крис Удинг е първа книга от нова фентъзи поредица. Сюжетът ни запознава с Арън, който цял живот е живял според правилата и никога не ги е поставял под съмнение – нещата просто са такива. Но тогава баща му е екзекутиран за измяна, а Арън и най-добрият му приятел Кейд са хвърлени в трудов лагер, обречени да работят до смърт. Освен ако някак не успеят да избягат… Историята има всички фактори да се превърне в любима.

Ибис

Издателство Ибис пък ще зарадват феновете на Джулия Куин с третата книга от поредицата „Бриджъртън„. В „Предложение от джентълмен“ ще разгледаме историята на Бенедикт Бриджъртън. Да си призная от всички братя Бриджъртън, този ми беше най- поносим персонаж. Определяна за новата Джейн Остин, Джулия Куин ще сблъска Софи Бекет и Бенедикт Бриджъртън и ще завладее и вашите сърца с чар и остроумие.

За феновете на българските автори

от издателство Персей престои да издадат Алтъна” от Ивелина Радионова. Авторката ще Ви пренесе в приказната Родопа планина. Когато я разгърнеш, ще чуеш песента на хлопки и чанове, ще се заситиш с мляко, заквасено със звезди, ще усетиш боровия дъх и светостта на хляба и завит с пъстро халище, ще видиш как две религии – християнството и исляма, се помиряват, когато над всичко застане човешката топлота.

Това са нашите предложения Нови книги през Февруари 2022. Надяваме се да сме помогнали с избора Ви за книги и заедно да се наслаждаваме на четенето.

Предстоящи книги

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.