You are currently viewing Нови книги през 2022 година

Нови книги през 2022 година

Нови книги 2022

Всички ние страстните читатели всяка година тръпнем в очакване издателствата да разкрият своят план за издаване на новите заглавия. Ние се опитахме да съберем в тази статия няколко от най-очакваните книги според нас. Скъпи читатели през 2022 година очаквайте:

От издателство Егмонт- Анишър ще ни зарадват

Две заглавия от Дженифър Арментраут. Анишър първо ще ни зарадват с “A SHADOW IN THE EMBER” , където авторката ще ни върне назад във времето преди събитията в поредицата „Кръв и Пепел“. Ще се срещнем с нови герои и неочаквани обрати. Малко по-късно през 2022 година от издателство Егмонт ще зарадват всички фенове на поредицата “Кръв и пепел” с книга 4 “The war of two queens”.

С огромна радост и вълнение Ви споделяме, че 2022 ще бъде още по вълнуваща, защото Анишър са ни подготвили книга 2 от новата поредицата на Сара Дж. Маас “Лунатион”  по, която всички луднахме. “House of sky and breath”  обещава да бъде едно достойно продължение на “Дом на пръст и кръв”. Сара Дж. Маас ще ни отведе отново в свят, където любовта и предателствата вървят ръка за ръка, където свободата си има цена. В блога ни можете да прочетете ревю на “Дом на пръст и кръв”.

От Егмонт очанваните нови книги са:

петата книга на Девни Пери от поредицата ѝ “Тенекиени номади”  със заглавие “Паднал шут”.  Ще прочетете една история за доброто момиче, което веднъж си позволява да кривне от правият път и животът ѝ се променя на 360 градуса.

Кралят на моста” е заглавие, което също ни очаква през предстоящата година от Егмонт. Авторът Даниел Дженсън разказва историята на Лара обучена като принцеса войн, израснала в изолация. Вярва, че владетелят на Кралството на Моста – Арен, е неин заклет враг. И тя ще е тази, която ще го унищожи. В името на мира принцесата трябва да се омъжи за Арен. Но плановете ѝ са други.

Бард

От издателство Бард пък съвсем скоро ще пуснат за любителите на трилърите известната книга на Мери Хигинс Кларк “Деца из града”. Смразяваща история за четиригодишната Лори Кениън е отвлечена и насилвана от своя похитител в продължение на две години. Когато най-сетне се прибира вкъщи, родителите ѝ не искат да приемат, че тя страда от психическо разстройство.

Нови книги от Сиела

Издателство Сиела ще издадат лично моят любим автор Джо Абъркромби, с който се запознах за първи път от трилогията “Разбито море”  и неговата нова трилогия, която ще бъде продължение на “Първият закон”. “Проблемът с мира” се очаква да бъде едно кърваво продължение на позната вече трилогия.

Още едно познато име ни предлагат от Сиела. “Рушител на селения”  на Виктория Айвярд е новата и книга, а след като вече знаем на какво е способна от поредицата “Алена кралица” нямаме търпение да се потопим отново в нейните невероятни светове. Само как звучи първото изречение от пролога “Когато древният мрак се надигне, когато бляскавите герои паднат, когато всяка надежда е изгубена. Кой ще поеме меча, за да защити селенията?” , интригуващо нали.

И не на последно място за феновете на Бакман от Сиела ще издадат книга 3 от поредицата му “Бьорнстад”. Дългоочакван финал на трилогията.

Издателство “Ентусиаст

подготвят и още в следващите дни трябва да излезе книгата на Мишел Бюси “Никой не може да те заличи”. Това е една криминална история основана на тема майчинството. На какво е готова една майка за да спаси детето си. Самата авторка споделя  за книгата си “Аз трябва да отведа читателите си до ръба на бездната, да ги бутна и да ги уловя в последния момент…”.

Няма как да не споменем и една книга отличена с изключително много награди, и която се задържа повече от година в списъка на бестселърите на Ню Йорк Таймс. “Дървесна история” от Ричард Пауърс ще бъде издадена от издателство Колибри. Ричард Пауърс изследва екологичната драма и бавното ни удавяне в киберсвета и ни напомня, че без природата нашата култура не съществува, тя е тази, която предпазва душите ни от разруха.

След фурора, който направиха “Живот в скалите” и “Пасиансът на архангелите” феновете на Мария Лалова могат да очакват новата и книга “Песове” през 2022 година.

Нови книги

Февруари 2022

Март 2022

Април 2022

Май 2022

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.