You are currently viewing Нови книги през Май 2022

Нови книги през Май 2022

Нови книги през Май 2022 година.

И този месец сме подбрали няколко заглавия, които ще бъдат издадени през месец Май от няколко издателства. Разбира се списъка не включва всички книги, а по скоро тези, които ние сме сметнали за интригуващи и, които смятаме, че заслужават вниманието Ви. Винаги можете да ни допълвате и да давате Вашите предложения за жанрове и заглавия, които да добавим към списъка.

Всички книги от списъка с пуснати за предварителна поръчка и можете да последвате линковете за да направите покупката директно от издателсвата. От издателвство Бард предлагат отстъпка при предварителна поръчка. 

А като говорим за намаления ние много обичаме промоциите. Затова за разнообразие този месец ще Ви отбележим и няколко, които не са изпускане.

  1. Отмъщението на Монца” от Джо Абъркромби в момента е на цена 5лв. в сайта на ozone.bg
  2. Гневът и зората”, книга 2 от поредицата “Розата и камата” от Рене Ахдие. Цената е 5лв. в сайта на Orange centre.
  3. Орденът на асасините, Потомци” от Матю Кърби, ако сте фен на поредицата в сайта на Orange centre можете да откриете няколко заглавия цена от по 9лв.
  4. Златен син” от Пиърс Браун е книга 2 от поредицата “Червен изгрев” – 5лв.
  5. А за любителите на Стивън Кинг “Тъмната кула: Вихър през ключалката”.

Да се върнем към новите заглавия…

Нови книги през Май от издателство Бард

Стивън Кинг “Подпалвачката”, която вече е издавана под заглавието “Жива факла”. В момента може да се направи предварителна поръчка на страницата на издателсвото с 11% отстъпка от коричната цена. Хорър история за двама студенти Анди Макгий и Вики Томлинсън, които допълват финансите си като доброволци в свръхсекретен експеримент, ръководен от тайна правителствена организация, известна като Арсенала. Вследствие на експеримента у двамата се отключват изключителни паранормални способности, които се проявяват по още по-плашещ начин, когато двамата се влюбват и им се ражда дете. Дъщеря им Чарли е надарена с най-необичайната и неконтролируема сила, виждана някога – пирокинеза, способността да предизвикваш огън само със силата на ума си.

От  Даниел Стийл феновете могат да очакват в началото на месец Май “Летящи ангели”. История за загубите в една война. Годината е 1941 година малко след битката при Пърл Харбър. “Одри и Лизи са съкрушени от загубата на човек, когото силно обичат. Двете талантливи момичета тъкмо са завършили сестринското училище и чувстват, че призванието им е да помагат на хората. Затова след скръбта идва решимостта им да помогнат с каквото могат, като се запишат като медицински сестри във военновъздушните сили. Изпращат ги да служат в Англия в отряд, който лети на опасни мисии до фронта, за да евакуира тежко ранени войници. Одри и Лизи правят огромни жертви, за да спасяват човешки живот редом с изключителна група от сестри: Алекс, която копнее да направи света по-добър; Луиз, умна и способна, сблъскала се с расовите предразсъдъци на родния си Юг; Прю, със златно сърце, всеотдайна и родена да води и Ема, чиято смелост и самоувереност я карат да рискува всичко заради пациентите си.”

Нещо, което много фенове на Брандън Сандерсън са си мечтали да видят на българският пазар. Издателсво Артлайн ще ни зарадват в средата на месеца с “Арканум: Необуздан”. Книгата представлява колекция от разкази за вселената Космера. “Колекцията обхваща общо шест свята, изследвани в девет удивителни образеца на кратка художествена проза: Сел („Надеждата на Елатрис“ и „Душата на императора“); Скадриал („Единайсетият метал“, „Аломантът Джак и Ямите на Елтания“ и „Мъглороден: Тайната история“); Талдаин („Бял пясък“); Треноди („Сенки за Сайлънс в Горите на Ада“); Първият от Слънцето („Шестият от здрача“); и Рошар („Танцуваща по ръба“).”

Нови книги през Май от издателство Егмонт

Този месец от издателство Егмонт четящи другарчета можете да очаквате две леки приятни книжки. Първата е “Слава” от поредицата “Блясък” от Джесика Чон. “Рейчъл Ким е на върха на славата. Тя изживява мечтата си. Турнетата, партитата и концертите са част от ежедневието ѝ. „Гърлс Форевър“ е най-известната к-поп група в света, a неин тоалет привлича вниманието на едно от най-големите имена в модния свят. Всичко в живота ѝ изглежда съвършено. Единственото, което липсва в него, е любов. Рейчъл обаче е решена да не рискува кариерата си, дори в името на любовта.”

Второто заглавие, с което ще Ви запознаем и, което да очаквате в началото на месец Май е “Заедно на път” от Сара Десен. Заглавието се очаква да бъде в ефира на Netflix на 6 Май. Книгата разказва историята на Одън и безсънните ѝ нощи. “Нощта винаги е била времето на Одън, нейният шанс да избяга от всичко и всички. Тогава среща Илай, партньор в безсънието и неин среднощен водач. А безкрая на летните нощи предлага хиляди възможности – ябълков пай, чаша хубавo кафе, разговори и дори да се научиш да караш колело…”

Издателсво Егмонт ще издадат и едно предложение за любителите на трилъра. “Семейство лъжци” от Е. Локхарт. “Неотразимата предистория на феномена „Ние, лъжците“ ще завърне читателите на остров Бийчуд. 27 години по-рано отново се срещаме със семейство Синклер и шокиращите им семейни тайни, които ще останат с вас дълго след последната страница.”

Книги 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.