You are currently viewing Нови книги през Април 2022

Нови книги през Април 2022

Нови книги през Април 2022 година.

Тази рубрика вече се превърна в традиция. В началото и на този месец сме Ви подготвили няколко заглавия, които ще бъдат издадени и преиздадени през месец Април. 

Ще започнем с издателство Егмонт.

Тоз бурен край

Първото заглавие, което ни хвана окото е нещо в любимият ни жанр фентъзи. “Тоз бурен край” от Клоу Гонг се очаква в самото начало на Април и вече е пусната за предварителни поръчки. Книгата е продължение на “Тез бурни чувства” и представлява съвременен преразказ на историята за Ромео и Жулиета. След като в първата книга Жулиет е пожертвала връзката си с Рома за да спаси живота му, в “Тоз бурен край” техните пътища ще се пресекат отново.

Още един прочит на интересна митична история е “Неонови богове” от Кейти Робърт. Книгата е от поредицата “Мрачен Олимп” и сигурно се досещате каква е основната тема. В тази книга ще прочетем един съвременен вариант на историята на Хадес и Персефона. Героинята е младо момиче, което иска да се спаси от уреденият брак със самият Зевс. Живота и става още по-заплетен, когато успява да избяга и сключва сделка със смятаният за мит дявол на подземният свят.

“Кралско сърце” от Яна Хох е заглавие към поредицата “Кралски коне”. Една романтична история за момиче, което иска да избяга от всичко познато. Възможността да работи в кралската конеферма през лятото е като сбъдната мечта. Нещата се заплитат сериозно след като на сцената се появяват двама младежи, които са силно заинтересувани от младата девойка Грета.

Издателство Бард ще ни зарадват с няколко нови книги през месец Април.

Отново ще започнем с любимият жанр. За любителите на фентъзито предстои издаването на книга 2 от поредицата “Острието на гарвана” от Антъни Райън. “Черната песен” е завършек на двулогията и е обещание за изпълнени с екшън страници. Историята на един велик войник, който се изправя срещу военачалник могъщ колкото бог. Ще успее ли Вейлин да се справи с проклятието на новата кръвна песен?

“Спартак- Гладиаторът” от Бен Кейн е исторически роман за мъжът, който се е опълчил на цял Рим. Спартак е синоним на герой, роб и войн. Неговата история е разказана хиляди години и продължава да вълнува и завладява. Бен Кейн е решил да възкреси отнова легендата с тази първа книга от нова поредицата за “Спартак”.

Още една световно известна история ще бъде издадена под знака на Бард. Роман за скандалния годеж и катастрофалния меден месец на борда на „Титаник“ на най-прочутата светска двойка на своето време – Джак Астор и Мадлин Форс. “Втората госпожа Астор” от Шана Абе предстои да излезе към средата на месец Април, а за желаещите могат да направят своята поръчка още сега и да се възползват от 20% намаление от коричната цена.

“Сърцето на вещицата” от издателство Orange books е заглавие, което много се коментира напоследък из социалните мрежи и определено е книга, която няма как да не споменем. Историята на вещицата, която не може да умре, Локи, Один и компания скандинавски легенди и богове, е повече от обещание книгата да се превърне в любима. 

Нови книги от Сиела през Април 2022

От издателство Сиела за любителите на романтиката и историите за невъзможната любов очаквайте Аристократът”  от авторката Пенелопе Уорд. След като съдбата и социалното положение ги разделя и героинята смята, че никога повече няма да се пресекат пътищата им. Но ето, че получава писмо от любовта на живота си и се оказва, че е сгрешила и съдбите им ще се преплетат отново. 

Нови книги от Ибис

За феновете на Колийн Хувър от издателство Ибис са подготвили още едно заглавие “Споменът за него”. Авторката няма нужда от представяне и читателите на жанра романтика няма как да не са посягали към нейна книга. Хувър ще Ви помете отново с една история изпълнена със сърцераздирателни загуби, невъзможни прошки и  частички надежда скрити в любовта.

Нови книги от издателство Персей

момичето което усеща книгите април 2022

Момичето, което усещаше книгите” от Дези Икарди е предстоящо заглавие от издателсво Персей. Аделина има проблеми с четенето и паметта, докато не открива, че притежава необикновена дарба: да чете с обонянието си книги на всякакви езици, като изживява емоциите и впечатленията на предишните читатели. Но този неин изключителен талант скоро се превръща в заплаха.

За Вас сканираха интернет пространсвото Reading trolls. Ще продължим да Ви информираме за новите издания, които намираме за интригуващи, така че можете да ни последвате тук и в социалните мрежи. Пожелаваме Ви един прекрасен книжен пролетен месец.

Предстоящи книги

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.