You are currently viewing Ревю на “Тронът” от Робин Хоб

Ревю на “Тронът” от Робин Хоб

Книга: Тронът

Автор: Робин Хоб

Поредица: Придворният убиец книга 3

Страници: 733

Издателство: Бард

Тронът

Величавата сага на Робин Хоб ПРИДВОРНИЯТ УБИЕЦ (в три части) пренася любопитния читател във вълшебния свят на едно изложено на опасност кралско семейство и на един младеж, роден да промени своята съдба.
Честта и коварството, славата и болката, любовта и тъмните страсти, с които се срещаме още от началото, достигат нови висоти в майсторския край на тази незабравима трилогия.

Тронът

Поредицата се състои от три книги всяка от, които проследява различен етап от живота на главният герой Фицрицарин. Започваме от ранно детство за да достигнем момента на окончателното му съзряване. Това, че физически пораства пред очите ни не е единствената трансформация на героя. Във трите книги ние проследяваме и емоционалното му израстване. Фиц преминава през редица духовни промени типични за дадения период от живота на едно момче. 

В краят на поредицата Фицрицарин е вече на прага да се превърне мъж. Преминал е през много трудности за малкото си години и е принуден да направи много жертви. Сега му се отдава възможност да започне наново, да загърби животът си на убиец и да бъде нормален. Трябва само да забрави за клетвата дадена пред законният крал. Да затвори ума си за зовът на Искрен. Да постави веднъж себе си и желанията си на първо място… Още не. 

От трите книги мога да кажа, че тази ми беше най-тежко да прочета. Имаше прекалено много страници посветени на пътуването и прекалено малко бойни сцени. Очакванията ми бяха да бъде изпълнена с много повече срещи с Котерията. В ролята си на Катализатор определено Фиц се представи много добре, но разочароващо като убиец. Наистина той никога не е искал напълно да се отдаде на тази професия.

В тази книга най-накрая откриваме истината за праотците. Образът на мистичните същества притекли се на помощ на Шестте герцогства най-накрая е завършен. Но не бих казала, че съм удовлетворена от това, което представляваха. Идеята за създаването им и цената, която трябва да се плати за да ги събудят беше зашеметяваща, но имаше нещо, което ми липсваше и то беше в същността на създанията, които бяха лишени от всякаква човечност.

Още от поредицата:

Кралска поръчка

Тайните на занаята

Издателство: Бард

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.