You are currently viewing Излиза новата книга на Елизабет Лим Her Radiant Curse, авторката на “Шест алени жерава”

Излиза новата книга на Елизабет Лим Her Radiant Curse, авторката на “Шест алени жерава”

Елизабет Лим ще зарадва своите фенове с нова приказна история. Историята на Чани, мащехата на Шиори от “Шест алени жерава” ще ни бъде разкрита отново с характерният за авторката стил на преплитащи се сказания и легенди. “Her Radiant Curse” предстои да излезе на 29.08 тази година. 

За Her Radiant Curse:

Приказка за две сестри – едната толкова красива, колкото другата е чудовищна – които трябва да се борят, за да се спасят взаимно, когато провален годеж отприщва зло, което може да прекъсне връзката им завинаги.

корица на Her Radiant Curse от Елизабет Лим

Едната сестра трябва да падне, за да може другата да възкръсне.

Чани не е родена като чудовище. Но когато собственият ѝ баща я принася в жертва на тигровата вещица, тя се променя завинаги. Прокълната със змийско лице, Чани е пълна противоположност на красивата си сестра Вана – единственият човек в селото, който поглежда Чани и не вижда чудовище. Единственият човек, на когото тя се доверява.

Сега, когато е на седемнадесет години, Вана трябва да бъде продадена на търг във вулгарно състезание за годеж, което ще обогати хазната на селските водачи. Само Чани, която през всичките тези години е трябвало да разчита на силата и хитростта си, може да защити сестра си от най-жестокия от ухажорите. Но по този начин тя става мишена на неговия гняв – това поставя началото на поредица от жестоки гладиаторски битки, търсене по суша и море, романтика между заклети врагове и избор, който ще напрегне сърцето на Чани до краен предел.

Преплитайки елементи от „Изборът“ на Киера Кас и „Въглен в пепелта“ на Сабаа Тахир с класически приказки като „Красавицата и звяра“ и „Елена от Троя“, Елизабет Лим е на върха на възможностите си в това вълнуващо и същевременно сърцераздирателно фентъзи, което изследва тъмната страна на красотата и най-дълбоките връзки на сестринството.

Ако все още не сте прочели “Шест алени жерава” можете да прочетете нашето ревю тук. Ще се запознаете с Чани и ще навлезете в приказният свят на Елизабет Лим. Силно се надяваме, че скоро ще видим и “Her Radiant Curse” на българският пазар.

Вашият коментар