You are currently viewing Как се свалят книги на електронен четец Kindle

Как се свалят книги на електронен четец Kindle

Как се свалят книги на електронен четец Kindle?

Супер! Вече си имаш електронен четец и можеш да започнеш да се наслаждаваш на любимите книги навсякъде, където можеш. Но първо трябва да заредиш съдържанието на новият си Kindle. Знаем колко стресиращо може да е и затова сме подготвили за Вас пълно ръководство как можете да се справите с това предизвикателство.

На първо място трябва да знаете, че ако сте закупили устройството от магазина на Amazon, то е автоматично свързано към акаунта от, който е направена поръчката. Важно е да сте сигурни, че това ще бъде Вашият профил, защото ако е подарък от Ваш близък, то акаунта ще бъде неговият. Закупените книги през  Amazon не могат да се прехвърлят на друг профил.

Съдържание:

И така първият начин да качите електронна книга на Вашият Kindle е чрез акаунта си в Amazon

 1. Свържете устройството с WiFi мрежата.
 2. Първо трябва да се уверите, че акаунта на устройството е същият, който ползвате в магазина на Амазон. Това можете да направите от меню Настройки/ Settings и Моят профил/My account. Менюто можете да откриете, когато кликнете на трите точки/чертички в горният десен ъгъл на екрана.
 3. Ако все още устройството не е регистрирано можете да го направите по следният начин:
  1. Кликнете върху бутона Регистрирай/ Register
  2. Въведете потребителското име и паролата на Вашият акаунт в Амазон.
  3. Ако не успявате да се справите можете да помолите техническите сътрудници на Амазон да го направят за Вас, като им споделите серийният номер на Вашият Kindle.
 4. Ако устройството е вече свързано към акаунт в Амазон можете да го дерегистрирате.
  1. Кликнете върху Дерегистрирай/ Deregister.
  2. Въведете новите име и парола.

Защо е важно да регистрирате Вашият Kindle?

На първо място е това е най-лесният начин за прехвърляне на книги. Можете да си закупувате книги от Амазон магазина директно от Вашият Kindle. Също така в акаунта Ви се пази история на всички покупки и можете да си прехвърлите всички книги на новото устройство. Акаунта дава възможност на техническите сътрудници на Амазон да Ви съдействат при затруднения.

Мога ли да ползвам моя Kindle без да го регистрирам?

Да, можете да го ползвате, но няма да можете да си качите книгите закупени от магазина на Амазон. Дори да ги свалите и да ги прехвърлите на устройството с USB кабел, те няма да могат да се отворят на четеца. 

Прехвърляне на книги от Вашият Амазон акаунт.

 1. Отворете Амазон акаунта си на компютър.
 2. Отидете в меню Content Library 
 3. Изберете всички книги Select All
 4. И остава само да ги прехвърлите на устройството си с опцията Deliver to Device. Ще Ви се появи прозорец със списък на всички свързани с този профил устройства, където да изберете къде да бъдат изпратени книгите.

Качване на книги на Вашият Kindle с USB кабел

Ако Вашият Kindle няма възможност да се свързва с интернет, то можете да си прехвърляте книги, като използвате USB кабел и компютър.

 1. Свалете желаните книги на компютъра си.
 2. Свържете Вашият Kindle с компютъра си чрез USB кабела от комплекта в кутията на устройството. При някои модели може да Ви се поиска потвърждение и трябва да въведете паролата на Kindle устройството. Ако свързвате Mac компютър към Kindle първо трябва да инсталирате програма за прехвърляне на файлове към Android.
 3. Отворете директорията с вътрешната памет на Kindle на Вашият компютър. Можете да откриете връзката както всяка стандартна връзка с USB. 
 4. След като отворите Kindle Drive и папката с книгите можете да прехвърлите избраните електронни книги на устройството. Това става, като ги копирате и поставите в папката “Documents” или, просто ги придърпате и пуснете в папката “Documents”.
 5. Когато сте готови с прехвърлянето не забравяйте да прекъснете връзката между компютъра си и Kindle безопасно. Не вадете USB кабела преди това. Това става, като натиснете десният бутон на мишката върху иконата на устройството на компютъра Ви и изберете опцията Прекъсни/ Eject.

Сваляне на книги на Kindle чрез опцията Send-to-Kindle

За целта Ви трябва един служебен Kindle email адрес. Това е уникален за всяко устройство адрес, който е много удобен за прехвърляне на файлове, които не са закупени от магазина на Амазон.

За да ползвате тази функцията трябва да сте регистрирали Вашето устройство в Амазон. 

 • За да проверите какъв е служебният email на Вашият Kindle трябва да отворите съответният Амазон профил на компютъра си и да отидете в падащото меню на Профила и да изберете Акаунт Устройства/Devices
Как се свалят и качват книги на електронен четец Kindle чрез Amazon

В страницата Ви се дава възможност да изберете устройството, което Ви интересува.

Как се свалят и качват книги на електронен четец Kindle чрез Amazon

В нашият случай директно избирате Kindle, защото това е електронният четец свързан към този Акаунт в Амазон. Втората икона показва всички други устройства, като телефон с инсталирано приложение на Амазон.

Избирате/Кликате върху Kindle и Ви се показва списък с необходимата информация. Служебен email, модел на устройството, дата на регистрация и версия на софтуера. 

Вторият вариант да откриете какъв е служебният Ви email

е директно от Вашият Kindle. За целта отворете Менюто и отидете на Вашият акаунт. В появилият се прозорец излиза информацията за Вашият четец. Най-отдолу имате Send-to-Kindle и служебният електронен адрес е посочен там.

 1. След като вече знаете email адреса на Вашето устройство можете да започнете да изпращате файлове към електронният си четец. Това се случва в обикновен email, като в полето получател въвеждате служебният адрес на Вашият Kindle.
 2. Избирате файловете, които искате да изпратите и ги качвате като прикачени файлове в email-а. Можете да поберете до 25 файла според големината им.
 3. Изпращате съобщението и сте готови. Когато включите Вашият Kindle и той се синхронизира (За целта трябва да е свързан към Интернет мрежата) той ще получи автоматично всички файлове, които сте му изпратили.

Качване и сваляне на книги на Kindle, чрез Calibre

Calibre е безплатна програма за управление на Вашата библиотека. Разполага с версии за Windows, Mac, Linux, Android и iOS, което ще рече, че може да се инсталира на почти всяко устройство.

 1. Свалете програмата на мобилното си устройство или компютър от Calibre.
 2. Инсталирайте я на съответното устройство.
 3. Добавете книгите си към програмата.
 4. Свържете Киндъл-а си към програмата.
 5. Изпратете книгата, която искате да четете. Програмата автоматично ще преформатира файла, ако е нужно, за да може четеца Ви да го зареди.

Всички тези начини за прехвърляне на съдържание можете да ползвате, ако искате да прехвърлите книгите си от старото устройство. Разбира се най-лесният е да ги синхронизирате към един и същ акаунт в Амазон, но ако нямате възможност можете просто да ги прехвърлите с USB кабел.

Готови сте да се потопите в света на книгите на всяка крачка. Вашият Kindle ще Ви служи дълги години и няма да Ви разочарова и за секунда.

Надяваме се да сме Ви били полезни и, ако искате да ни подкрепите можете да ни последвате във Facebook и Instagram.

Ревюта на електронни четци Kindle:

Kindle Paperwhite 2015

Кindle Paperwhite 2018

Разбери сега кой е най-добрият електронен четец за книги 2023г.

По-долу сме приложили и пълно ръководство за употреба на електронен четец Kindle:

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.