You are currently viewing Ревю на Кindle Paperwhite 2018 мнение, цена и характеристики

Ревю на Кindle Paperwhite 2018 мнение, цена и характеристики

Кindle Paperwhite 2018

Едно от предимствата на Kindle пред другите електронни четци, за което потребителите споделят е, че е изключително лесно да се работи с него. Той е създаден не за да замени усещането от истинската книга, а за да подобри четенето Ви по начин, който хартиеното копие не може. А моделът Kindle Paperwhite е пуснат в продажба като водоустойчив, което ще Ви спести драмата, ако случайно разлеете кафето си върху него. В мрежата открихме доста експерименти, при които четецът е буквално удавян в кофа с вода. Ако сте фен на гмурканията можете да разчитате на своя Kindle Paperwhite 2018 да бъде Ваш верен придружител 😉

Съдържание:

водоустойчив Kindle Paperwhite 2018

Тяло – Кindle Paperwhite 2018

Визията на Paperwhite модела не е особено променена в сравнение с предходните модели. На допир матираният му гръб е много приятен. Моделът е много лек 191гр. и тънък едва 8.18мм.

гръб Kindle Paperwhite 2018

Памет

Paperwhite се предлага базово с 8GB памет, което по наше мнение напълно е достатъчно за да съхранявате една доста стабилна библиотека, но все пак Kindle предлагат и вариант с 32GB. А като допълнение можете да си създадете акаунт в Amazon и да си съхранявате копие на книгите на техният облак.

Екран

Екранът и технологията Ink са изключително щадящи за очите. Сигурни сме, че веднъж като го включите ще откриете доста прилики с физическата книга. Размерът на екранът е 6 инча. Може да ви се стори доста малко, но именно това го прави толкова удобен, защото се събира в дамска чанта и сравнен с книга от 1000 страници голям формат, е много удобен да се държи с една ръка. Самата технология на Kindle включва специална функционалност срещу отблясъци, което позволява да четете без проблем при всякакъв вариант на осветеност. И разбира се, екстрата без, която не можем е подсветката. Това Ви позволява без проблем да четете вечер. Не на последно място за самият дисплей трябва да споменем, че е тъч скрийн, което го прави още по-лесен за работа. 

Свързаност на Кindle Paperwhite 2018

Немислимо е в днешно време да притежаме устройство, което да няма възможност да се свърже с Wi-Fi. Kindle естествено го имат като екстра, което е удобство при тегленето на книги. Друг вариант да си заредите книгата на четеце е чрез USB кабела. Бързо лесно и удобно.

Формати

Paperwhite поддържа доста голям набор от формати, които са най-разпространените при електронните книги. Единсвеното, което намираме като недостатък тук е, че липсва EPUB форматът, но пък винаги можете да използвате Calibre, за да преформатирате в друг формат. Тук ще споменем, че Kindle Paperwhite поддържа и аудио книги.

Батерията на Кindle Paperwhite 2018

Едно от нещата, които ценим изключително много в един електронен четец е батерията. Намираме за много досадно, ако се налага честото зареждане. За щастие Kindle Paperwhite 2018 е с издръжливост до 6 седмици.

В заключение и на база това, което предлага като функционалности и цена, смятаме, че моделът може да бъде сложен в златната среда. Тъч скрийна е едно от малкото предимства, което изтегля Kindle като един от предпочитаните четци на пазара. Друго, което трябва да имате предвид е, че корпусът на моделите е подсилен и се слави със здравината си пред други конкурентни варианти. До скоро Kindle поддържаше доста високи цени и беше трудно достъпен за средностатистическият краен потребите, но това се промени, не защото са направили компромис с качеството, дори напротив. В момента четецът на Amazon притежава всички функционалности заради, които беше избягван. Този модел на Kindle влезе във вселената на четящите с бясна скорост и ги качи едно стъпало в светът на техниката.

Как се свалят книги на електронен четец Kinde?

Характеристики на Кindle Paperwhite 2018:

Технология дисплейE Ink
ДисплейGrayscale
Процерос1 GHz
Диагонал дисплей6”
Резолюция1448 x 1072
Брой нюанси на сивото16
Оптична резолюция300 ppi
Поддържани форматиPDF, TXT, HTML, MOBI, AZW, JPEG, GIF, PNG, DOCX, AZW3, PRC, PMP, AAX
Формати за изображенияJPEG, GIF, PNG
СвързаностUSB, Wi-Fi
ФункцииТъч скрийн, Водоустойчив
ЦвятЧерен
Батерия – Автономия на акумулатордо 6 седмици
Височина116 мм
Ширина167 мм
Дебелина8.18 мм
Тегло191 g
Памет8 G

Ако все още се колебаете, можете да разгледате нашата класация за Електронни четци.

Ръководство на потребителя за Кindle Paperwhite 2018

Ако все още се двоумите запознайте се и с:

Pocketbook Era

Кindle Paperwhite 2018

Ревю на Kindle Paperwhite 2015

Ревю на Amazon Kindle Oasis 3

PocketBook Basic Lux 2

PocketBook Color

Pocketbook touch lux 5

Pocketbook Touch HD 3

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.