You are currently viewing Ревю на Pocketbook touch lux 5 – мнение, цена и характеристики

Ревю на Pocketbook touch lux 5 – мнение, цена и характеристики

Pocketbook touch lux 5

Продължаваме да Ви представяме кратко описание и мнение за моделите на Pocketbook. Ще разгледаме Pocketbook touch lux 5. Това е моделът, който от производителя представят като златната среда между стандартните модели и луксозните. Lux 5 не разполага с цветният дисплей на моделът Color, но разполага с много от функционалностите на по-високият клас електронни четци.

Визуално моделът изглежда по същият начин както и своите предшественици. Менюто на началният екран също не е претърпяло промяна. Имаме бърз бутон за библиотеката, бележки, магазин, браузър и приложения. Екранът е тъч скрийн и при натискане на стрелката в горният край се появява допълнително меню с възможност за избиране на WiFi връзка и режим на осветлението. 

В долният край на устройството отново имаме стандартните бутони за началният екран, ляво, дясно и бутон за допълнителните настройки, който визуализира екрана от падащото меню на снимката в дясно.

Съдържание:

Ревю на Pocketbook touch lux 5 – мнение, цена и характеристики
Ревю на Pocketbook touch lux 5 – мнение, цена и характеристики

Екран

Екранът на устройството е 6 инча и дава възможност да се регулира светлината и яркостта. Smart Light функционалността позволява да си изберете между по-топли и студени нюанси на дисплея, и едновременно с това можете да си регулирате и яркостта на осветлението.

Екранът има сензор, който с подходящият калъф се включва и изключва, и се доближава до усещането за истинска книга. Освен това осветлението се регулира автоматично. Ако преминете от светла стая в тъмна екранът ще се превключи сам в режим на осветление. Вие можете допълнително да си го персонализирате, разбира се.

Да ползваш Pocketbook touch lux 5 е много лесно. Четенето е удобно и 6 инчовият екран е напълно достатъчен предвид всички възможности за персонализация на вида, размера на шрифта и страниците. Смяната на страниците става бързо и освен с бутоните може да стане с плъзгане по екрана. Това, което е ново и много удобно е бързото прелистване. Ако задържите бутона за смяна на страницата дава възможност да прескачате по 10 страници напред или назад. 

Приложения

Моделът има възможност да се водят бележки. Ако задържите пръст върху дума Ви дава достъп до няколко възможности. Можете да изберете да си добавите бележка или коментар. Това става чрез въвеждането на текст с клавиатурата или можете да изберете да пишете върху екрана с пръст. Тази функция може да се ползва и самостоятелно, а това Ви дава възможността да си ползвате четеца и като бележник. Разбира се трябва да имате предвид, че това не е нещо върху, което компанията се е фокусирала и възможностите на екстрата са доста ограничени.

Моделите на Pocketbook се славят с висока издръжливост на батерията. Естествено Lux 5 не отстъпва и по това на своите предшественици.

Свързаност

Lux 5 разполага естествено с възможност за свързване с WiFi. Това е лесен начин за теглене на съдържание от интернет и проверяване на думи в Google. 

Всички модели на марката разполагат със завидно количество вътрешна памет. Моделът има възможност да се свърже и с Dropbox и Cloud, където можете също да си съхранявате голямо количество файлове. Облакът Ви предоставя пространство за съхранение, управление и синхронизиране на e-книги и материали за четене на всички устройства. Какво означава това? Pocketbook Lux 5 Ви дава възможност, ако си инсталирате PocketBook Reader на телефона (това е приложение, което от компанията са разработили специално за целта) или на друго устройство, да си синхронизирате устройствата и да продължите четенето от страницата, на която сте спрели четеца. 

За кого е подходящ PocketBook Touch Lux 2

Ако търсите нов електронен четец, който не ви затваря в затворена екосистема и искате да имате свободата да зареждате свои собствени книги, чудесна поддръжка на речници и множество формати за електронни книги, Pocketbook Touch Lux 5 е за вас.

Този електронен четец е идеален за хора, които не искат да купуват цветен електронен четец, но все пак искат модерен хардуер.

В профила ни можете да откриете ревюта на моделите на Pocketbook, където разглеждаме някой от приложенията и функциите им. Ето и спецификациите на модела Lux 5.

Характеристики на Pocketbook touch lux 5

Тип на дисплеяE Ink Carta™
Разделителна способност на дисплея758 × 1024
Размер на дисплея6” (15.24 cm)
DPI212
Дълбочина на цвета16 нива на сивия цвят
Сензорен екранКапацитивен (мултисензорен)
Предна подсветкаДа (SMARTlight)
ПроцесорДвуядрен (2×1 GHz)
RAM памет512 MB
Вътрешна памет8 GB. Размерът на действително наличната вътрешна памет може да е различен в зависимост от софтуерната конфигурация на вашето устройство.
Батерия1500 mAh (литиево-йонна полимерна). До един месец живот на батерията (може да варира в зависимост от начина на използване, свързаността и настройките).
Сензор за капакаДа
Wi-FiДа
USB изходMicro USB
Карта паметmicroSD (32 GB максимум)
Платформа (операционна система)Linux 3.10.65
Формати на електронни книги (без конвертиране)ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT
Графични форматиJPEG, BMP, PNG, TIFF
РечнициРечници ABBYY Lingvo® (24 езикови комбинации), английски език – немски език, Webster’s Dictionary 1913
Онлайн услугиPocketBook Cloud, ReadRate, Dropbox PocketBook, Send-to-PocketBook
ПриложенияBook store (Книжарница), Library (Библиотека), Dictionary (Речник), Browser (Браузър), Gallery (Галерия), Calculator (Калкулатор), Notes (Бележки), RSS News (Новини), Chess (Шах), Klondike (Клондайк), Scribble (Приложение за чертане), Sudoku (Судоку)
Размери161.3 × 108 × 8 mm
Тегло155 g

Ако все още се колебаете, можете да разгледате нашата класация за Електронни четци.

Ръководство за Pocketbook touch lux 5

Ако все още се двоумите запознайте се и с:

Pocketbook Era

Кindle Paperwhite 2018

PocketBook Color

PocketBook Basic Lux 2

Pocketbook Touch HD 3

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.