You are currently viewing Нови книги през Ноември 2022

Нови книги през Ноември 2022

Какво да очакваме от българските издатели през месец Ноември? Постарахме се отново да преровим интернет пространството и да Ви подготвим възможно най-изчерпателният списък със заглавия, които предстои да излязат. Ще откриете нови книги и такива, които ще бъдат преиздадени.

Нови заглавия от Бард

Започваме с издателство Бард, които още на 1 Ноември ще пуснат на пазара “Корона от мечове” или книга 7 от вечната поредица “Колелото на времето”. Робърт Джордан е всеизвестен сред феновете на жанра и книгите му нямат нужда от представяне. Феновете на поредицата , които са очаквали този ден за да попълнят колекцията си могат да я поръчат с 20% отстъпка от сайта на издателството.

Серията на издателство БардКралете на трилъра” нараства с още едно заглавие “Тайните на полет 189” от Матю Хол. Заглавието подсказва къде ще се развие действието, но ще откриете ли истина за този трагичен инцидент? 

“Когато Полет 189 потъва във водите на естуара на Севърн, съдебният лекар Джени Купър трябва да разследва смъртта на самотен моряк, чиято яхта, изглежда, е била ударена от падащия самолет. Както и загадъчната участ на десетгодишната Ейми Патерсън от Полет 189, чието непокътнато тяло е намерено изхвърлено на брега до това на моряка.”

Заподозрени” от Даниел Стийл е последното заглавие, което можем да очакваме от издателство Бард в средата на месец Ноември. Заплетен трилър, в който можете да откриете семейна трагедия, романтика и ужасите на руската мафия.

Сиела

През месец Ноември издателство Сиела ще издаде историята на Дейв Грол. “Разказвачът – Дейв Грол” е автобиография и разказ за животът на барабанистът на Нирвана.

“Дейв Грол разказва своите истории, както пише песните си – като вади дълбоко от душата си неподозирани дори за него неща. Барабанистът на Nirvana и създател на Foo Fighters е събрал в една книга моменти от целия си живот – от времето, когато е бил своенравно и чувствително хлапе, което не пасвало никъде, докато не открило магията на пънка, през славните времена с Nirvana и трагедията с Кърт Кобейн, до създаването на Foo Fighters и живота на утвърдена рок звезда и семеен човек. От „Разказвачът“ ще научите как Дейв Грол се е научил да свири сам на барабани, как като по чудо се озовал в Nirvana и каква сила го накарала да довърши концерт с счупен крак, докато го шинират на сцената.”

Нови книги през ноември 2022 от Егмонт

За феновете на Вселената Гриша на Лий Бардуго от издателство Егмонт планират издаването на историята на Тъмнейший. “Демонът в гората” предстои да излезе в началото на месец Ноември. 

“Преди да поведе Втората армия на Равка, преди да създаде Долината на смъртната сянка и много преди да се превърне в Тъмнейший, той е самотно момче, надарено с изключителна сила. Ерик и майка му Лена винаги са бягали, без да могат да открият сигурност никъде. Те не са като другите Гриша – те са най-редките и смъртоносни от своя вид. Всяващи страх сред тези, които искат да ги унищожат, и преследвани от тези, които искат да се възползват от дарбите им, майка и син са принудени да крият способностите си навсякъде. Но понякога и най-страшните тайни се разкриват сами…”

Обсидиан

В края на месец Ноември от издателство Обсидиан можем да очакваме две заглавия. Робърт Харис и “Законът за забравата” е исторически роман, който проследява преследването на двама от убийците на крал Чарлз I. ю

Англия, 1660 г. Полковник Едуард Уоли и неговият зет Уилям Гоф се качват на кораб за Америка. Те са бегълци от закона, издирвани за убийството на крал Чарлс I – дръзка екзекуция, белязала кулминацията на английската Гражданска война, в която парламентаристи успешно се бият с роялисти за властта в държавата.

Трилърът на Лий Чайлд “План Б” ще излезе в края на месеца. Фенове на жанра подгответе се заплетена история и интрига на макс.

“Ричър преследва убиеца по петите, без да знае, че случилото се съвсем не е случаен акт на насилие. То е част от нещо много по-мащабно и по-зловещо, таен заговор, в който са замесени много влиятелни хора. Сложният им план не допуска най-малката грешка. А появи ли се заплаха, тя трябва да бъде отстранена незабавно.”

Нови заглавия от Хермес

Нора Робъртс и “Обсебени в смъртта” ще откриете под знака на издателство Хермес съвсем в началото на месец Ноември. Авторката е добре известна и отново няма да разочарова своите фенове на българският пазар. Можете да очаквате още по-заплетен случай, който главната героиня Ив трябва да разплете. Убиецът знае точно кой ще разследва случая и играта бързо става на живот и смърт.

“Ив е принудена да се впусне в опасна психологическа игра, чийто залог са човешки животи. В началото – на нейните врагове, след това – на най-близките й приятели, а накрая – и нейният собствен. Защото границата между любовта и омразата често е прекалено тънка, а времето не е на нейна страна.”

В категория трилър от издателство Ера очакваме смразяващият кръвта роман “Не заспивай”.

“Лив Рийз се събужда в такси, но няма никаква идея как се е озовала там. Когато се опитва да се прибере в апартамента си, заварва непознати. Телефонът ѝ липсва, но открива у себе си нещо шокиращо – окървавен нож. Ръцете ѝ са покрити с надраскани съобщения: НЕ ЗАСПИВАЙ.”

Издателство Бениториал ще издадат едно ново заглавие през месеца. “Зимните хора” от Дженифър Макмеън е за читателите, които обичат мистериите. Книгата ще Ви отведе в градче, което се слави със своите мрачни случаи и безследно изчезнали хора. Мит или истина? Главната героина Рути до скоро е смятала, че всичко това са само приказки…

“Рути смята всички тези приказки за небивалици. Но когато един ден майка ѝ изчезва безследно, тя започва да се съмнява, че Уест Хол наистина крие тъмни тайни. Подозренията ѝ се потвърждават, когато със сестричката ѝ откриват екземпляр от дневника на Сара Харисън Шей, скрит в собствения им дом. И докато Рути се опитва да разгадае причината за изчезването на майка си, се оказва, че тя не е единствената, която търси загубен близък. Но може би само тя би могла да предотврати преповтарянето на (грешки от)миналото.”

Връзката между двама близнаци и как сестрата ще разкаже животът им.

“Това е историята за дълбоката привързаност на една сестра към своя брат и неспособността ѝ да спре да мисли за него, колкото и да се опитва. След като той отнема живота си, тя се затваря в апартамента му, където чете и препрочита дневниците му, за да намери отговорите, които винаги са ѝ липсвали. По един оригинален начин, като прибягва до необичайна пунктуация и до класическия метод на потока на мисълта – и с много любов и съчувствие Йенте По̀стюма ни разказва какво се случва, когато човекът, върху когото сте изградили цялото си съществуване, внезапно си отиде.”

От издателство Колибри очаквайте

Това е историята, която ще Ви разкрие “Онова, за което не искам да мисля” от Йенте Постума, която ще бъде издадена от издателство Колибри.

Очаквайте още от издателството “Песента на вакуумираното пиле” на авторката Люси Рико. Родеещ се с психологическия трилър, романът е смущаващ, ироничен, абсурден – една сатира на консуматорското мислене, пропита с кръв и нежност. С тази своя творба авторката ни изправя пред въпросите на свръхпотреблението, на честността, на отношението ни към животните, към живота и към смъртта.

Бъркотия на борсата и в живота” от Едуардо Мендоса е хумористично, разтоварващо четиво. Анонимният детектив, който е познат герой от книгите на автора отново попада в абсурдна ситуация. Подгответе се за страници изпълнени с хумор и забава.

“Случайна среща с негов другар и съкилийник от изправително-наказателното заведение го въвлича в ново невероятно премеждие против волята му, но в името на приятелството. Той подхваща свое разследване, дърпайки свободните нишки от заплетеното кълбо, и така ненадейно разкрива плановете на международен терорист, подготвящ атентат в Барселона срещу самата Ангела Меркел.”

Дъщерите на Тъкачната вила” от Яне Якобс издадена от издателство Лемур букс. Това е романтична, историческа история за могъщо семейство с бизнес в тъкачната индустрия. Годината е 1916 и войната е на прага. Фабриката на семейството е превърната в лазарет, а дъщерите на семейство Мелцер трябва да успеят да спасят семейният бизнес. 

“Едно могъщо семейство.

Драматични обрати.

Имение, което крие повече от една тайна.”

Ако сте си избрали нова книга сред изброените можете да си ги поръчате директно от издателствата и да се възползвате от намаленията, които предлагат. За Ваше улеснение сме сложили линкове. Приятно пазаруване 🙂

Нови Книги

Нови книги през Декември 2022

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.