You are currently viewing Софийски международен литературен фестивал 2023г.

Софийски международен литературен фестивал 2023г.

„Софийският международен литературен фестивал” e най-голямото събитие от календара на Асоциация „Българска книга”. Всяка година форума се провежда в дните на „Софийски международен панаир на книгата”. От Асоциация “Българска книга” обявиха датите за провеждане още в началото на годината, когато публикуваха своя календар с всички предстоящи панаири и фестивали.

“Софийски международен литературен фестивал” води своето начало от 2013 година. Всяка година над 40 000 души посещават организираните беседи и ателиета за по-малките. Основната цел на фестивала е да даде възможност на малки и големи да се срещнат с български, световни автори, различни езици и култури. В рамките на фестивала в програмата можете да откриете срещи и интервюта с писатели, дискусии на различни актуални теми, а за най-малките се предвиждат различни развлекателни работилници. Повече за изминалите събития, можете да разберете на официалният им сайт.

През годините в “Софийският международен фестивал” са взели участие поети и писатели от над 35 държави. Участниците са над 350 от всички краища по света. Сред най-известните са Маргарет Атууд, Ана Кове, Донал Райън и много други.

Фестивала се реализира с подкрепата на Министерството на културата. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г. Тази година двете събития „Софийски международен панаир на книгата” и „Софийски международен литературен фестивал” ще се проведат между 5 и 10 декември. Очакваме от Асоциация “Българска книга” съвсем скоро да публикуват мотото на тазгодишното събитие. В момента се организира конкурс за концепция и дизайн на рекламната визия и слоган на юбилейното издание на Софийски международен панаир на книгата и XI на Софийския международен литературен фестивал. Повече за конкурса, можете да научите тук.

Очаквайте скоро програмата и участниците на фестивала тук:

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.