You are currently viewing Ревю на „Вечна любов“ от Дж. Р. Уорд

Ревю на „Вечна любов“ от Дж. Р. Уорд

Книга: Вечна любов

Поредица:Братството на черния кинжал книга 2

Автор: Дж. Р. Уорд

Издателство:Ибис

Страници:384

Вечна любов

Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Рейдж е най-страховитият боец в Братството, а също и най-сексапилният. Излъчването му на филмова звезда му е спечелило прякора „Холивуд”. Но зад привлекателната му външност се крие чудовище. При силен гняв, болка или неудовлетвореност Рейдж приема формата на смъртоносно създание, което той не е в състояние да контролира и всеки, намиращ се около него в този момент, е изложен на истинска опасност…

Мери Лус се озовава в света на вампирите случайно. Застигната от коварна болест, която изпива живота й, тя не търси любовта. Но Рейдж успява да събуди у нея неудържима страст и тя се превръща в единственото същество, което е способно да укроти звяра в него. За да я задържи до себе си и да я спаси от болестта, той е готов на отчаяни жертви. А в това време враговете им стягат обръча си около тях…

Рейдж

Във втората книга от поредицата, Уорд ни разкрива историята на Рейдж. Яростният и ослепително красив брат с прякор Холивуд. Рейдж е висок, рус, очи с цвят на океан, самото съвършенство, но също толкова кръвожаден, като останалите воини от Братството. Над него обаче тегне проклятие, предизвикал е гнева на мистичната жена, която господства над тяхната раса. Той започва да умира вътрешно, дори сто години по-късно е почти вцепенен, само бляскава външност и празен чар. Физическите мъки, през които преминава, когато проклятието го завладява са жестоки. Мисълта, че може да нарани някой от братята си го ужасява. Рейдж жадува да живее достатъчно дълго, за да се отърве от проклятието и да намери частица спокойствие. Но е почти сигурен, че смъртта е единственият начин да намери покой. Остават му още деветдесет и една години, осем месеца и четири дни, докато наказанието му изтече. А дотогава всеки път, когато се разгорещи прекалено, промяната ще настъпва. Тя може да е предизвикана от болка, гняв или физическа неудовлетвореност.

Мери

Мери е млада и горда жена, която се намира в капана на левкемията. Веднъж успява да се измъкне, но коварната болест се завръща с още по-жестока сила. Помни какво е да спреш да се чувстваш, като личност. Когато за първи път се среща с левкемията, тя бързо и мълчаливо е причислена към групата на болните и умиращите. За околните е едно тъжно напомняне, че човек е смъртен и всичко е преходно.

Вечна любов

Съдбата я среща с ужасът от плът и кръв, Рейдж. Срещата е в момент в който момичето е на крачка от емоционално разпадане. Мери усеща опасността, вижда смъртта в очите му, тя се страхува от него, но е и силно привлечена от яростният воин. Незнайно защо жената действа на Рейдж опияняващо, нещо неочаквано за него. При всяка среща, той полага вампирски усилия, за да запази самоконтрола си. Усеща как губи битката с чудовището в себе си и причината е Мери. Нейният звънлив глас, нейният аромат, нейният поглед вика звяра, а Рейдж няма силата да устои. Той знае, че Мери е късчето, което му е липсвало през годините, но знае и че трябва да се бори със смъртта, за да бъде с нея. В отчаянието си сключва сделка със Скрайб Върджин и дава всичко, за да може да я спаси.

  “ -Близнакът ми не е просто наранен. Той е унищожен. Разбираш ли разликата? Когато някой е наранен, има възможност нещата да се оправят. Ако е унищожен? Всичко, което можеш да направиш, е да чакаш докато дойде време да го погребеш. ”

Лесърите се възстановяват от атаката на Братството на черния кинжал. Загубите, които са претърпели са големи и те се стремят към организирането на нова и по-мащабна мрежа, за да хванат братята. Без воините расата на вампирите ще е уязвима и най-после бездушните ще довършат работата си, да унищожат напълно враговете си. С неочаквано отвличане, те ще си навлекат гнева на най-свирепият, на вампирът, който почти няма душа. Едно разрушено същество, което няма какво да губи.

   Моята оценка и за тази книга е три звезди. Имаше и добри моменти, и определено беше по-добра от първата книга. Ако ви привличат подобни еротични, паранормални романси, значи смело посегнете към втората част от поредицата  “Вечна любов”.

Още книги от поредицата:

Тъмна любов

Издателство: Ибис

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.