You are currently viewing Ревю на „Разбити сърца“ от Колийн Хувър

Ревю на „Разбити сърца“ от Колийн Хувър

Книга: Разбити сърца

Автор: Колийн Хувър

Издателство: ИБИС

Страници:272

Разбити сърца

„Можеш да запълниш живота си с хубави неща, но хубавите неща не запълват дупките в душата ти.“

Eдинствените неща, които родителите на Бея Грим са ѝ дали, са живот и мрачна фамилия. След като сама си е проправяла път в живота досега, тя е готова да поеме към по-добро бъдеще, постъпвайки в колеж. Само два месеца я делят от новото ѝ начало и миналото, което отчаяно иска да загърби.

Но неочакваната смърт на майка ѝ я оставя без подслон и тя е принудена да прекара лятото на полуостров в Тексас, с баща си, когото почти не познава. Бея планира да остане незабележима и просто да изчака летните месеци да отминат. Но новият ѝ съсед, Самсон, се оказва препятствие в плана ѝ. 

На пръв поглед Бея и Самсон нямат нищо общо. Тя е живяла в бедност, той е от богато семейство с привилегии. Но връзката, която се заражда помежду им, е почти мигновена и твърде дълбока, за да могат да я отричат. Бея и Самсон се съгласяват отношенията им да не стават по-сериозни от обикновена лятна авантюра и да останат на плиткото. Но се задава течение, което ще завлече сърцето на Бея в океана… 

За книгата   

Аз съм човек, който не си пада по сляпата романтика, еротични книги и не вярвам във вечната любов. В моята глава любовта не спасява света, в моят свят любовта е в много нюанси. Книгата получих случайно и понеже имах нужда да се разтоваря посегнах към нея. Тук искам да вметна, че книжното тяло е страхотно, не много стегната, дебели НЕпрозрачни страници и хубав шрифт. Браво ИБИС!

За Колийн Хувър 

Моето запознанство с авторката беше със “Споделени тайни”, страхотен замисъл имаше в тази книга. Прочетох “Да изгубиш Хоуп”, която уж трябваше да е една лека книжка, но не се оказа изобщо такава. А с “Никога повече” не се харесахме, там не съм сигурна дали главната героиня или докторчето ме дразнеше повече. Бях си дала почивка от Хувър и, когато хванах “Разбити сърца” доста предубедена

Разбити сърца 

Книгата започва със смъртта на майката на главната ни героиня. Бея не само, че не изпитва нормалните чувства дете-родител, ами дори мрази майка си. Джанин е много далеч от това да бъде родител, тя е всичко друго , но не и любяща майка. Умира от свръхдоза, което за мен е лесна смърт предвид образа ѝ.

 Запознаваме се с Бея, момиче живяло в крайна нищета. Дете, което никога не е познало силата на прегръдката и топлата дума. След смъртта на майка си е принудена да заживее при баща си, докато стане време да отиде в колеж, за който е положила много усилия. Затворена в себе си, смятайки се за недостойна, се озовава в дом пълен с любов, топла храна и удобно легло. В тази къща намира всичко, което досега ѝ е било чуждо, намира сестра, и най-добра приятелка, преоткрива океана и красотата на изгрева.

 Запознава се със съседското момче, Самсон, на пръв поглед богаташко синче, което не познава мизерията. Неговата история е изтъкана от много тайни и лъжи, но Бея вече е подарила сърцето си.

  “…-Бея, ние сме били сами на нашите острови през целия си живот. Помежду ни има толкова силна връзка, защото всеки от нас е разпознал самотата в душата на другия. ”

 Напук на моята теория , че две нещастни души не могат да бъдат щастливи, те изживяват своята приказка. Тази книга дава надежда, че въпреки всичко човек може да съхрани доброто, че винаги има още една врата, още един шанс и още една прегръдка.

 Какво ще стане с тях на заветния 3 август?

 Кой е Самсон?

 Ще разкрие ли тайните си пред Бея?

 Ще повярва ли Бея в любовта?

 Прочетете „Разбити сърца“, защото това е една от най-добрите романтични истории,които са попадали в ръцете ми.

Издателство: ИБИС

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.