You are currently viewing Ревю на „Тъмна любов“ от Дж. Р. Уорд

Ревю на „Тъмна любов“ от Дж. Р. Уорд

Книга: Тъмна любов

Автор: Дж. Р. Уорд

Поредица: Братството на черния кинжал книга 1

Издателство: Ибис

Страници: 372     

Тъмна любов

“Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение. В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и убивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.

Рот е водачът на Братството.Той е последният чистокръвен вампир, в чиито вени не тече нито капка човешка кръв. Малко преди да бъде убит от лесърите, Дариъс, един от най-добрите бойци на Братството, се обръща към Рот с молба да се погрижи за дъщеря му Бет. Тя се е родила от връзката му с човешка жена и не подозира за вампирските си гени. Рот трябва да въведе красивото момиче в света на вампирите… Бет Рандъл води съвсем обикновен, дори леко скучен живот – рядко излиза с приятели, а работата й като репортер в местния вестник е безперспективна и не особено вълнуваща. Отраснала в сиропиталища и приемни семейства, тя не знае нищо за произхода си. Докато един ден Рот не се появява на прага й…”

Тъмна любов – Братството на черния кинжал

Уорд ни отвежда в света на Рот и Елизабет. Рот е последният чистокръвен вампир и Крал на расата им. Той е войнът с главно В, той е въплащението на страха, той преследва враговете си с упорита целеустременост, която граничи с лудост. Рот е чистият ужас. Като най-високопоставеният член , той оглавява и Братството на черния кинжал. Тесен кръг от силни и опитни воини, които си разменят информация и се бият заедно срещу Лесърите. Лесърите са хора, които доброволно са останали без душа и служат на подъл и ужасен господар, стремейки се да заличат вампирската раса.

 Малко преди смъртта си , бащата на Елизабет моли Господарят си да помогне на дъщеря му да премине преобразяването. Дариъс знае, че кръвта на Краля е силна и чиста, и е най-добрата възможност за оцеляването на Бет. Притиснат от чувство за вина и дълг към един от братята си, Рот намира дъщерята на другаря си. Виждайки ослепително красивата Елизабет, той вече усеща непознатите за него чувства на любов,обожание и преданост.

Елизабет

Бет е мелез между човек и вампир, отраснала по сиропиталища и приемни семейства, тя няма приятели, няма партньор в живота си, няма семейство. Нейното ежедневие се върти около работата ѝ в редакцията на един провинциален вестник. По опасните улици на града дебнат не само вампири и Лесъри, а и лоши хора без морал. Нападната от двама, тя успява да се измъкне на косъм от изнасилване и за да станат нещата дори още “по-прекрасни”, същата вечер се запознава със Слепият крал. Научавайки историята за бащата, когото никога не е познавала, тя подхожда към ситуацията недоверчиво. Опознавайки Рот и търсейки в него капчицата добро, което да я накара да повярва, Елизабет все повече се приближава към момента,в който ще загърби човешкото. 

Тъмна любов… Цената?

Преминавайки на косъм ,но все пак успешно преобразяването се превръща в достоен член на Братството. Опиянени от чувствата си забравят колко опасни могат да бъдат Лесърите. Задарди смесената си кръв Елизабет може да излиза по светло без да се притеснява, че ще стане на пепел. Това обаче ще се окаже и причината враговете на Рот да ударят там, където най-много боли.

Дали той ще успее да се пребори за най-милото си и да оцелее?

     Книгата „Тъмна любов“ получи от мен 3 звезди.Нямах големи очаквания, дори на моменти бях приятно изненадана. При мен интереса не беше пробуден заради Рот или Бет, по-скоро ми е любопитно да разбера за другите братя. Всеки има една история или тайна зад гърба си, и ми е много интересно да ги науча. Ако го нямаше този гъдел с войните от Братството, си признавам, че нямаше да посегна към втората част. За всяка книга има читатели и знам, че поредицата има много верни фенове. Надявам се следващите книги да са по-добри.

Още книги от поредицата:

Вечна любов

Издателство: Ибис

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.