You are currently viewing Алея на книгата 2023. Кога и Къде? 

Алея на книгата 2023. Кога и Къде? 

“Алея на книгата” през 2023

Вълнуващото събитие, което всички фенове на книгите чакат с голямо нетърпение всяка година е “Алея на книгата”. Пътуващото книжно изложение дава шанс на читателите да се срещнат с любимите издателства и автори. През изминалите години “Алея на книгата” се е утвърдила, като едно от най-значимите събития в календара на Асоциация “Българска книга”

През 2022 година в изданието на събитието са представени рекорден брой нови издания и издателства. Мащабното литературно събитие се организира под знака на #КаузаГРАМОТНОСТ, която стартира с „Походът на книгите“ в началото на месец Април. Целта на АБК е честите срещи на читателите с книгите да повишат интереса към четенето и функционалната грамотност.

“Алея на книгата” вход свободен

Както обикновено събитието е с вход свободен и читателите ще имат възможност да се запознаят с голямо разнообразие нова и рядка литература, ще се срещат с автори и преводачи, ще могат да вземат участие в литературни ателиета, а за най-малките ще бъдат организирани различни събития. През годините издателствата участници не са пропускали възможността за близка среща със своите читатели.

Освен обещанията за забавление, интересни срещи и настроение, за посетителите ще има и много атрактивни отстъпки. 

През 2023 година фестивала ще стартира своето пътешествие от град Габрово. Това ще се случи на 8 Юни, като престои да излезе официалната програма и разпределението на шатрите.

В сайта на Асоциация “Българска книга” беше публикуван график за провеждане на събитието и градовете, които ще бъдат домакини през 2023 година.

  • 8 – 11 юни – Алея на книгата, гр. Габрово
  • 19 – 25 юни – Алея на книгата, гр. Пловдив, в партньорство с фестивала „Пловдив чете“
  • 28 юли – 6 август – Алея на книгата, гр. Варна
  • 4 – 10 септември – Алея на книгата, гр. София

Стягайте кесиите скъпи читатели и се подгответе за поредният шопинг маратон с главен виновник “Алея на книгата”. За наше голямо съжаление град Бургас не присъства сред градовете домакини, но пък Варна не е далеч.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.