You are currently viewing Ревю на „Еми и крадецът на сенки“ от Марин Трошанов

Ревю на „Еми и крадецът на сенки“ от Марин Трошанов

Автор: Марин Трошанов

Издателство: Сиела

Година:2021

Страници: 247

Еми и крадецът на сенки

Там, на границата между безчет светове и ужасяващата чернота на Нищото, живее Еми – дъщерята на Радост и Тъга, чиито коси греят във всички багри.

Тук, в един софийски квартал, край гористия парк, реката и старите гробища, живее Виктор, който иска да избяга от всичко около себе си.

През един летен ден Еми и Виктор се впускат в неочаквано и дръзко приключение из непознати и страшни места, за да надвият Меркулион – безсмъртен чародей и ексцентричен артист, който краде сенки и поробва души.

Приказната история на Еми

 „Еми и крадецът на сенки“ е книга, която е скрила в себе си вълшебството, което ми липсваше. Още в анотацията се впечатлих от Еми, та тя е дете на Радост и Тъга.

„- Родителите ми са Радост и Тъга. Има ги откакто свят светува, и хич не могат един без друг. Не си ли чувал ромоленето на поток? Това е смехът на майка ми. А със звуците на вятъра татко създава тъй хубава и трогателна музика, че и най- талантливият цигулар на може да се мери с него.“

 Запознаваме се и с Виктор. Момче наглед обикновено, но с голямо любопитство към фантастичното. Дете с добро сърце и топли очи. 

 Еми, момичето с вълшебните коси отвежда Виктор и нас читателите във фантастичното място Алендулиян, където приказното оживява. Разходката, която ни направи авторът беше напълно достатъчна, за да се влюбя в този вълшебен свят. 

 Виктор и Еми се впускат в дръзко приключение, от което ще зависят душите на обитателите на безчет светове. 

Магията скрита във всяка страница 

Магията е пропита в книгата, а моя любим момент беше, когато децата посетиха Господарката на живота. Така ми се прииска да намеря снежинката, от която имам нужда. Да зърна снежинката, която би ми вдъхнала кураж.

 Хората определят „Еми и крадецът на сенки“ , като детска книжка, но тя не е. Това е книга за добротата, смелостта, приятелството и обичта. Аз, като едно многоо голямо дете се потопих в този свят и си взех по-малко от всичко.

“ Важното е какво имаш в сърцето и в главата. Оръжията, на които можем да разчитаме са добротата и разумът.“

 Книгата получи от мен пет звезди. Марин Трошанов е автор, който харесваме и четем. Ако и вие сте от хората, които търсят вълшебството във всякакви форми, то това е вашата книга. 

Нека четем български автори!

 Нека уважаваме труда на нашите творци!

Издателство: Сиела

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.