You are currently viewing Ревю на “Кралството на прокълнатите” от Кери Манискалко

Ревю на “Кралството на прокълнатите” от Кери Манискалко

Книга: Кралството на прокълнатите

Поредица: Кралството на прокълнатите книга 2

Автор: Кери Манискалко

Кралството на прокълнатите

Две сестри.

Една изгаряща демонична любов.

И жестоко убийство, което трябва да бъде отмъстено.

Емилия и Витория са стреги – вещици, които живеят сред хората и практикуват тайно своя занаят. Една нощ Витория изчезва. Обезобразеното ѝ тяло е открито от Емилия. Съкрушена от мъка, тя се заклева, че ще намери убиеца на сестра си. Дори ако се налага да използва черна магия, която е забранена от поколения.

Така Емилия среща Гняв – демоничния и изгарящо красив принц на войната и яростта. И неопитните вещици знаят, че не можеш да се довериш на подобно създание, но за Емилия това вече няма значение. Защото е готова на всичко, за да отмъсти за своята сестра. И всяка помощ е добре дошла.

Някой убива млади жени в Сицилия и подготвя ритуал, който ще разтърси селенията и ще унищожи света. Емилия ще направи всичко по силите си, за да го спре. Независимо от цената.

Ако все още не Ви е напуснало Хелоуин настроението и имате желание да прочетете нещо мрачно. Ако историите за вещици и дяволи са Ви сред любимите, няма смисъл да търсите повече, грабвайте “Кралството на прокълнатите” от Кери Манискалко.

Италия някъде там в миналото…

Действието се развива в Италия. Семейство на вещици, което се крие и живее нормален живот сред човеците в своя ресторант. Обикновено италианско градче, чиито жители нямат представа, че сред тях има цяло тайно общество. Семейството на Емилия е едно от 12-те семейства на вещици, което живее в страх да не бъде разкрито. Две близначки, тийнейджърки, които по характер са тотални противоположности. Виктория е авантюрист, дори луда глава, а Емилия е другата страна на монетата. Едната се забърква непрекъснато в неприятности, докато другата мечтае да създава нови рецепти за семейният ресторант.

От деца баба им ги плаши с историите за прокълнатите принцове на ада и ги учи как да се защитят от тях. Всяка година изпълняват ритуал, който трябва да ги скрие от очите на дявола. За момичетата, израснали сред хората, това са митове и легенди докато един ден не се случва трагедията. Емилия открива тялото на близначката си и тръгва по пътя на отмъщението.

Черни магии и демони Кралството на прокълнатите

Силно съм впечатлена от описанията, които Кери Манискалко ни предоставя. Методически описва всички съставки необходими за едно заклинание, всяка подправка за перфектното ястие. Всичко това събужда сетивата и съживява историята, но не я товари с излишни описания. Препоръчвам да не четете книгата на гладен стомах, освен ако не целите да тренирате волята си.

До тук с сладурското в историята. Забелязвам някаква тенденция у себе си да чета за вещици по Коледа.  Книгата прелива от мрачни сцени. Само си представете, че присъства принц, който се казва Гняв, мхм… ще го оставя на въображението Ви.

Идеята за прокълнатите принцове е нещото в “Кралството на прокълнатите”, което много ме впечатли. Гняв и братята му и мистериозното проклятие, което тегне над тях са интересната идея. Тази линия на сюжета ми беше по-интересна за проследяване от смъртта на Виктория.

Сестрите вещици са отгледани с историите за принцовете на ада. Баба им упорито ги подготвя и обучава в тайните на магията. И все пак героинята е истински изненадана от съществуването на тези демони и всички мрачни създания, които се оказва, че могат да навлязат в техният простосмъртен свят. Човек би очаквал, че една вещица от древен род би била наясно с заплахите, но не. Това е още една сладка черта на тази книга, защото успяваме да усетим шока на Емилия, емоциите ѝ, които преминават през главата ѝ, когато е в присъствието на демоните. Учим се и откриваме тайните на тези създания заедно с нея .

Емилия

Главната героиня не е типичното клише, което много ми допадна. Първоначално си мислех, че фокусът ще се премести към Виктория, която изглежда доста по-бойна от двете, но сгреших, което пък ми показа как героинята израства. Емилия е уравновесена и дори леко скучна. Тя е щастлива, където е. Нещата се променят след смъртта на близначката ѝ и Емилия се превръща в интересен персонаж. За да разкрие тайните на Виктория тя изминава дълъг път, който я сблъсква с интересни премеждия. Трябва да се научи как да прецака дявола и да устои на изкушенията на прокълнатите принцове. Пътят на Емилия до истината ще Ви задържи в историята, макар Гняв да е достатъчно разсейващ.

Оценявам книгата високо

Оценката , която дадох на “Кралството на прокълнатите” е много висока. Насладих се на книгата с цялата си душа. Кери Манискалко умее да пише увлекателно и бях приятно изненадана понеже грабнах “Кралство на прокълнатите” напълно случайно. Фактът, че поисках да се сдобия с продължението още щом я приключих е достатъчна причина да си направите изводите сами.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.