You are currently viewing Книга 5 от поредицата “Кръв и пепел” от Дженифър Арментраут

Книга 5 от поредицата “Кръв и пепел” от Дженифър Арментраут

Излиза книга 5 от поредицата “Кръв и пепел” от Дженифър Арментраут

“A Soul of Ash and Blood”

Само спомените му могат да я спасят…

Велика първична сила се е надигнала. Кралицата на плътта и огъня се е превърнала в Първичната сила на кръвта и костите – истинската Първична сила на живота и смъртта. А битката, която Кастел, Попи и техните съюзници водят, едва сега започва. Боговете се събуждат в целия Илизеум и в царството на смъртните, подготвяйки се за предстоящата война. Но когато Попи изпада в стаза, Кас е изправен пред реалната възможност ужасните, неочаквани последици от това, в което се превръща, да му я отнемат. Кас обаче получава съвет – нещо, към което смята да се придържа, докато чака да види красивите ѝ очи отново отворени:

Говори с нея.

И той го прави. Той припомня на Попи как е започнало тяхното пътуване, разкривайки неща за себе си, които знае само Киран. Но никой не може да предположи с какво ще се събуди тя или колко точно ще се е променило царството и Кас, когато го направи.

Историята в книгите проследява живота на Пенелафи, която е отгледана като Девицата. Освен очевидното значение на тази титла, тя е избрана да се “Възнесе” на 19-тия си рожден ден, като дар за боговете, заедно с вторите синове и дъщери на населението, и да стане част от елита на обществото. Възнесените са почитани като божества и представляват престижа в обществото.

Светът, който Арментраут описва се състои от две враждуващи кралства Солис и Атлантия. По време на Войната на двамата крале, Кралство Атлантия отстъпва и загубва голяма част от територията си. Законният наследник на трона на падналото кралство, наречен Тъмният води борбата за издигането на Атлантия, а Пенелафи се оказва с най-важната роля за успеха му.

Пенелафи търси начин да избяга от ролята си на Девица. Тя иска да изпита живота. Малките начини по-които успява тайно да се противопостави на отредената ѝ съдба разкриват истинската същност на персонажа. Макар да е забранено да показва лицето си, тя тайно се предрешва и напуска покоите си. В обществото, в което живее на жените не им е позволено да се защитават, но тя взима тайно уроци от личният си телохранител. Героинята, която Арментраут изгражда е любопитна по природа и това, че успява да се забърка с Тъмният няма да учуди читателя.

В своя официален сайт авторката Дженифър Арментраут е обявила дата за излизане на книга 5 от поредицата “Кръв и пепел” . Очакваме я на 18 Юли 2023 година на английски. Надяваме се от родните издателства да успеят бързо да ни зарадват с превод. Ето и как ще изглеждат кориците:

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.