You are currently viewing Сериал по книгите “От кръв и пепел”

Сериал по книгите “От кръв и пепел”

Съвсем наскоро авторката на световно известната поредица “От кръв и пепел” обяви дълго пазената тайна. 

“От Кръв и пепел“ проследява историята на девойка на име Попи, която при раждането си е избрана за Девицата на своето кралство. Нейната съдба е предопределена и тя ще трябва да се „възнесе“, с което ще донесе нова ера на мир и просперитет. Изолирана от света Попи мечтае за обикновени неща, като допир и целувка, но те са и забранени. Когато в живота ѝ се появява привлетелят Хоук, назначен за неин пазач, жаждата за живот на Девицата се засилва. Само той умее да събужда в нея едновременно гнева и страстта й, а това я кара да премине границата на забраненото. Съвсем скоро Попи открива, че нищо в нейния свят не е такова, каквото изглежда. Тя не е тази, за която се е мислила цял живот. Попи ще трябва да се издигне и да се бори, за да посрещне новата си съдба, докато всяка напоена с кръв нишка, която държи кралството заедно, започва да се разплита.

Поредица “От кръв и пепел

Към момента поредицата на Дженифър Л. Арментраут се състои от четири книги издадени в България от издателство Егмонт. Цялата история съдържа следните заглавия:

1.От кръв и пепел, изд. „Егмонт България“, София (2021)

2.Кралство на плът и пепел, изд. „Егмонт България“, София (2021)

3.Корона от позлатени кости, изд. „Егмонт България“, София (2021)

4.Войната на две кралици, изд. „Егмонт България“, София (2022)

5.Light in the flame

Филм по поредицата “От кръв и пепел”

Амазон Студио, което вече продуцира “Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” и “Колелото на времето”, сега работи по екранизацията на романите на Дженифър Л. Арментраут като телевизионен сериал. Сценаристът и продуцент на адаптацията на книгите ще бъде Ан Кофийл Сандърс.

“After speaking with the great team at Amazon Studios, Chaotic Good Studios, and seeing Anna’s plans for the series, I’m so very confident in how they will bring Poppy’s journey to life. “ 

Към днешна дата все още не знаем очакваната дата за излизане на сериала, но ще следим темата с интерес.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.