You are currently viewing Ревю на “Корона от позлатени кости” от Дженифър Арментраут

Ревю на “Корона от позлатени кости” от Дженифър Арментраут

Книга: Корона от позлатени кости

Поредица: Кръв и пепел книга 3

Автор: Дженифър Арментраут

Корона от позлатени кости

Преклони се пред кралицата си или кърви пред нея…

Жертва и победител…

Попи дори не е и мечтала да открие любовта в лицето на принц Кастийл. Сега копнее да се наслади на щастието си, но първо трябва да освободят неговия брат и да намерят нейния. Мисия, която крие неподозирани опасности и неочаквани последствия. Защото Попи е Избраницата, Благословената. Истинският владетел на Атлантия. Във вените ѝ тече кръвта на Краля на боговете. Короната и кралството ѝ принадлежат по закон.

Враг и воин…

Попи иска единствено да контролира собствения си живот, не тези на другите, но трябва да реши дали да загърби изконното си право, или да приеме позлатената корона и да стане Кралицата от плът и огън. Ала докато тъмните грехове и кървавите тайни на две кралства най-сетне изплуват наяве, отдавна забравена сила въздига снага и се превръща в смъртна заплаха.

Любовница и сродено сърце…

Но най-голямата заплаха дебне от далечния запад, където Кралицата от кръв и пепел крои свои планове, покълвали стотици години. Попи и Кастийл трябва да изпълнят невъзможното – да стигнат до Земите на боговете и да пробудят върховния крал. А докато непрекъснато излизат шокиращи тайни и коварни предателства, докато стари и нови врагове заплашват всичко, за което се борят Попи и Кастийл, двамата ще открият докъде са готови да стигнат заради народа си – и един за друг.

Кралица…

“Корона от позлатени кости” е третата книга от поредицата на Арментраут “Кръв и пепел”. Светът на вълшебните създания се разгръща още повече. Ако сте си мислили, че Арментраут е приключила ще останете приятно изненадани, защото съвкупността от фантастични създания става още по голяма.

Реших в това ревю да не мрънкам колко е пикантна книгата. Ето, че ще се фокусирам повече върху самият сюжет.

Разбиващо начало

Книгата започна с взрив. Силно начало. Арментраут показа своя страна, която много ми хареса и вдигна доста летвата. Събитията бяха буреносни, което разпали интереса ми и не можех да се откъсна от нея. 

Историята на Попи продължава буквално без никаква пауза. Книга две завърши с отворен край, и ако не Ви е харесала то няма да Ви допадне и тази. Чувствата между нея и Кастийл са вече ясни. Всичко изглежда прекалено хубаво за да е истина. Остава само целта им да освободят братята си и да спасят народите на Атлантия и Солис. 

И после дойде бавната среда

Дженифър Арментраут забърква още по-голяма каша. Ако до сега имаше много неизвестни относно миналото на Попи, нещата стават още по-зле. И точно, когато в главата ми започнаха да се въртят всевъзможни варианти темпото се забави. Средата на книгата беше доста бавна. Нямаше развръзка. Появиха се много нови играчи. Запознаваме се с нови фантастични създания и техните сили. Общо взето много описания и разширяване на светът, в който живеят героите.

Светът в Корона от позлатени кости

Арментраут не се спира с книга първа. Ако до сега съм живеела с представата, че свят се гради в първата книга, то тя разби тази представа. “Корона от позлатени кости” ни запознава с много нови неща. Въображението на авторката за тези неща е изумително. Сякаш докато си е умувала книгата си е казала “Абе чакай, нямам дракони… дай да сложим тука един.” Невероятна съвкупност от фантастични създания. 

Попи 

Ще споделя няколко мисли относно доизграждането на главната героиня. Девицата се превръща в страховите сила, но същевременно с това запазва и своята уязвимост. Вътрешната борба на героинята и желанието ѝ да бъде свободна да взима сама своите решения. Изправена е пред трудни избори. А миналото ѝ продължава да я измъчва. Трудно е да решиш какъв да си, когато всички смятат, че си дете на чудовища.

Силата на Попи расте за сметка на Кастийл. В стремежа си да изпъкне колко е могъща главната героиня Арментраут осакатява Кастийл. Като герой в тази част дори Киеран изпъкваше повече от Кас, което е много жалко. Тъмният остана на заден план и се прие поддържаща роля.

Отговорите

“Корона от позлатени кости” успява да отговори на много въпроси, които си задаваме от първите книги. За мен беше предизвикателство да свържа всички създания, които Арментраут включи в историята си, в цялостната картинка. На моменти имах усещането, че просто ѝ се е искало да ги има. В крайна сметка успя да ги събере в едно. Получаваме и последното парченце необходимо да видим цялата картина. Но не се подготвяйте за щастливият завършек, защото краят беше повече от отворен. Ако в средата на книгата ви е дотежи с всички описания и бавното развитие, то след края не мисля, че има вариант да пропуснете следващата книга.

“Корона от позлатени кости” можете да закупите от издателство Егмонт.

Още ревюта от поредицата:

Ревю на „От кръв и пепел“

Ревю на “Кралство на плът и огън”

Сериал по книгите “От кръв и пепел”

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.