You are currently viewing Ревю на „Острието на асасина“ от Сара Дж. Маас

Ревю на „Острието на асасина“ от Сара Дж. Маас

Книга: Острието на асасина

Автор: Сара Дж. Маас

Поредица: Стъкленият трон

Издателство: Егмонт

Острието на асасина

С едно завъртане на острието се ражда легенда…

Селена Сардотиен дължи репутацията си на Аробин Хамел. Той я приютява в Гилдията на асасините и я научава на всичко, което й е необходимо, за да оцелее.

Враговете на Аробин се крият навсякъде – от покривите и мръсните вертепи на Адарлан, до далечни острови и смъртоносни пустини. И Селена е задължена да ги унищожи. Но зад задачите се крие тъмна истина, която ще предoпредели съдбата й и ще разбие сърцето й завинаги…

Прочетете историите, предхождащи събитията в световноизвестната поредица СТЪКЛЕНИЯТ ТРОН!

Острието на асасина – началото

Моето пътешествие из книгите на Сара Дж. Маас премина и преминава през всички емоции. Първата книга, която прочетох от авторката беше “Двор от рози и бодли” и някак ме плени с вълшебството, което изгради в този с свят. Продължих с поредицата – втора, трета книга и емоциите започнаха да се менят от безкрайно впечатлена през разочарование, емпатия, дори отричане ( Двор от скреж и звездна светлина ).

 Много мислех и премислях ( не правя дисекция на всяка книга, която се чудя дали да прочета) дали да започна с поредицата “ Стъкленият трон”. Реших се и … първа, втора, трета, четвърта книга и т.н. , но единственото, което можех да мисля беше – ОМГ, да бе да, това не е истина, тази жена не е добре, това не е възможно. За мен, за нас тази поредица разкрива таланта на Маас. Книгите показват, докъде се простира въображението ѝ. Тя провокира в мен желание за мъст, кръв, война,отмъщение. 

Острието на асасина
Източник Pinterest

 “ Тя беше огън, беше мрак. Тя беше прах и кръв, и сянка.”

И колкото и клиширано да звучи изключително съм впечатлена от образа на силната жена. От онази злоба, която всеки таи в себе си и е готов да изригне, щом някой се осмели да му посегне,на негов близък или нещо ценно позено в душата му. Предстои препрочит на историята за Терасен, не защото не я помним, а защото искаме да предадем чувствата, които изплуват в нас стъпвайки отново в Стъкления дворец. 

 Реших този месец да го завърша с книга, за която знам, разочарованието няма да ме преследва и това беше “Острието на асасина”. Да си призная не я прочетох в първият си досег до поредицата и затова този път без да се замислям грабнах първо нея ( на фона на 33546 непрочетени книги, които отлежават в библиотеката ми). Видях Асасина на Адарлан в целия ѝ блясък. Видях болка от загуба, болка от предателство, болка от отмъщение, болка от страх, болка от безсилие и тази безкрайна вяра в себе си.

 “Името ми е Селена Сардотиен и няма да се боя.”

 Селена Сардотиен свали маската на желязната лейди и показа на всички какво се крие в душата ѝ. Много бавно преминах през историята, защото се наслаждавах, но и не исках да видя Сам, така както го видя тя накрая.

        “ Името ми е Сам Кортланд и няма да се боя. “

 В “ Острието на асасина”, Сара Дж. Маас ще ни заведе до всеки един от героите, които ще срещнем по- късно в поредицата. Запознаваме се с всеки, на който Селена ще може да разчита.Образа на Аробин, който я е намерил, отгледал и превърнал в машина за смърт. Кралят  на асасините, който в името на добрата репутация и жаждата за мъст ще направи решаващата крачка за нея. Опустошенията, които ще последват от ръката на Селена ще бъдат провокирани, именно от това предателство.

 Не мога опиша нетърпението си да препрочета отново историята и този път спокойно да вървя по пътя с Елин и да сея отмъщение на всеки злонамерен тарикат от Рифтхолд до Терасен.

 Прочетете “Острието на асасина”, прочетете цялата поредица, защото според нас това е най-доброто до момента от Сара Дж. Маас.

Издателство Егмонт

Още от поредицата:

Ревю на “Среднощна корона”

Ревю на “Стъкленият трон”

Ревю на “Огнената наследница”

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.