You are currently viewing Ревю на “Тази свирепа песен” от Виктория Шуаб

Ревю на “Тази свирепа песен” от Виктория Шуаб

Книга: Тази свирепа песен

Поредица: Чудовищата от Искреност книга 1

Автор: Виктория Шуаб

Тази свирепа песен

Никой не е в безопасност в този войнстващ град на чудовища

Кейт Харкър и Огъст Флин са наследниците на един разделен и воюващ мегаполис, където насилието е родило истински чудовища. Кейт иска единствено да бъде подобие на баща си – безмилостно да пуска изчадията да безчинстват, а човеците да плащат скъпо за защитата си. Огъст най-силно желае да бъде човек, благ като баща си, да предпазва невинните. Но той е чудовище. И то способно да изтръгне нечия душа само с една изсвирена мелодия.

Без да се замисли, Огъст грабва възможността да наглежда Кейт, след като я изритват от шестия пореден интернат и я отпращат вкъщи. Не след дълго обаче младата жена разкрива неговата чудовищна тайна и при един провален опит за покушение двамата са принудени да бягат за живота си. Над тях и над дома им е надвиснала смъртна заплаха и те трябва да изберат дали да бъдат герои, или злодеи, приятели или врагове.

Всеки, който някога се е докосвал до книга от Виктория Шуаб трябва да прочете и това малко съкровище.

“Тази свирепа песен” е първата книга от поредицата “Чудовищата от Искреност” на Виктория Шуаб. Корицата е много оригинална и издателство Емас имат моите адмирации, защото след прочита откривам все по-голяма символика в избора ѝ. Книгата не е с голям обем и мога да гарантирам, че се чете на един дъх.

Искреност

Според мен действието се развива някъде в бъдещето, защото имаме Съединените Американски щати разделени на райони с имената Умереност, Късмет, Охолство и Искреност. Това се е случило след Явлението, което е довело до появата на чудовищата. Искреност е домът на Кейт и Огъст. Тук престъпността е най-висока и чудовищата върлуват из града. След залез слънце хората не рискуват да се движат из сенките. Градът е разделен на две от шева, линия, която определя владенията на двамата най-влиятелни мъже в Искреност.

Двамата герои са деца на две враждуващи страни. Харкър е безскрупулният тип в Искреност. Той е успял да покори чудовищата от неговата страна на шева и продава защита на обикновените граждани. Всеки, който притежава медальон би трябвало да е защитен. От другата страна на шева е Фин. Пълната противоположност на Харкър. Фин всячески се опитва да запази мирът, да унищожи чудовищата, и да опази невинните.

Кейт и Огъст

Двамата тийнейджъри се срещат в училище, където Огъст е изпратен на мисия да следи Кейт. В главите посветени на всеки от двамата откриваме колко са различни. Кейт отчаяно иска да бъде лошото момиче. Да всява страх и да бъде жестока като баща си. Тя търси неговото одобрение и вярва, че ако се покаже, като достатъчно корава, ще заслужи неговата обич. Огъст не иска нищо от това. Той иска да бъде обикновено момче. Не иска да се храни с души и редовно гладува до предела си. Двамата намират убежище от всичко това, което са и не са в моментите, които споделят. Различни, и все откриват, че когато са заедно не е необходимо да се преструват и да лъжат.

Виктория Шуаб създава магия

Не знам от къде черпи вдъхновение тази авторка, но винаги успява да ме изненада. Още с първата нейна книга, която прочетох “Невидимият живот на Ади Лару” успя да ме спечели. Световете и са уникални и разпознаваеми. Магията струи от всяка глава. Мрачните елементи създават мистерия и напрежение. В историите на Шуаб има лека романтика, но тя не се натрапва. Всичко е фокусирано около главната идея на сюжета и няма натрапване на познатите клишета.

“Тази свирепа песен”

Това е една завладяваща история, която със сигурност ще заобичате. Действието се развива със скоростта на светлината. Няма да можете да спрете и ще искате да разкриете всяка малка мистерия. Сюжетът е пренаситен с интриги и предателства. Между страниците Ви очакват обрати и изненади. Прекрасно разказана история. Увлекателна и динамична книга. “Тази свирепа песен” е наистина свирепа и Шуаб не се е свенила да ни покаже своята кръвожадност. Лично аз нямах търпение да я завърша, но краят не ми е достатъчен. Искам втората част…

За пореден път се убеждавам, че няма как да сбъркам, когато си купя книга на Виктория Шуаб.
“Тази свирепа песен” е издадена от издателство Емас и можете да закупите от Сиела.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.