You are currently viewing Нови книги през Октомври 2022

Нови книги през Октомври 2022

Здравейте наши четящи тролчета. Този месец с малко закъснение, поради силно натоварената ни програма споделяме с Вас списъка от нови книги, които да очакваме през месец Октомври. Сред предложенията ни ще откриете някои дългоочаквани заглавия и такива, които са тотална изненада.

Нови книги през Октомври от Егмонт

Нови книги през Октомври 2022

“Порочни игри” от Ана Хуанг. Това е втората книга от поредицата на авторката “Порочни истории”, която се издава в България. Феновете на авторката споделят, че началото на книгата им се е сторило малко бавно, но краят си е заслужавал. Ако Ви е допаднала книга Първа то със сигурност ще посегнете и към тази.

Тя не може да бъде негова, но той я иска независимо от всичко.

Очаквани заглавия от СофтПрес

“Сърце” от Виктория Бешлийска. Името е много добре познато и феновете на “Глина” със сигурност очакват това заглавие.

Роман, който носи магията на „Глина“, но тупти със собствен пулс. „Сърце“ е история за онова, което държи всички ни цели.

Авторката ни пренася в далечната 1243г. в годините след царуването на Йоан Асен II. 

Годината е 1243. Високо горе на каменния зид в крепостта Чèрвен два зара политат към черното небе, за да преобърнат пет живота. За Витол залогът е ясен. Предложил го е сам – загуби ли, спечелил е смъртта си. А тя повлича в бездната след него съдбите на жена му Добрана и сина му Хвала. И бавно копае капан за победилия в играта, чиято власт се оказва безсилна. На пътя на зара може да застане единствено вярата на един монах, който търси Бога в себе си. И любовта, с която всеки се ражда.

Нови книги от Сиела

„Бягство по Коледа“ от Сара Морган. Книгата предлага чудесен микс от комплексни взаимоотношения и усложнения породени от липсата на комуникация. Какво се случва с един брак и етапите през, които минават семействата? Подгответе се за неочаквани обрати и Коледна атмосфера. Може да е едва Октомври, но най-вълшебното време от годината се задава на хоризонта.

Нови книги през Октомври 2022

„Бягство по Коледа“ е история за добри хора, които страдат заради нещата, които само си мислят, че другите мислят за тях. Това е книга за разминаванията между очаквания и реалност, за лекуването на душевни рани, за тежестите, с които понякога избираме да се справяме сами, без да споделим, и това утежнява не само нашия живот, но и този на приятели и семейство. Но Коледа, отвъд клишетата, подаръците и украсата, е и време за пречистване. И снеговете на Лапландия са идеалното място за това.

“Всички шепнещи кости” от А. Г. Слейтър. Нещо, което е в нашата зона, а именно чудовища, мистерия и потайни народи. Историята ще ни разкрие една дълбоко пазена тайна, от която зависи благоденствието на един род. Интересно заглавие от издателство Сиела можем да очакваме през месец Октомври.

Някога, много отдавна, семейството на Мирен О’Мали натрупало несметни богатства благодарение на сделка с морския народ. Корабите на рода О’Мали прекосявали морската шир, недокоснати от бури и чудовища и сподиряни винаги от попътен вятър. Завръщали се в малкото пристанище на родния си град с трюмове, натежали от подправки и коприна. Среброто преливало от семейните ковчези, а родът грижливо пазел зловещата тайна какво получавало морето в замяна на тяхното благоденствие.

“Портокал с часовников механизъм” от Антъни Бърджес. Ако сте фенове на дистопични истории, изпълнени с насилие, които се развиват в близкото бъдеще то тази история ще Ви спечели. 

Бърджес повлича читателя във водовъртеж от ужасяващо насилие, размиващо границите между добро и зло в свят, в който крайностите на свободната воля се сблъскват с крайностите на тоталитарното подчинение. Глобализираният език на романа, възхитителна амалгама от различни езици, предаден вещо и проникновено от преводачката Мариана Мелнишка, въздейства на читателите на подсъзнателно ниво, където природните инстинкти са приспани под булото на цивилизацията – готови обаче в миг да се развихрят в неудържима вакханалия от насилие и разруха.

Изток-Запад ще ни изненадат през Октомври 2020 с

Нови книги през Октомври 2022

“Кой предаде Ане Франк?” от Роузмари Съливан. Холокоста не е нещо, което може да бъде забравено. Съдбата на семейството на Ане Франк е вълнувала милиони хора по-света и ще продължава да го прави. С книгата си Съливан иска да даде на света някакви отговори относно мистерията около предателството и последвалите ужаси за семейството,

Над трийсет милиона души са чели дневника, който води Ане Франк, докато се укрива със семейството си и четирима други евреи в Амстердам през Втората световна война. Когато нацистите ги арестуват и изпращат в концентрационни лагери, дневникът остава единственото свидетелство за богатия вътрешен живот на една необикновена личност. Нищо обаче от написаното по-късно за историята на Ане Франк – журналистическите материали, биографиите, пиесите, романите, не предлага убедителен отговор как тези осем души са успели да останат неразкрити повече от две години и какво или кой накрая е довел нацистите до прага им.

Използвайки нова технология, неотдавна открити документи и модерни следователски методи, международен екип, ръководен от пенсиониран агент от ФБР, най-сетне разгадава загадката, вълнувала поколения наред от края на Втората световна война насам: Кой предаде Ане Франк и семейството ѝ? И защо?

Нови книги Октомври 2022 от Колибри

“Свидетелят” от Хуан Хосе Саер. Роман написан по истинската история на млад юнга, който прекарва дълги години в плен на дивашко племе. По време на съжителството си с тях героят става свидетел на потресаващи събития. Привидно племето живее мирно, с изключение на ужасяващото пиршество, което се провежда всяка година по-едно и също време.

Хуан Хосе Саер поднася наситен с философски размисли роман, великолепно изваян и в идейно, и в стилистично отношение, в който грозното и отблъскващото се редуват с прекрасното и възвишеното, както в самия живот по силата на онази универсална цикличност, която владее всемира.

“Гранд хотел Европа” от Иля Пфайфер. Художествен роман, който включва всичко от любов до мистерия. Писател се настанява в хотел в Италия на име “Гранд хотел Европа” и започва да пише книга за туризма. Героят е изпълнен с вътрешни противоречия за връзката си с Клио, която се оказва доста усложнена. Постепенно обаче писателят е запленен от историите и на другите гости на хотела. 

Защото „Гранд хотел Европа“ е едновременно художествена литература и есеистика, роман за една голяма любов, но и роман за великата история на Стария континент, за незавидното му настояще и за проблематичното му бъдеще, за привлекателната и разрушителна сила на туризма, за предимствата и пороците на глобализацията, за предразсъдъците на западняка и за участта на бежанците. Разсъжденията и коментарите се редуват с интригуващи случки и произшествия от личния живот на разказвача, сериозните размисли са подправени с хаплива ирония. В тази книга има всичко, дори еротика, дори мистерия.

Нови заглавия ор Обсидиан

“Фамилията” от Майк Лосън. Роман съчетаващ престъпление и любов. Главният герой се забърква с мистериозна фирма, която се оказва параван за престъпна организация наречена Фамилията. Там той среща Джилиан и двамата се влюбват. Решени да се измъкнат от лапите на организацията двамата решават да избягат. Но едва ли е толкова лесно да се измъкнеш на мафията. Фамилията е твърдо решена да им затвори устите и изпращат трима опитни убийци след тях. 

От Ера очаквайте

“Северни стихии” от Рагнар Йонасон. Мрачна история за разследването на едно убийство на младо момиче. Тялото ѝ е намерено два дни преди Коледа на същото място, където преди 25 години са изгубили живота си нейната майка и по-малката ѝ сестра. Много скоро броят на жертвите се увеличава, а селото и обитателите му се оказват с много заплетени тайни.

Романите на  Рагнар Йонасон  са публикувани в 33 държави и са продадени в над 2 милиона екземпляра. Той е адвокат, банкер, писател и университетски преподавател. Превел е 14 от произведенията на Агата Кристи на исландски език. Носител е на редица престижни литературни награди.

Хермес

“След пет години” от Ребека Сърл. 

Дани Коен е на двайсет и осем, работи като корпоративен адвокат и знае точно как ще се развие животът й през следващите пет години. Защото тя не оставя нищо на случайността и е планирала всичко до най-малката подробност, дори и кога приятелят й – Дейвид, ще й предложи брак. След като получава желаната позиция в престижна адвокатска кантора и пръстен с диамант от любимия, тя си ляга с увереността, че държи живота си под контрол. Но когато се събужда, се озовава в чужд апартамент, с различен годежен пръстен на ръката и до непознат мъж. От включения телевизор в стаята разбира, че датата е същата, но пет години по-късно. След един час, прекаран в компанията на непознатия, Дани се събужда у дома – до Дейвид. Но тя не може да се отърси от видението и макар да не вярва в свръхестествени сили, е убедена, че не е било просто сън.

След четири години и половина Дани се озовава лице в лице с мъжа от съня си, който е новият любим на най-добрата й приятелка. Тя е готова на всичко, за да попречи на странното видение да се сбъдне и да докаже, че сама определя бъдещето си. Впуска се в организирането на сватбата с Дейвид, която все са отлагали, но съдбата има други планове.

За Ваше улеснение сме добавили линкове директно към издателствата и книгите. Много от тях са с възможност за закупуване с отстъпка. Ще се радваме да споделите Вие с кои нови заглавия се сдобихте през месец Октомври.

Нови книги през Ноември 2022

Нови книги през Декември 2022

Нови Книги

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.