You are currently viewing Нови книги през Септември 2022

Нови книги през Септември 2022

Нови книги през Септември 2022

След отпускарският месец Август идва ред на Септември и обратно към работната рутина. Освен за учениците трябва да се погрижим и за личното ни благосъстояние и какво по-добро от нова книжка на рафтчето.

Очаквани книги от Егмонт

По време на предизвикателството ни през лятото прочетох “Игри на наследство” от Дженифър Лин Барнс. Сега от издателство Егмонт са подготвили продължението и книга 3 излиза съвсем скоро. “Последният гамбит” обещава отново да бъде плетеница от тайни и опасности. Главната героиня все още не е пълноправен наследник на богатството на Хоторн и със сигурност много хора искат нейната смърт.

няма какво да добавя

Още един трилър ще бъде на пазара в началото на месец Септември. “Нямам какво да добавя” от автора на “Един от нас лъже” Карън М. Макменъс. Доста смразяваща история за един убит учител и трима замесени ученици. Преди четири години някой се е разминал с убийство. И този някой е все още тук.

Предстоящите заглавия от Сиела

Едно романтично заглавие от издателство Сиела. “Съквартиранти по любов” от Фалън Балард. Лека романтична история за млада дама с обещаващо бъдеще, която работи упорито за да получи желаното повишение. Но всичко се обърква и тя трябва да започне отначало. Тази ситуация я запознава с нейната пълна противоположност Джак, който става и неин съквартирант. Могат ли изобщо две пълни противоположности да съжителстват заедно? И най-вече възможно ли е да останат само съквартиранти, когато помежду им разцъфва не само приятелство, но и неудържимо привличане?

От Сиела очакваме с нетърпение още едно заглавие. “Неприятната страна на мира” от Джо Абъркромби. Това е книга втора от “Ерата на безумието” и макар от Сиела да не са посочили, че книгата ще е на пазара през септември силно се надяваме това да се случи до края на месеца. За феновете на автора няма смисъл да представяме книгата, но са тези които все още се чудят дали да прочетат нещо от автора ще кажем само да се подготвите за голяма доза кръвопролития и черен хумор.

Една вещица…Двама принцове на греха…Безкрайни интриги, отмъщение, страст и изкушения…Добре дошли в aда! И това, ако не е интригуващо не знам кое. “Кралство на обречениете” от Кери Манискалко предстои да излезе под знака на издателство Сиела. Продължението на “Кралство на прокълнатите” е дългоочаквано от феновете на фентъзито. Вещици, демони и жажда за отмъщение ще ни вълнуват през цялата книга.

И нещо смразяващо кръвта. “Покварени” от Пенелъпи Дъглас гарантира да Ви изправи на нокти. Лично аз настръхнах само докато четях представянето на книгата. Това е книга първа от поредицата на авторката “Devil’s night” или “Ноща на дявола”. Нещо се е случило в онази нощ. Ерика живее с кошмарите и спомените за страховитите събития. Майкъл е брат на гаджето ѝ, и твърдо решен да превърне сънищата ѝ в реалност. Три години той и приятелите му готвят своето отмъщение.

Нови книги през септември от издателство Бард

Под прикритието на нощта” от Нора Робъртс ще излезе под знака на издателство Бард. Сюжет, който преплита престъпление и любов. Буут е изкусен крадец, който се забърква с опасни хора. Пътят му се пресича с Миранда, която разбива правилата му за необвързване на пух и прах. Но Буут живее в постоянна опасност и решава, че няма право да застрашава животът на Миранда, затова я изоставя без всякакво обяснение. 

Очаквано от Артлайн

За феновете на фентъзито от издателство Артлайн са подготвили едно интересно заглавие. “Личи син” е продължение на “Сага за тъмните печалби” от Дж. Закари Пайк. Интересен сюжет, в който ще сблъскат черна магия, орки, древни магьоснически сили и пазар, където властват алчни за пари корпорации, лъжливи политици и отрасъл на професионален героизъм.

личи син

Новите заглавия от Ибис:

От издателство Ибис очакваме “Тези оплетени връзки” от Лекси Райън. За книгата “Тези лъжливи клетви” доста се говори в социалните мрежи и феновете на фентъзи жанра се изказват доста положително, което автоматично вдигна нашият интерес. Какво да очакваме от новата книга на авторката ли? Нова доза магия, любов и предателства.

Нови книги през септември от Колибри

Чашата преля” от Франсоаз Саган излиза под знака на издателство Колибри. Тази книга ще Ви пренесе в една отминала епоха по време на окупацията на Франция от хитлеристка германия. Един любовен триъгълник, който се заплита във време на война. Гестапо, съпротивата и една любов, която поставя на изпитание риятелството и на карта съдбата на тримата.

Обещания” от Аманда Стерс издаден от издателство Колибри. „Обещания“ е роман равносметка на един привидно пълноценен живот, но изцяло белязан от раздвоение между две родини, два езика, две имена и две същности на героя, които той така и не успява да съвмести и примири, обречен на разочарования и угризения, прекалено обсебен от утрешния ден, за да може да усети прелестта на днешния. Романът е определян от критиката като една от най-успешните творби на Аманда Стерс.

Сляпа върба, спяща жена” от Харуки Мураками. Двайсет и четири разказа, изтъкани от спомени, сънища и фантазии и родени от индивидуални представи за опустошително земетресение – зловредни дървета, тайни желания, маймуна престъпник, леден човек, загадъчна празна кутия, безконечни тъмни коридори, – в които героите търсят пътя към своя истински „аз“

По случай стогодишнината от раждането на Станислав Лем от издателство Колибри издават “Звездни дневници”. Описвайки пътуванията на чудака Ийон Тихи през пространството и времето, Станислав Лем засяга, както във всичките си произведения, различни философски теми – за технологиите, за същността на човешкия интелект, за ограниченията, но и за величието на човешката природа, за мястото на човечеството в мамещите и опасни истински и виртуални космически светове.

За Вас отново събирахме неуморно информация Гинчето и Дочка 🙂

Нови книги през Октомври 2022 ✍ Reading Trolls

Книги 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.