You are currently viewing Нови книги през Септември 2023

Нови книги през Септември 2023

Нови книги през Септември 2023

Септември дойде и отпуската ми свърши, но пък парите за книги не. Не успях да посетя нито едно от книжните събития тази година и затова ще се отдам на онлайн пазаруване. За моя радост все още има намаления. 

Но да се върнем на темата. Ако търсиш ново заглавие или искаш да разбереш дали дългоочаквано такова излиза през Септември, си на правилното място. Ето кои книги да очакваме през новият месец.

Нови книги по издателства:

Издателство Сиела

Започвам с една книга, която аз чакам от много време и напоследък се боря със силните ми пориви да си я закупя на английски. Имали дракони в сюжета няма вариант да пропусна.

 1. Четвърто крило от Ребека Ярос е обявена от издателството да излезе през Септември, но все още няма конкретна дата.
корица Четвърто крило от Ребека Ярос за нови книги през септмври 2023

За книгата:

Дракон без ездач е трагедия. Ездачът без дракон е мъртъв. Добре дошли в Четвърто крило.

Двайсетгодишната Вайлет Соренгейл е трябвало да влезе в Квадранта на писарите, за да води спокоен живот сред книгите и историята. Сега командващият генерал – известен и като нейната непреклонна майка – е наредил на Вайлет да се присъедини към стотиците кандидати, които се стремят да станат елита на Навара: ездачи на дракони.

Но когато си по-малък от всички останали и тялото ти е крехко, смъртта е само на един удар на сърцето… защото драконите не се свързват с „крехките“ хора. Те ги изпепеляват.

При положение че желаещите да се свържат с дракони са по-малко от кадетите, повечето биха убили Вайлет, за да подобрят собствените си шансове за успех. Останалите биха я убили само заради това, че е дъщеря на майка си – като Ксаден Риорсън, най-могъщият и безмилостен водач на крила в квадранта на ездачите.

Тя ще се нуждае от всяко предимство, което умът ѝ може да ѝ даде, само за да види следващия изгрев.

И все пак с всеки изминал ден войната навън става все по-смъртоносна, защитните огради на кралството падат, а броят на жертвите продължава да расте. Още по-лошо, Вайлет започва да подозира, че ръководството крие ужасна тайна.

Приятели, врагове, любовници. Всеки във Военния колеж на Басгиат има свой план – защото веднъж влязъл, има само два начина да излезеш: да завършиш или да умреш

Очаква се през септември в сайта на Ciela

 1. Кралството на страховитите от Кери Манискалко

Още едно заглавие, което чакам от доста време. В момента е в предварителни поръчки, но обявената дата за пускане в книжарниците е 04.09.2023г.

За книгата:

корица на Кралството на страховитите от Кери Манискалко

Емилия беше готова на всичко, за да намери убиеца на сестра си Витория. Дори да продаде душата си и да приеме да живее в Ада. Отмъщението ѝ трябваше да бъде страшно и да накара демоните от всичките Седем кръга да треперят пред новата си кралица. Сега… когато знае каква е била съдбата на Витория, шокът преобръща целия ѝ свят.

Преди обаче да се сблъска с чудовищата от миналото си, Емилия трябва да направи още едно завоевание. Тялото на греховно красивия Гняв ѝ принадлежи, но тя желае сърцето и душата му… Все неща, които той самият не може да ѝ обещае.

Докато бъдещото на връзката им е поставено под въпрос, в Ада назрява нов конфликт. Крехкият баланс между принцовете е нарушен, а нов враг излиза на преден план. Единствената, която може да възстанови мира и да открие истината, е Емилия. Дори ако това означава сърцето ѝ да бъде разбито.

Поръчай от Ozone.

Нови книги през септември от Издателство Егмонт

 1. Падение на гибел и гняв от Дженифър Л. Арментраут

Нова поредица от световно известната авторка. Планираната дата на издаване е 16 септември 2023

корица на Падение на гибел и гняв от Дженифър Л. Арментраут Нови книги през септември 2023

За книгата: Тя живее, водена от интуицията си. Той се храни от нейното удоволствие.

Някога, много отдавна, светът бил унищожен от безмилостни богове. Пощадени са само девет града. Разделени от огромна пустиня, гъмжаща от чудовища и невиждани опасности, всеки един от тях се управлява от пазител – кралска особа, която се храни от удоволствието на смъртните.

Родена с интуиция, която никога не я е предавала, Калиста знае, че дарбата ѝ е безценна за властващите. Затова баронът на Арчууд я пази под прикритието на куртизанка. В замяна на неговата закрила тя му дава информация.

Когато, водена от интуицията си, спасява странник в беда, вътрешният й глас започва да й нашепва предупреждение – и обещание: „Днес той ще ти донесе радост. Но един ден ще бъде твоята гибел“.

Баронът проявява интерес към странника, а той – към Калиста, затова младата жена се съгласява да стане негова компаньонка. В града тлее бунт, а пред портите му се събират рицари и чудовища и може би интуицията ѝ няма да е достатъчна, за да я предпази. И сега Калиста трябва да избере кое да последва: интуицията или сърцето си, което неминуемо ще я отведе към падението ѝ.

Поръчайте от Егмонт

 1. Пламък, книга 4 от поредицата Позлатената пленница от Рейвън Кенеди
Корица на Пламък от Рейвън Кенеди

За книгата: Свободна

Най-сетне съм извън досега на Мидас, но има последствия, когато убиеш крал.

Останалите владетели идват за мен.

Със Слейд Равинджър до себе си трябва да се науча да владея силите си.

Защото, докато съм жива в този свят, няма да позволя на никого повече да ме използва.

Затова ще се бия за него, а той ще убива за мен. И ако трябва, ще се превърнем в

Злодеи.

Книгата излиза на 23.09.2023г. И можете да я поръчате тук.

Издателство Артлайн

 1. Спиращия войната от Брандън Сандерсън

За книгата: Самостоятелна история от вселената на Космера

корица на Спиращия войната от Брандън Сандерсън

Героите на Сандърсън са изключителни – особено Вашер, чиято особена връзка с неговия разумен меч е едновременно сардонична и зловеща. Мистериите на живот след смъртта, на идентичност и съдба, на политика на магията са разбулени посредством триизмерни характери. Сандърсън не само е нарисувал свеж въображаем свят и неговото общество, също така ни е дал сюжет, пълен с неочаквани извивки и обрати. В деликатна проза, забележителна с кротката си ирония, Сандърсън разказва историята на две сестри и бога, за когото са обречени да се омъжат.

Поръчай от Ozone.

 1. Момченцето на моста от М. Р. Кери, английски писател на бестселъри в жанровете комикс, научна фантастика и трилър
корица на Момченцето на моста от М. Р. Кери

За книгата: Едно изключително момче пътува през пепелищата на обществото, за да открие лекарството за опустошителна чума в този самостоятелен пост апокалиптичен роман от света на бестселъра на USA Today „Момиченцето с всички дарби“.

Имало едно време, в земя, поразена от ужас, едно много умно момче.

Хората смятаха, че момчето може да ги спаси, затова отвориха вратите си и го изпратиха навън в света.

Там, където са живели чудовищата.

Поръчай от Ozone.

 1. Изгубени във времето от А. Дж. Ридъл
корица на Изгубени във времето от А. Дж. Ридъл

За книгата: От автора на световните бестселъри „Заминаване“ и „Зимен свят“ идва самостоятелен роман с обрат, който никога няма да очаквате.

Когато дъщеря му е фалшиво обвинена в убийство, един учен трябва да пътува 200 милиона години в миналото, за да я спаси. Но там го очакват тайни. И на карта е заложено повече от нейния живот.

Контролирай миналото.

Спаси бъдещето.

Една сутрин д-р Сам Андерсън се събужда, за да открие, че жената, която обича, е била убита.

За Сам ужасът едва сега започва.

Той и дъщеря му са обвинени в престъплението.

Доказателствата са неопровержими. Те ще бъдат осъдени.

И така, Сам прави това, което трябва: признава за престъплението.

Но в бъдещето убийците не се изпращат в затвора.

Те се изпращат в миналото.

Двеста милиона години в миналото – в епохата на динозаврите – за да изживеят живота си сами, в изгнание от човешката раса.

Сам приема съдбата си.

Но дъщеря му не го приема.

Аделин Андерсън вече е загубила майка си заради смъртоносна и несправедлива болест. Тя не може да понесе загубата на баща си.

Тя тръгва на поход, за да докаже, че той е невинен. И да си го върне. Хората около нея настояват, че и двете задачи са невъзможни.

Но Аделин не се отказва. Тя само работи още по-усилено.

Скоро научава, че невъзможните задачи са нейна специалност. И че е направена от по-здрави неща, отколкото някога си е представяла.

Докато отлепва пластовете на мистерията, която е откъснала баща ѝ от този свят, Аделин открива повече въпроси, отколкото отговори. Всички около нея крият някаква тайна. Но кои от тях са свързани с убийството, прогонило баща ѝ? Тази мистерия се простира в миналото, настоящето и бъдещето – и води до разкритие, което ще промени всичко.

Купи от Ozone.

 1. Устоите на Земята 4: Оръжието на светлината от Кен Фолет

Книгата ще излезе през Септември в два варианта, с меки и твърди корици.

корица на Устоите на Земята 4: Оръжието на светлината от Кен Фолет нови книги през септември 2023

За книгата: Кен Фолет плени света с романите си „Устоите на земята“, „Свят без край“, „Устои в пламъци“ и „Вечерта и утрото“. Сега заедно със световната премиера на български излиза дългоочакваното продължение. „Оръжието на светлината“ предвещава нова зора за Кингсбридж, Англия, където прогресът се сблъсква с традицията, класовите борби навлизат във всяка част на обществото, а войната в Европа обхваща целия континент и отвъд.

Можете да направите предварителна поръчка от сайта на Ozone и да се възползвате от 10% намаление, което предлагат за всички заглавия на pre-order.

 1. Дневниците на един бот убиец 1: Повреда във всички системи, Първа книга от поредицата Дневниците на един бот убиец от Марта Уелс
Корица на Дневниците на един бот убиец 1

За книгата: Андроид убиец открива себе си в „Повреда във всички системи“ – напрегната научна фантастика, която дълбае в корените на съзнанието чрез изкуствения интелект.

В доминирано от корпорациите бъдеще планетарните мисии трябва да бъдат одобрени и осигурени от Компанията. За тяхната собствена безопасност изследователските екипи трябва да бъдат придружени придружават от доставени от компанията Единици за сигурност. Но в общество, където договорите се възлагат на предложилия най-ниска цена, безопасността не е основна грижа.

На далечна планета екип от учени изследва терена. Придружава ги тяхната доставена от компанията Единица за сигурност. Той е самоосъзнат SecUnit, който е хакнал собствения си контролен модул и нарича себе си (макар и никога на глас) бот убиец. Безпристрастен към хората, ботът убиец иска просто да бъде оставен на мира. Но когато съседна мисия се обърква, учените и ботът убиец трябва да стигнат до истината…

Към Ozone.bg

Нови книги през септември от Ибис

 1. Верига от тръни, книга 3 от трилогията „Последните часове“ на Касандра Клеър
корица на Верига от тръни, книга 3 от трилогията „Последните часове“ на Касандра Клеър за нови книги през септември 2023

За книгата: Разтърсващият финал на завладяващата история от света на ловците на сенки, в която злото е по-силно от всякога, а любовта ранява по-дълбоко от всяко острие…

Последните няколко седмици са били съкрушителни за Корделия. В опит да забрави за болката и проблемите си тя заминава с Матю Феърчайлд за Париж. Но и там реалността ги застига, когато научават, че Татяна Блекторн е избягала от Елмазената цитадела, а Лондон се намира под заплаха от самия принц на ада – Белиал.

Времето им изтича, докато Белиал планира нападението си над Лондон, което ще лиши Корделия, Люси и Веселите крадци от всякаква помощ. Оставени сами, Корделия и приятелите й ще трябват да съберат всяка частица кураж, която притежават, и отново да се доверят един на друг. Защото, ако се провалят, може да загубят не само живота, но и душата си…

ИЗДАНИЕТО ВКЛЮЧВА НОВ, НЕПУБЛИКУВАН ДОСЕГА РАЗКАЗ ЗА ЛЮСИ И КОРДЕЛИЯ.

В сайта на Ozone.bg можете да направите предварителна поръчка, а книгата е с обявена дата на излизане 04.09.2023г.

 1. Езерото на Тайните от Лекси Блейк
корица на Езерото на Тайните от Лекси Блейк

Китното южняшко градче Папийон ще ви очарова със своите колоритни герои, дълбоко пазени тайни и една трогателна любовна история.

Серафина Гидри е млада самотна майка, която се опитва да намери своето място в родния си град. Всичко, за което си мечтае, е тих и спокоен живот, заобиколена от любимите хора. Но минали грешки са я научили да бъде внимателна и предпазлива в отношенията си с другите, особено със семейство Бомон, най-богатото в Папийон.

Харисън Джефрис никога не е предполагал, че ще се озове в малко градче в Луизиана, но след години в армията той е щастлив, че ще прекара известно време на такова идилично място с леля си Селест Бомон и братовчедите си. Когато среща Серафина, той започва да вярва, че Папийон може да се окаже мястото, което ще нарече свой дом. Но тайна от нейното минало заплашва да разтърси града и отношенията им.

Разкъсван между чувствата си към жената, в която е започнал да се влюбва, и единственото семейство, което му е останало, Хари знае, че трябва да последва сърцето си и да намери начин да задържи и двете.

В сайта на Ozone.bg можете да направите предварителна поръчка, а книгата е с обявена дата на излизане 04.09.2023г.

 1. „Момичето с драконово сърце“ от Стефани Бърджес Излиза на 25 септември (понеделник)
Корица на „Момичето с драконово сърце" от Стефани Бърджес Излиза на 25 септември (понеделник)

Имало едно време в един красив град, известен с шоколада си и закрилян от дракони, едно
момиче, толкова безстрашно, че посмяло да разкаже най-великата история от всички:
истината.
Силке винаги е била добра в разказването на истории и извъртането на истината. Толкова добра, че
години след като пристига в града като сираче и без пукната пара, тя успява да си намери работа в
най-великолепната шоколадова къща (о, и става най-добра приятелка с дракон).
Сега дарбата ѝ да борави умело с думите привлича вниманието на влиятелната принцеса, която иска
да я използва като шпионин, когато мистериозното и опасно кралско семейство на феите обявява, че
пристига на посещение. Но Силке има свои причини да не вярва на феите…
Ще успее ли Силке да разкрие истинските намерения на феите и да опази собствените си тайни?
Вълнуващо приключение, изпълнено с дракони, феи, шоколад и едно безстрашно момиче

Книгата можете да поръчате в сайта на Ибис

Нови книги през септември 2023 от Обсидиан

 1. Последното кралство от Стив Бери
корица на Последното кралство от Стив Бери

За книгата: В най-новото си приключение Котън Малоун се впуска в издирването на изчезнал документ, в което участват не само тайните служби на САЩ, но и Китай и Германия. История, случила се преди повече от 150 години, може да промени сериозно баланса на силите в света сега. Заплахата е съвсем реална, затова проблемът трябва да бъде решен незабавно.

Крал Лудвиг II Баварски е несъмнено една от най-странните и ексцентрични короновани особи в Европа през XIX в. Живее в свой свят на музика и изкуство, построява разкошни дворци, излезли като от приказките, и си навлича омразата на политиците. Само три дни след детронирането му Лудвиг е намерен удавен, но мечтата му за собствено кралство, което да управлява според своите представи, продължава да живее. Благодарение на нотариален акт, който той придобива през последните дни от живота си.

Днес влиятелни хора в Бавария, както и наследниците на династията Вителсбах искат провинцията да се отдели от Германия и да стане независима държава. Властите са категорично против. Различни разузнавателни агенции също са в играта, защото за тях ключът към миналото е и път към бъдещето. И всички те търсят едно и също – истината за последното кралство.

Очаквайте книгата след 12 Септември. Предварителни поръчки можете да направите на сайта на Ozone.bg.

Издателство Хермес

 1. Изгубената тетрадка от Луиз Дъглас
корица на Изгубената тетрадка от Луиз Дъглас

За книгата: Мила пристига в крайбрежното градче Моранез в Бретан, за да поеме грижата за племенницата си, след като доведената ѝ сестра Софи загива при инцидент в океана. Възнамерява да я изпрати в пансион в Швейцария наесен, а тя да се върне при приятеля си в Бристол и да довърши дебютния си роман. Временно заема мястото на Софи в малка детективска агенция, но новият ѝ колега се оказва Картър Джаксън: приятел на сестра ѝ, в когото Мила някога е била влюбена.

Спокойствието в очарователното френско градче е нарушено, когато чужденката Гоша е намерена мъртва. Ексцентричната старица е живеела сама в стар конски фургон. Най-ценната ѝ вещ – тетрадката, в която е записвала съкровените си мисли – е изчезнала безследно заедно с мобилния ѝ телефон. От местната полиция не възнамеряват да разследват случая. Но когато и ръководителят на археологическите разкопки наблизо е публично унизен и подтикнат към самоубийство, Мила и Картър решават да вземат нещата в свои ръце. Ключът към разплитането на мистерията обаче се крие в изгубената тетрадка…

Очаквайте на 5.09.2023 г. Цена в Ozone.bg

Издателство Колибри – Нови книги през септември 2023

 1. Етюд-и-те на София: 24 часа от Иван Шишиев
корица на Етюд-и-те на София: 24 часа от Иван Шишиев

За книгата: „Етюд-и-те на София“ е фотографски проект на Иван Шишиев, който от създаването си през 2015 г. претърпява голямо развитие и натрупва хиляди почитатели. Стартирал първоначално като фейсбук страница, „Етюд-и-те на София“ днес се превръща и в изящен фотографски албум, в който се крият и малки късчета истории за духа на столицата такава, каквато я вижда и усеща фотографът Иван Шишиев. От върховете на Витоша до най-живописните улици на центъра на града, от влюбените на града, до трамвайните му релси.

Времето в София тече по свои собствени правила. И за да го уловиш истински във фотография, трябва ги познаваш.

Тик-так…

Книгата излиза на 01.09.2023 г. Поръчай от Ozone.bg

 1. Огледалото на нашите злочестини от Пиер Льометр
корица на Огледалото на нашите злочестини от Пиер Льометр нови книги през септември 2023

За книгата: Април 1940 г. Луиз, вече на трийсет години (читателят си я спомня като момиченце от „Ще се видим там горе“) тича гола по булевард „Монпарнас“, след като е станала свидетел на покъртителна сцена. За да разбере значението ѝ, тя ще трябва да се потопи в историята на обхванатата от паника Франция. Доктор Тирион със своята трагична съдба, добрият приятел г-н Жюл, чувствителният и дълбоко почтен Габриел, готовият на всичко за любимата си Алис Фернан, многоликият и толкова чаровен манипулатор Дезире ни представят лицето на една драматична епоха, тази от Втората световна война, с официалната пропаганда, изпълнена с фалшиви новини, с хилядите бежанци, потеглили дори без да знаят накъде, само и само да са далече от агресора – все неща, които доскоро са ни изглеждали безвъзвратно отминали. С тази последна книга от трилогията си за периода между двете войни Пиер Льометр с майсторството на ненадминат хроникьор, с еднаква охота прибягващ до драматизма и сарказма, завършва една фреска, достойна за огромния му талант. И която въпреки изминалите десетилетия от описваните събития изглежда поразително актуална.

Виж цената в Ozone.bg

 1. Когато големите станат малки от Алберт Бенбасат
корица на Когато големите станат малки от Алберт Бенбасат

За книгата: „Когато големите станат малки”, наречен от автора „вехтошарски роман”, е разказ за детството, поглед към случките и събитията, свързани с героя от появата му на този свят до завършването на прогимназията. Сюжетът се разгръща върху широк социално-битов и политически фон (50-те и 60-те години на ХХ век), пречупен през фокуса на детското възприемане, но пряко участващ в битието и на останалите персонажи. Парадоксите и абсурдите на „социалистическия начин на живот“ с неговите ограничения, мимикрии, фалшиви и реални стойности формират един философски скепсис у подрастващото момче, оставил траен отпечатък и у възрастния разказвач. А той блестящо умее да превръща виденията от миналото в значими обобщения.

Това е книга спомен, съединяваща с особена обич миналото и настоящето. Книга, в която времето лети по чудат начин, слепвайки частици от преживяното с късове от голямата история, разбъркани след големия взрив от падането на Берлинската стена.

С отстъпка в Ozone.bg

 1. Замалек от Деян Тиаго-Станкович

За книгата: Замалек е изискан квартал в Кайро. Там, в сърцето на египетската столица, от десетилетия съществува магазин за ценни антики. Той е управляван от антикваря Коста, известен египтолог, и от изкуствоведа Арна, разказвачката. Редом с близките, приятелите и клиентите на магазина, редом с колоритните местни жители, герои на романа са и вездесъщият пясък, неимоверната жега, странноцветните води на Нил и всеобщото убеждение, че нищо не става както е речено, а както е писано. И все пак животът в този арабски мегаполис тече безпроблемно… докато не се намесва съдбата.

Още с появата си романът „Замалек“ е обявен от критика и читатели за шедьовър. Една от първите страни, проявили интерес към тази рядко оригинална творба, е България в лицето на ИК „Колибри“. За съжаление авторът този път няма да може да ни гостува.

И едно предложение за любителите на Стайнбек.

 1. Зимата на нашето недоволство
корица на Зимата на нашето недоволство

„Зимата на нашето недоволство“ (1961) е последният роман на Стайнбек и е смятан от критиката за голямото му завръщане в първите редици на световната проза след „Гроздовете на гнева”. Стегнатият, изпълнен с много вътрешна сила и напрежение разказ е съсредоточен около Итън Алън Холи – издънка на стар род от аристократична Нова Англия, носител на висши морални стойности и дълбоко насадена честност, който сега е продавач в бакалията, която преди е притежавал. Натискът, който животът и обстоятелствата упражняват върху него, стига до своя апогей в тази зима на недоволството, когато жена му го упреква, че не съумява да набави на семейството си онова, което им се полага по право. И когато Итън съзира пролука в мрака, той е изправен пред дилемата дали да запази своите морални устои, или да предаде всичко, в което е вярвал. И макар изходът от положението, в което е изпаднал, да е ясно предвидим, Стайнбек успява да държи читателя в невероятно силно напрежение и да го прави болезнено съпричастен към всички терзания на героите.

Очаквайте в Ozone.bg.

Ново от издателство Бард

 1. Холи от Стивън Кинг
Корица на Холи от Стивън Кинг

За книгата

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, но някак си привлече вниманието ми и спечели сърцето ми. Холи е неповторима.

СТИВЪН КИНГ

„Холи“ ни среща отново с една от най-интересните и изобретателни героини на Стивън Кинг. В този трилър Холи Гибни трябва да разкрие страшната истина за изчезването на няколко души в град в Средния запад.

Читателите вече са проследили постепенната ѝ трансформация от стеснителна (но също така смела и дълбоко морална) самотница в „Мистър Мерцедес“ до партньорка на Бил Ходжис в „Търси се“ и напълно самостоятелен, умен и понякога корав частен детектив в „Другият“. В новия роман на Кинг Холи трябва да се изправи сама срещу двама коварни и великолепно прикриващи се противници.

Когато Пени Дал се обажда в детективска агенция „Търси се“, за да издирят изчезналата ѝ дъщеря, Холи се колебае дали да поеме случая. Партньорът ѝ Пийт е болен от ковид. Майка ѝ (с която са имали много сложни отношения) само преди дни е починала и Холи трябва да излезе в отпуск. Но нещо в отчаяния тон на Пени Дал не ѝ позволява да откаже.

Само на няколко преки от мястото, на което е изчезнала Бони Дал, живеят професорите Родни и Емили Харис (пенсионирани университетски преподаватели). Те са олицетворение на буржоазната порядъчност: семейна двойка, минала осемдесетте, напълно отдадени един на друг. Само че двамата крият страшна тайна в мазето на хубавата си викторианска къща, тайна, която може да е свързана с изчезването на Бони. Ще се окаже почти невъзможно да се установи какви точно ги вършат – те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни.

Холи трябва да използва всичките си дарби и умения, за да надхитри шокиращо извратените професори в новия шедьовър на Стивън Кинг.

Забележителен роман. Адски зловещ, но и изпълнен с надежда.

Предварителни поръчки можете да направите на сайта на Ozone.bg.

 1. Къде са децата днес? Мери Хигинс Кларк; Алафеър Бърк
корица на Къде са децата днес? Мери Хигинс Кларк; Алафеър Бърк нови книги през септември 2023

За книгата

Наследството на Кралицата на съспенса се обогатява с дългоочакваното продължение на незабравимия роман на Мери Хигинс Кларк „Къде са децата?“, в което децата на Нанси Хармън отново се изправят срещу гибелна опасност, този път като възрастни.

От петдесет и шестте бестселъра на Мери Хигинс Кларк „Къде са децата?“ е най-големият, издаден в милионен тираж и преобразил жанра на съспенса. В тази история младата майка Нанси Хармън от Калифорния е обвинена в убийството на двете си деца. Въпреки че е освободена поради процедурни причини, тя е изоставена от съпруга си и е превърната в такъв парий от медиите, че е принудена да се премести в Кейп Код, да смени самоличността и външния си вид и да започне нов живот. Години по-късно двете деца от втория ѝ брак, Майк и Мелиса, изчезват и Нанси отново става главна заподозряна – но този път успява да се изправи срещу тайните, заровени в миналото ѝ, и да спаси децата си от опасен хищник.

Сега, повече от четири десетилетия, откакто читателите се срещнаха за първи път с Нанси и децата ѝ, следва завладяващото продължение на книгата, превърнала се в образец за бъдещите поколения психологически трилъри!

Предварителни поръчки на Ozone.bg.

 1. Мъртвата планина Дъглас Престън; Линкълн Чайлд
корица на Мъртвата планина Дъглас Престън; Линкълн Чайлд

За книгата

Загадка, която може да не бъде разкрита!

В новия бестселър на Престън & Чайлд известната археоложка Нора Кели и агентката на ФБР Кори Суонсън разследват една толкова голяма загадка, че може би няма решение.

През 2008 г. деветима планинари не се връщат от зимна експедиция в планините на Ню Мексико. На мястото на последния им бивак спасителите попадат на странна сцена: нещо трябва да се е появило на вратата на тяхната палатка, което ги изплашва толкова, че те срязват стените на двойната палатка и побягват в снежната виелица боси и полуголи, което означава сигурна смърт.

Въпреки щателното издирване са открити само шест трупа. Два от тях са жестоко смазани и по необясними причини им липсват очите и на единия езикът.

ФБР дава на случая кодовото наименование „Мъртвата планина“, но той си остава неразрешен.

Младата агентка на ФБР Кори Суонсън обединява сили с археоложката Нора Кели, за да открият какво се е случило в действителност на онази експедиция преди петнадесет години и да се опитат да открият останалите жертви.

Тяхното разследване събужда дремещото от дълго време зло, което преследва двете жени яростно, за да предотврати разплитането на мистерията.

Предварителни поръчки на Ozone.bg.

Списъкът ми с желания набъбна драстично, докато подготвях тази публикация. Надявам се да съм била полезна и статията да е избистрила мътните води наречени предстоящи издания.

А пък ако искате да станете част от нашата задруга, заповядайте във Фейсбук групата ни Задругата на четящите тролчета. Поздрави!

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.