You are currently viewing „Четвърто Крило“ от Ребека Ярос

„Четвърто Крило“ от Ребека Ярос

Книга: Четвърто Крило

Автор: Ребека Ярос

Поредица: The Empyrean

720 страници

Издателство: Сиела

Поръчай от Ozone или Сиела

В края на статията ще намерите нещо специално от екипа ни 🙂

Щастлива съм, защото „Четвъртото Крило“ вече пътува към мен. Поръчах книгата още, когато от издателството пуснаха новината за предварителните поръчки и ето, че тя вече е факт. Тези от Вас, които следят нашата рубрика с Нови Книги, вероятно също са успели да я поръчат на време. Поради огромния интерес към книгата, количествата бързо се изчерпаха. Затова, ако държите да я получите скоро побързайте и посетете Ozone и Сиела за да я заявите.

Ако пък не ви се чака, можете да се разходите до щанда на Сиела на Алея на Книгата, където от вчера заглавието е заело централно място. Към „Четвърто крило“ от издателството ще получите и подарък двулицев плакат с карта и култов цитат от романа.

„Четвърто Крило“ от Ребека Ярос е вече налична за онлайн поръчки в ozone.bg

Очаквайте скоро и ревю на книгата.

Поръчка на четвърто крило

Четвърто крило

Дракон без ездач е трагедия. Ездачът без дракон е мъртъв.

Добре дошли в Четвърто крило – бруталния елитен военен колеж за драконови ездачи!

Крехката Вайълет Соренгейл цял живот се е подготвяла за Квадранта на писарите, където ще е заобиколена от книги и истории за чужди приключения. Но главнокомандващата генерал Соренгейл – позната още като строгата и студена майка на Вайълет – има други планове. По нейна заповед младата жена трябва да се присъедини към стотиците младежи, които се стремят към най-елитната част от наварските войски: драконовите ездачи.

Да оцелееш в наборния ден е предизвикателство само по себе си. А след това започва наистина трудното.

Kогато си най-дребната, не умееш да се биеш и костите ти са чупливи, смъртта е само на един дъх разстояние… защото драконите не се обвързват с немощни смъртни, те ги изпепеляват.

Мнозина на свой ред са готови да прережат гърлото на Вайълет, защото кадетите, жадни за слава, са повече от драконите, готови да се обвържат. Други – като Зейдън Райърсън, безскрупулния и могъщ командир на крило, биха я убили просто защото носи омразното име Соренгейл.

Смъртта е толкова чест гост в Квадранта на ездачите, а правилата определено не забраняват убийствата – и всеки кадет по-малко означава по-добър шанс за успех за останалите. Вайълет ще трябва да прибегне до всяка хитрост и коварна тактика, ако иска да дочака изгрева.

И все пак… с всеки изминал ден войната става все по-жестока, магическите прегради, които защитават кралството, отслабват все повече и броят на жертвите расте… А най-лошото е, че Вайълет подозира висшите военни в укриване на ужасна тайна.

Приятели, врагове, любовници. Всеки около Вайълет си има собствени планове. Защото, веднъж приет при драконовите ездачи, има само два изхода: завършваш или умираш.

В групата ни в Фейсбук „Задругата на четящите тролчета“ качихме календар закачка за месец Септември. Темата е книгата „Четвърто крило“. Ако желаете да си го изтеглите и разнообразите екрана на работния компютър, можете да го направите от групата или тук.

Desktop Wallpaper четвърто крило с календар за Септември 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.