You are currently viewing Ревю на “Дъщерята на Кралицата на Сирените” от Триша Левънселър

Ревю на “Дъщерята на Кралицата на Сирените” от Триша Левънселър

Книга: Дъщерята на Кралицата на Сирените

Поредица: Книга 2 от Дъщерята на Краля на Пиратите

Автор: Триша Левънселър

Дъщерята на Кралицата на Сирените

Мисията на Алоса най-накрая е завършена. Не само, че е възстановила всичките три парчета на картата, водеща към легендарно съкровище, но и пиратите, които първоначално я пленяват, сега са затворници на собствения ѝ кораб. Все така невъзможно привлекателен и неочаквано лоялен, първият помощник Райдън не спира да я разсейва. Но сега той е под нейно командване. А Алоса е повече от доволна, знаейки че злият Вордан скоро ще се изправи лице в лице с баща ѝ.

Когато Вордан разкрива тайна, която баща ѝ пази от години, Алоса и екипажът ѝ се озовават в смъртоносна надпревара със страховития Крал на пиратите.

Въпреки опасността, Алоса знае че те първи ще открият съкровището… в крайна сметка, тя е дъщеря на Кралицата на сирените.

Капитан Алоса

Алоса е вече свободна и е отново на собственият си кораб сред верният си екипаж. С пълната карта на съкровището в ръка, баща ѝ се подготвя да прекоси морето и да стане още по-могъщ от преди. Алоса почти получава жадуваното отмъщение, но Вордан успява да посее семето на съмнението в нея и да я подтикне да открие истината за миналото си. 

В “Дъщерята на Кралицата на Сирените” ставаме свидетели на една непокорна Алоса. Тя съзнателно се изправя срещу баща си и предприема действия да осуети плановете му. Това поставя в опасност нея и целият ѝ екипаж, който за Алоса е повече от семейство.

Ейва-Лий

Триша Левънселър ни въвлича в едно шеметно надбягване с висока цена. И докато сме свидетели на новата мисия на Алоса успяваме много подробно да наблюдаваме целият екипаж. Докато в “Дъщерята на Краля на Пиратите” фокусът на историята беше около Алоса и Райдън, тук срещаме много по-задълбочени човешки отношения. Много ми допадна това, че авторката включва и навлиза в подробности около екипажа на “Ейва-Лий”. Запознаваме се с малката Рослин, чиято история и смелост ще Ви разтопи сърцето, но не само, защото хората на Алоса са пълни с истории и човешки драми.

В “Дъщерята на Краля на Пиратите” авторката ни загатна истинските отношения на Алоса с нейният екипаж. Стана ясно, че за нея са важни лоялността и доверието и взаимното уважение, а не страхът. След като проследяваме от близо съвместната работа на борда и готовността на екипажът да умре за Алоса, успяваме да придобием представа за Капитан Алоса. До сега познавахме единствено образа на момичето, дъщерята, но вече виждаме истинският герой, който Триша Левънселър създава. Но Алоса не е само това…

Дъщерята на Краля на Пиратите и Кралицата на Сирените

Освен дъщеря на баща си, Алоса носи в себе си и нещо от майка си. Изоставена или използвана и от двамата си родители, сърцето на героинята е разкъсвано от съмнения. В книгата ставаме свидетели на опитите на Алоса да овладее чудовището в себе си. Това не е просто история за пирати и сирени. Това е животът на едно момиче, което е родено между два свята и, което не принадлежи към нито един от двата. Ако избере да бъде само човек, няма да има шанс да спаси всички, които обича. От друга страна сирената в нея иска само да сее смърт и да се присъедини към сестрите си в морето. Едната е загубена без другата, а ключът към баланса се оказва на най-неочакваното място.

Триша Левънселър е успяла да включи отново частица романс, но той не е толкова фокуса на книгата. Да, все още се поддържа напрежението между Алоса и Райдън, който категорично отказва да се раздели с нея. Малко нелогично влюбен ми се струва героя, предвид, че връзката им не се разви добре в първата книга, но момчето имаше важна роля в продължението. Двамата да бъдат на една палуба се оказва достатъчно разсейващо за Алоса, а сблъсъците им ни дават почивка от иначе напрегнатите събития около мисията им.

“Дъщерята на Кралицата на Сирените” е интересно и забавно четиво. Не е голяма на обед и определено се чете на един дъх. Оцених книгата с 4 звезди, но я намирам за по-вълнуваща от първата и определено събитията успяха да ме разтърсят подобаващо. 

Можете да позвате кодът ни за отстъпка rtrolls25 и да поръчате директно от Издателство Артемис

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.