You are currently viewing Ревю на „Толкова близо до хоризонта“ от Джесика Кох

Ревю на „Толкова близо до хоризонта“ от Джесика Кох

Автор: Джесика Кох

Издателство: Емас

Страници: 440

Година: 2019

Толкова близо до хоризонта

Джесика е на седемнайсет, наслаждава се на живота и гледа напред в многообещаващо бъдеще. Тогава среща Дани – самонадеян двайсетгодишен красавец, роден в Атланта. С Джесика е свършено – тя лудва по него, но не само заради външния му вид. Около Дани витае мрачна тайна.

Постепенно момичето успява да надникне зад фасадата на младия мъж и да стигне до неговата същност. Отварят се бездни: Дани носи дълбока травма от детството и – далеч от близки и родина – се бори за нормален живот.

Въпреки всички трудности и противно на всякакъв разум, между двамата възниква и луда страст, но и дълбока обич. А при Дани не само миналото е мрачно. Белязано е и неговото бъдеще. Започва луда надпревара с времето…

Една история за приятелство, смелост, доверие и силата да се откажеш. Една истинска история от началото до края.

Книга, която ме разби емоционално

“ Толкова близо до хоризонта” е книга, която ме остави без емоции. Тези страници изсмукаха от мен всичко, толкова завладяваща беше тази книга. Толкова мъка и гняв, толкова несправедливост и страх, оставя те разбит. За мен това беше една от най-силните книги, които съм чела. Знаех,че не съм готова за нея, не трябва да посягам, но го направих и не можах да я пусна.

 Джесика Кох публикува личният си дневник. Тя запечатва не само любовта си към Дани, а и ни показва силата на това момче. Момче, което до последно се стреми да запази същността си и да остане човек.

 Бързам да напиша това ревю, защото искам всеки, който чете тези редове да усети моята емоция. Аз плаках, радвах се, мразех и се надявах с тази книга. Боже, колко се надявах.

 “ Толкова много страдания и болка биха могли да бъдат предотвратени, ако хората в тази жалка страна си отворят очите и проумеят какво се случва около тях. Те обаче мислят само за собствените си проблеми и за нищожния си живот. Живите същества наоколо са им напълно безразлични.”

 Всеки един човек живее в свой свят, но представете си как някой отнема правото ви на пълноценен живот, на мечти. Ако някой посегне на най- съкровеното ви кътче, осакати ви не само физически, а психически и емоционално ви  срине.

 Силата на Дани ме вдъхнови, а Джесика ме накара да повярвам , че доброто и онази искрената, чистата  любов съществуват.

 Тази книга оставя много въпроси след прочита ѝ.

Защо сме толкова жестоки?

Защо страхът от различните е толкова първичен и грозен?

Защо съществуват хора, като родителите на Дани?

Защо няма смъртна присъда за такива хора? ( макар че такъв край за тях би бил подарък)

Защо живота е толкова несправедлив?

    “ Правилно или грешно,

     смелост или безумие,

     незначително и нищожно

    обратното броене започна…

    Човек трябва сам да мине

    последния път.

   Ти оставаш назад.

   Ще ме придружиш в сърцето си. “

 “Толкова близо до хоризонта” ме провокира да дам обещание пред себе си и пред Вас.

Обещавам преди всичко да бъда добър и достоен човек, такъв какъвто е бил Дани. Да помагам и да не се плаша от различното и непознатото.

 Надявам се сред нашата аудитория  да има хора, които са готови да посегнат към толкова тежка книга. Книга, която показва всяка една мръсотия от иначе перфектния живот.

 Джесика Кох и дневникът ѝ ще останат в моето сърце. Това не е художествено произведение, това е изповед на едно лишено от обич и мечти момче и  момиче, което въпреки страха остава с него.

Издателство: Емас

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.