You are currently viewing „Едно малко нещо“ от Ерин Уот

„Едно малко нещо“ от Ерин Уот

Книга: Едно малко нещо

Автор: Ерин Уот

Издателство: Егмонт

Година:2019

Страници:303

 Между кориците на „Едно малко нещо“ ще се запознаем с Бет и нейните семейство. В малкото градче Дарлинг преди три години се случва трагедия. Младо момиче е прегазено от автомобил, а виновник за смъртта и` е тийнейджър без шофьорска книжка и с открадната кола. Обсебени от страхът да не се случи нещо лошо и на по-малкото им момиче, родителите на Лиз превръщат живота и` в затвор. Докато една вечер Елизабет не се озовава на купон в съседен град. Момичето е привлечена от непознат, красив и снажен момък на име Чейс. Вечерта се разгорещява и тя попада в любовен плен. Лудо влюбена тийнейджърка е класика с щастлив завършек на гимназията, но не и за Елизабет. Тя с ужас разбира, че Чейс е Чарлс, а Чарлс е Чарлс Донъли. Момчето, което преди три години е прегазило сестра й.

 В последно време  нямам късмет с избора на книги и нашите последователи може би ще се изненадат на негативизма ми. Моето скромно мнение е, че единственият адекватен персонаж в книгата е Чейс. Момчето е сгрешило и осъзнава какво е извършил. Хубостницата Елизабет цяла книга въздиша по него, но заяви позиция чак в последните глави. Родителите пък са абсолютно обсебени да контролират детето си с всевъзможни джаджи: от  GPS в колата, премахване на вратата на стаята, че чак аларми по прозорците. Читателите остават с впечатлението, че ще се случи нещо.

 Ще се борят ли за тази любов?

 Ще се намразят ли?

 Единственото, което ме впечатли в книгата е Чейс. За три години в изправителен дом, той търси всеки ден по „едно малко нещо“, за което да се хване, да се бори.

 Моята оценка е 2,5 звезди. Пораснах за такива истории ( отдавна пораснах). Може би друг читател ще открие чара на тази книга. Ще ми е интересно да разбера вас какво ви впечатли. 

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.