You are currently viewing Ревю на “Възпламени ме” от Тахере Мафи

Ревю на “Възпламени ме” от Тахере Мафи

Книга: Възпламени ме

Поредица: Разбий ме книга 3

Автор: Тахере Мафи

Издателство: Егмонт

Възпламени ме

Съдбата на Пункт Омега е неясна. Всички, за които някога Джулиет е милеела, може вече да са мъртви. Войната може да приключи, преди да е започнала.

Джулиет е единствената, която стои на пътя на Възобновителите. Тя знае, че ако трябва да оцелее, то те трябвада загинат.

Но, за да се пребори с Възобновителите и мъжа, който почти я уби, младата жена трябва да потърси помощта на последния човек, на когото някога е мислила, че ще може да се довери – Уорнър. И докато дават всичко от себе си, за да победят врага, Джулиет ще открие, че нещата, които е мислила, че знае за Уорнър, способностите си и дори Адам, са били лъжа.

Продължението на поредицата “Разбий ме” ни поднася отново много обрати. Героите ни отново трябва да намерят сили да се борят срещу Възобновителите. Джулиет трябва да вземе решение, което ще промени живота ѝ.

Джулиет

Джулиет живее втори живот. Спасена е на косъм от смъртта напълно неочаквано от Уорнър. Това ѝ отваря очите. Вече е друга. Не е уплашеното момиче, което се страхува от сянката си. Вече ще води битките си сама. Тя е силна и независима. Тя ще поведе бунта и ще се превърне в опорна точка на борбата за справедливост. Този неин образ е много по-привлекателен. Тя успява да развие способностите си. Но е изправена пред редица избори, които трябва да направи за да спечели тази война.

Движението на Касъл е претърпяло разгром. Няма вече пункт Омега. Оцелелите са една шепа. Джулиет трябва да намери начин да ги обедини и да ги поведе. Трябва да ги убеди да я последват и да и се доверят. 

Уорнър

Всичко, което досега е мислила за истина е лъжа. Уорнър не е чудовище. Той се разкрива пред Джулиет. От друга страна Адам се превръща в нещо доста отблъскващо. Ревнив, груб, дори доста зъл. Това доказва на Джулиет, че това между тях не е било любов. Привързаност и обич да, но не и любов. Привличането , което изпитва към Уорнър е нещо истинско. Джулиет разбира, че това чувство е ново за нея, по-силно. Чувство, което не е изпитвала с Адам. 

Създава се интересен съюз. Бунтовниците приемат Уорнър. Дори приемат да тренират на негова територия. Постепенно Уорнър се превръща от злодеят в историята в ангелът закрилник на Джулиет. 

Книгата „Възпламени ме“ не е екшън история. Тя е по-скоро любовна история. Краят е удовлетворяващо щастлив. Интересно какво може да предложи писателката в следващите части и дали не се е изчерпала.

Още от поредицата:

Разнищи ме

Разбий ме

Издателство: Егмонт

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.