You are currently viewing Ревю на „Разнищи ме“ от Тахере Мафи

Ревю на „Разнищи ме“ от Тахере Мафи

Книга: Разнищи ме

Поредица: Разбий ме книга 2

Автор: Тахере Мафи

Издателство: Егмонт

Страници: 416

Разнищи ме

Джулиет е избягала в Пункт Омега – място за хора с дарби като нея и щаб на бунтовническата съпротива. Най-накрая тя е свободна от Възобновителите, свободна от плана им да я използват като оръжие, свободна да обича Адам. Но Джулиет никога няма да може да се раздели със смъртоносното си докосване. Нито пък от Уорнър, който я иска повече, отколкото тя би могла да си представи. Преследвана от миналото си и ужасена от бъдещето, Джулиет знае, че ще трябва да избере между това, което иска, и това, което мисли за правилно. Решение, което би могло да включва и избор между сърцето й и живота на Адам.

“Разнищи ме” е втората книга от поредицата на Тахере Мафи “Разбий ме”. Първата книга прочетох доста бързо и останах с добри впечатления. Имах съмнения, че няма на къде повече да се развие историята, понеже краят на първата част си беше щастлив. Тъкмо, когато бях изяснила чувствата си към Уорнър и за мен той беше злодеят в историята, той взе че показа нещо човешко. Или аз не съм нещо добре, но определено отново му симпатизирам. Видях в него нещо, което ме разколеба и истината излезе наяве, ама ще разберете ако я прочетете.

Адам

Образът на Адам в тази книга не беше това, което обичам да виждам в мъжките персонажи. Това, което ме отблъсна от него беше мекушавият. Никак не обичам лигави, безволеви мъже. Докато в първата част той беше “принцът на бял кон”, в тази книга беше доста неуверен.

Джулиет

Относно Джулиет. Това нейното си е чист кошмар. Живот в самота. Тя винаги ще всява страх в околните и никога няма да бъде приета. Винаги ще бъде “чудовище” в очите им. Цял живот е била сама и отхвърлена. Никога не е почувствала дори майчина ласка. Как е възможно да се впише и да има приятели? Тя се срамува от себе си. Отвращава се от тялото си и не иска да използва силите си. Светът ѝ рухва отново, когато разбира, че вече не може да бъде с Адам. Единствената ѝ надежда за щастие е отнета.

Джулиет започва да опознава Уорнър. Открива, че той е различен от това, което всички други виждат. Именно в тези сцени между двамата откриваме “човешкото” в Уорнър. В тази книга аз определено започнах страшно много да го харесвам.

Разнищи ме

Много мрачна книга, но в добрият смисъл на думата. Всичко, което изживява Джулиет, от самотата, само омразата до желанието и любовта ѝ към Адам, е толкова добре описано и предадено на читателя. И сякаш не ни стига това, ами авторката ни отнема и единственият лъч надежда за нормален живот на Джулиет. Съдбата отново си играе с нея и ѝ поднася само нещастия. Двама младежи и двамата лудо влюбени в нея. Коренно различни, но и с еднакво тежко детство. Две момчета с обвързано минало. Невъзможен избор и изход от ситуацията. Тахере Мафи определено успя да развие сюжета и да го заплете в “Разнищи ме” така, че да не загубим интерес към поредицата.

Още от поредицата:

Разбий ме

Възпламени ме

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.