You are currently viewing Как се свалят и качват книги на електронен четец PocketBook

Как се свалят и качват книги на електронен четец PocketBook

Как се свалят и качват книги на електронен четец PocketBook

Честито вече си горд собственик на електронен четец PocketBook. Сега ти остава само да прехвърлиш малко съдържание на него и да се насладиш на удобството да четеш книги навсякъде.

Има няколко начина по, които можете да прехвърлите своите електронни книги на своя четец.

Съдържание:

USB кабел

Когато си закупите електронен четец в комплекта Ви се предоставя USB кабел. Той служи за зареждане на устройството и за прехвърляне на информация. 

 1. Свалете желаната книга от избраният сайт.
 2. Свържете четеца с компютъра посредством USB кабела. При правилното свързване трябва да Ви се появи съобщение с опция да изберете връзка с PC.
 3. На Вашият компютър трябва да се е повиявил четецът в списъка с устройства.
 4. Копитайте файла с книгата и го поставете в паметта на четеца. Принципът е същият, като да преместите файл на външна памет или флашка.
 5. Много е важно да прекъснете връзката между четеца и компютъра безопасно. С десен бутон върху устройството от списъка на компютъра Ви избирате опцията да се прекъсне връзката.
 6. Готови сте 🙂

Send-to-PocketBook

Ако Вашият четец има възможност за свързване с WiFi от PocketBook Ви дават възможност да изпращате файлове до устройството си директно с email, като прикачен файл. Това е екстрата, която аз лично много ползвам и я намирам за невероятно удобна. Просто си свалям книгите на телефона докато си рова из сайтовете и си изпращам email до четеца.

За да се възползвате от Send-to-PocketBook първо трябва да направите една настройка.

 1. Свържете Вашият четец с WiFi мрежата.
 2. Отворете настройките на четеца и отидете в меню Акаунти и синхронизация.
 3. Изберете опцията Send-to-PocketBook и влизане в профил.
 4. Четецът ще Ви попита за Вашият email и парола и Вие трябва да въведете актуалният акаунт, който си ползвате.
 5. След като си въведете данните, трябва да отворите email-а си на компютъра или през телефона и да отворите потвърдителният линк.
 6. С потвърждението Вие създавате един служебен email адрес завършващ на @pbsync.com, който трябва да си запазите в контактите.
 7. Изпращането на файлове става към този email с прикачен файл електронната книга. 
 8. След като си стартирате четеца трябва да го свържете с WiFi мрежата. Обикновенно той се синхронизира сам, но ако това не се случи можете да го направите ръчно от менюто Send-to-PocketBook.
 9. Бързо лесно и удобно 🙂

Как се свалят и качват книги на електронен четец в Dropbox

Dropbox е апликация, която Ви позволява да сваляте файлове качени от Вашият компютър във виртуалният облак. 

 1. Първото, което трябва да направите е регистрация в сайтна на Dropbox и да си свалите програмата на компютъра си.
 2. Инсталация на PocketBook устройството не е необходима, защото си го имате фабрично. В менюто Акаунти и синхронизация си избирате тази опция и си въвеждате данните за да се впишете. Уверете се, че си пуснали WiFi връзката предварително.
 3. При успешното влизане в профила можете да синхронизирате файловете, които сте качили на директорията. Това става автоматично при включването на интернет връзката. И ръчно в меню Акаунти и синхронизация, меню Dropbox и избираме да синхронизираме сега.
 4. Всички споделени файлове ще се появят във вашата Библиотека.

Bookstore

Това е апликация, която Ви дава възможност да си закупувате книги директно от магазина на PocketBook http://www.bookland.com/.

 1. Необходима Ви е регистрация и връзка с интернет на четеца.
 2. В менюто на PocketBook в меню Акаунти и синхронизация избирате опцията и си въвеждате данните за влизане в профила Ви.
 3. След като се впишете в акаунта си имате възможност да си изберете книга. Избирате си формата, в който искате да я свалите на устройството и потвърждавате плащането. Трябва да знаете, че плащанията стават чрез Paypal и ще Ви е необходим  акаунт там.
 4. При успешна покупка файлът се появява във вашата Библиотека и на началната страница на четеца, като последно добавени книги.

Регистрацията в магазина на PocketBook ви дава и достъп до PocketBook Cloud. Тази екстра Ви предоставя възможността да си синхронизирате всички устройства и възможност да четете през телефона, браузъра и всяко устройство, което има достъп до PocketBook Cloud.

 1. За целта първо Ви е необходима регистрация в сайта на www.BookLand.com
Регистрация в Pocketbook
 1. Имате възможност да си закупите електроннти книги и аудио книги директно в магазина, но можете да се прехрърлите към виртуалното място за съхранение. Изберете опцията Open Cloud.
 2. Браузъра ще Ви прехвърли към Вашето пространство, където можете да откриете всички закупе и качени книги.
Open Cloud Pocketbook
 1. Ако желаете да си качите вече свалената книга от компютъра Ви или смартфона, изберете опцията Upload new books.
 2. Синхронизацията, ако сте го отворили през браузъра на компютъра Ви се случва веднага. На електронният четец нещата се актуализират в момента, в който се логнете в акаунта на PocketBook Cloud. 

Трябва да споменем, че ако желатете да четете на смартфона си и напредъка Ви по избраната книга да се синхронизира с Вашият четец, трябва да си изтеглите приложението за четене разработе от PocketBook.

Качване на защитени електронни книги

Ако сте си наели книга от електронна книжарница е възможно файлът да бъде защитен. За да го качите на четеца си трябва да си изтеглите една безплатна програма на Adobe.

 1. Изтеглете Adobe Digital Editions (ADE)
 2. Трябва да си създадете акаунт в Adobe или, ако вече имате такъв да си въведете ID номера, който е уникален за всеки потребител.
 3. След инсталацията трябва да отворите програмата на компютъра си и да отидете в меню “Помощ” и да изберете да упълномощите компютъра си да ползва програмата.
 4. Тук въвеждате своето Adobe ID и потвърждавате. Не затваряйте прозореца на програмата.
Как се свалят и качват книги на електронен четец Pocketbook
 1. Следващата стъпка е да упълномощите четеца си. Това става, като свържете двете устройства с USB кабел. 
 2. В менюто от лявата страна  на програмата Adobe Digital Editions в списъка с устройства трябва да е видим вече Вашият четец. Кликате върху името му и след това избирате зъмното колелце, което символизира менюто настройки. 
 3. Отново избирате да упълномощите устройството и Вашето Adobe ID ще излезе вече активно.
 4. Вашите устройства са вече настроени. Остава само да си прехвърлите файловете.
 5. Отворете книгата в програмата на Adobe. От списъка с книги в Библиотеката на Adobe избирате заглавието и с десен бутон избирате да я копирате на четеца.
Как се свалят и качват книги на електронен четец Pocketbook

Безопасно прекъсвате връзката между двете устройства и сте готови.

Ако не сте собственик на PocketBook, можете да използвате нашето ръководство за Kindle

Ако имате нужда от нов електронен четец, разгледайте нашите ревюта, или Най-добрият електронен четец за книги 2023г.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.