You are currently viewing Какво е Електронен Четец за книги?

Какво е Електронен Четец за книги?

Какво е Електронен Четец за книги?

Електронният четец е устройство, което се използва за четене на електронни книги, разглеждане на списания и вестници в цифров формат. То е безжично, преносимо и позволява да носиш библиотеката навсякъде. Повечето електронни четци могат да съхраняват няколкостотин електронни книги. Можеш да се абонираш и за електронни версии на вестници и списания, а пък отскоро издателите на учебници започнаха да предлагат учебници във формати, които позволяват на учениците да имат достъп до тях чрез електронни устройства.

Как да изберем електронен четец?

Размери – Какво е Електронен Четец за книги?

Размерите на електронните четци варират от около 6 инча до 10 инча, а екраните могат да се управляват с бутони, тъч екран или писалка. Най-добрите електронни четци имат дисплеи от електронна хартия, които имат задачата да възпроизвеждат вид близък до печатна страница. E-ink дисплея се чете много по-лесно от течно кристалните дисплеи (LCD), с които са снабдени други устройства, като компютърни монитори и телефони/таблети. Това се постига чрез използването на милиони черно-бели микрокапсули, които създават висококонтрастен дисплей с висока разделителна способност, който намалява до минимум натоварването на очите.

Електронни книги, списания и вестници могат да се четат с помощта на електронен четец.

Как се прехвърлят файловете на устройството? Можеш да прехвърлиш електронни книги или други дигитални материали, като свържеш електронния четец към компютъра, можеш да синхронизираш с облак, като Dropbox или други услуги. Виж как се свалят и качват електронни книги на PocketBook и Kindle. Размерът на паметта на устройството варира и е пряко свързан с цената. Най-евтините електронни четци имат около 512 мегабайта (MB), а по-скъпите устройства до 32 (GB). Въпреки това, дори с най-малкото количество памет, един електронен четец може да побере около 200 книги. Устройствата с най-голяма памет могат да поберат няколко хиляди книги. Всеки електронен четец поддържа различни файлови формати, но всички поддържат преносим формат за документи (PDF) и текстов файлов формат.

Електронните четци обикновено са с размера на книга.

Някои от най-популярните производители на електронни четци са Amazon Kindle, PocketBook, Kobo и Boox, но и предвид ръстът на търсене на електронни книги и други технологични компании разработват свои собствени устройства. За нас читателите това е само в плюс, защото всички те работят върху нови функции, които правят следващото поколение електронни четци още по-удобно. В бъдеще ще очакваме модели с гъвкави екрани, ускорено показване на PDF файлове с висока резолюция, режим на нулево захранване, по-добри цветни екрани и по-широк диапазон от размери на дисплея.

Писане и рисуване.

Най-високият клас електронни четци, предлага функции, като писане на бележки, рисуване и оформяне на таблици. Благодарение на писалка (която в повечето случаи се закупува отделно), можеш да рисуваш, да си водиш бележки, да отбелязваш цитати, а в бонус всичко това може да е цветно. Можеш да избираш между различни цветови комбинации. Почти всички модели с писалки предлагат разнообразие от четки, моливи, химикалки и могат да се избират различни настройки за дебелина на линиите.

Електронен четец, на който е визуализирана опцията да пишете и рисувате с писалка.

Вашият коментар