You are currently viewing Нови книги през Февруари 2023

Нови книги през Февруари 2023

Нови книги през Февруари 2023

Здравей народе! Отново сме Ви подготвили списък с нови книги, които да очакваме през новият месец. За Ваше улеснение сме ги подредили по дата на издаване обявена от издателството. Ще откриете и линк към самата книга, а за някои от заглавията има изгодни намаления за предварителните поръчки.

Пожелаваме Ви приятно четене.

1 Февруари

Издателство Ерове “Евангелие на отровното дърво” от Барбара Кингсолвър 

За книгата: „Евангелие на отровното дърво“ е история, разказана от съпругата и четирите дъщери на Нейтън Прайс, ожесточен мисионер баптист, който отвежда семейството си в Белгийско Конго през 1959 г. Те носят от дома си всичко, което вярват, че ще им потрябва. Но скоро разбират, че донесеното – от градинските семена до Светото писание – се трансформира пагубно на африканска земя. Следва напрегнат епос за трагичното разпадане на едно семейство и забележителна реконструкция на постколониална Африка в продължение на три десетилетия.

Автор: Барбара Кингсолвър е американска писателка, есеистка и поетеса. Нейната работа често се фокусира върху теми като социална справедливост, биоразнообразие и взаимодействието между хората и техните общности. Всяка нейна книга, публикувана от 1993 г. насам, е в списъка на бестселърите на The New York Times. Кингсолвър е носител на множество награди. Номинирана е за наградите PEN/Фокнър и Пулицър.

корица евангелие на отровното дърво нови книги февруари 2023

Книгата можете да поръчате в два варианта: мека корица и твърда корица.

Нови книги през Февруари 2023

Издателство Артлайн Студиос “Моментикон” от Андрю Калдекот

За книгата: Светът се е превърнал в опасно място с токсична атмосфера, която е унищожила почти напълно живота на Земята, в това число и хората.

Оцелелите обитават защитени от хитинови щитове куполи, собственост на последните две корпорации. Дългият период на несигурно сътрудничество между Темпестас и Генрих е напът да приключи, а техните представи за бъдещето на човечеството напълно се разминават.

Далеч от териториите им е разположен куполът на Музея, дом на най-ценните картини и артефакти от стария свят. Кураторът – млад мъж на име Фог, никога не е имал посетители.

Всичко се променя, когато мистериозно хапче – моментикон, се появява в Музея и предизвиква серия от загадъчни събития. Фог и неочакваните му нови другари се впускат в отчаяна борба срещу тъмните сили, които застрашават и малкото, оцеляло след Падението.

А времето изтича.

Поръчай тук.

2 Февруари

Издателство Артлайн Студиос “Радиант: Брой 1” Брой 1 от хитовата манга Радиант от автора Тони Валенте

Сет е чирак магьосник от района на Помпо Хилс. Като всички магьосници, той е „инфектиран“: едно от редките създания, оцелели от контакта с немезидите – тия паднали от небето същества, които заразяват и унищожават всеки, до когото се докоснат. Привидният му имунитет го е накарал да избере предизвестено призвание: да стане ловец и да се бори с немезидите. Нещо повече – Сет иска да предприеме търсене, което надхвърля лова на чудовищата… 

Предварителни поръчки с 10% отстъпка тук.

3 Февруари

корица Пътешествие до края на нощта нови книги февруари 2023

Издателство Колибри “Пътешествие до края на нощта” от Луи-Фердинан Селин

За книгата: „Пътешествие до края на нощта“ е едновременно автобиография и фикция. С богат на находки и шокиращ език, авторът ни увлича с героя Бардамю и неговия двойник Робенсон в едно гротескно пътешествие през живота, през света и през смъртта. Бардамю преживява войната, лута се из джунглите на колониална Африка, живее в нечовешкия свят на индустриална Америка, лекува сиромасите в едно от парижките предградия, навсякъде следван от верния си и омразен Робенсон. Двамата стигат до края на самите себе си, там, където човешкото се разпада и освободен от всяка условност, индивидът се показва в цялата си окаяност.

Роман антивоенен, циничен, състрадателен, „Пътешествие до края на нощта“ звучи и като подигравка със света, и като израз на човешката болка. Но той е преди всичко литература в истинския смисъл на думата.

Романът „Пътешествие до края на нощта“ е включен сред стоте най-велики книги на всички времена, определени от 100 писатели от 54 страни.

Линк за поръчки тук.

3 Февруари

Издателство Колибри “Вътрешното гето” от Сантяго Амигорена

За книгата: Буенос Айрес, 1940 година. Група приятели, евреи, бежанци от Европа, се срещат редовно в едно кафене и се питат какво става на стария континент. Единият от тях, Висенте Розенберг, е вече женен за Росита и имат три деца, но мислите му са преди всичко за майка му, останала в Полша. Сантяго Амигорена разказва за „вътрешното гето“ на изгнанието. За печалното битие на един мъж, изградил свой живот в чужбина, който предчувства, а след това научава за гибелта на своите близки, споделили съдбата на милиони.

Висенте и Росита са дядото и бабата на автора, който признава днес: Преди двайсет и пет години започнах да пиша, за да се преборя с мълчанието, което ме задушава, откакто съм роден. Книгата, която държите в ръце, е историята на това мълчание.

Можете да поръчате книгата тук.

4 Февруари

Издателство Егмонт “Кръвобелязана” от  Трейси Деон. Книга втора от фентъзи поредицата “Легендородни”

За книгата: Всичко, което Бри искаше, беше да разкрие истината за смъртта на майка си. Така попадна в Ордена на легендородните – тайно общество, произлязло от рицарите на крал Артур, и разбра, че самата тя притежава потомствена сила. Сега Бри е нещо ново:

Медиум. Кръвознаеща. Потомка.

Древната война между демоните и Ордена достига до смъртоносен връх.

Ник, легендородното момче, в което Бри е влюбена, е отвлечен. Тя иска да го открие, но Регентите, които управляват Ордена, я спират. За тях тя е непозната с нечувана сила. Но като жива котва за заклинанието, което запазва легендородния цикъл, трябва да бъде защитена.

Когато става ясно, че Регентите правят всичко възможно да опазят войната в тайна, Бри и нейните приятели трябва да спасят Ник сами. Враговете са навсякъде, преследват ги, а силите на Бри стават непредсказуеми и опасни. Освен това я смущава и нарастващото влечение към Селуин – магът с демонска кръв.

За да има някаква надежда да спаси себе си и хората, които обича, Бри трябва да се научи да контролира силите, дарени от предците ѝ – защото тя е тяхното копие с изковано в болка острие и тяхната рана, превърната в оръжие.

Предварителни поръчки тук.

Нови книги на 6 Февруари 2023

Издателство Бард “ Следващата мишена” от Джефри Арчър

За книгата: Лондон, 1988 г. Цяла Великобритания е влюбена в „принцесата на народа“.

 За Скотланд Ярд това означава, че цялото внимание трябва да е насочено върху елитната Служба за охрана на кралското семейство и нейния началник. Натоварени със задачата да охраняват най-прочутото семейство на света, служителите трябва да са просто най-добрите. Най-малката слабост сред тях може да означава катастрофа.

 Главен детектив инспектор Уилям Уоруик и екипът му от Скотланд Ярд са изпратени да разследват Службата за охрана. Непокорният Рос Хоган, доскоро работил под прикритие, е натоварен с много деликатна – и уникална – отговорност. Скоро става ясно, че проблемите в Службата за охрана са само върхът на айсберга. Злонамерена организация е взела на мушка сигурността на страната и на Короната. Единственият въпрос е коя ще бъде следващата мишена…

корица “ Следващата мишена” от Джефри Арчър

Поръчай с 15% отстъпка тук.

7 Февруари

Издателска къща Хермес “Лунна светлина” от Сандра Браун

корица “Лунна светлина” от Сандра Браун нови книги февруари 2023

За книгата: Лоръл Плъмър се надява да започне нов живот далеч от властните си родители, но плановете ѝ рухват, когато съпругът ѝ се самоубива пред очите ѝ. Останала без доходи, тя се включва в бизнеса с „лунна светлина“ – алкохолни напитки, които се произвеждат и продават незаконно по време на сухия режим в САЩ. Бързият ѝ успех обаче я превръща в мишена за безмилостната конкуренция, която е готова на всичко, за да я неутрализира. 

Поръчай предварително тук.

7 Февруари

Издателска къща Хермес “Вечерни слънчогледи” от Георги Константинов

Стиховете на Георги Константинов са превеждани на английски, френски, руски, японски, португалски, немски, сръбски, турски, гръцки, хинди, арабски, фарси и др.

Авторът е носител на много национални и международни награди за поезия и книги за деца.

Поръчай тук.

10 Февруари 

Издателство Колибри “Възход и упадък” от Пол Стратърн

За книгата: Има ли някои повтарящи се фактори, които обуславят появата и развитието на империите? Защо народи много по-многобройни и по-цивилизовани от монголците и не посягат към имперско величие? А покорените и включени в състава на империите народи? По-зле или по-добре живеят под тяхна власт? Абсолютно задължително ли е да има харизматичен водач /Александър Македонски, Чингиз хан, Хитлер, Ленин/, който съумява  да обедини зад себе си и своята програма поданиците си? Империите олицетворение на злото или на съзиданието и културния и икономически разцвет ли са?

Това са само някои от въпросите, на които авторът на предлаганата книга ако не дава своя отговор, поне опитва да даде храна за размисъл на своите читатели.

Поръчай тук.

10 Февруари 

Издателство Колибри сборник “Поезия” от Пол Елюар

За книгата: Сборникът „Поезия“ от Пол Елюар, който предлагаме на вниманието на читателите, няма амбицията да запълни празнините, оставени от предходните издания, а отразява в голяма степен преводаческите пристрастия и представлява по-скоро „лична антология“. Елюар е поетическа вселена, еманация на поезия. Той като че ли е взел най-доброто от поетиката на сюрреализма и го е пречупил през своята уникална чувствителност, за да сътвори стихове, които извършват революция в европейската поезията на XX век.

Като въвежда всекидневна лексика и я прекарва през своето поетическо сито, той ѝ отрежда съвсем различни функции и вместо да приземи поезията, я изстрелва в непознати дотогава висини. От огромното му творчество са останали стихове, които са емблематични, фигурират в повечето антологии на световната поезия и задължително намират място в антологиите на световната любовна поезия. Голямата заслуга за поезията на Елюар се състои в това, че ползвайки естетиката на сюрреализма, той я е преодолял и е съумял да създаде своя неповторима поетика. Елюар става това, което е, в по-късния си и най-зрял период. Оттогава датират стихотворенията от сборниците „Жестоката жажда за живот“, „Излишното време“, „Паметно тяло“ и „Фениксът“, послужили за гръбнак на настоящата подборка, като са ползвани и двата тома негови „Събрани съчинения“ Всъщност това са и най-популярните и обичани от поколенията стихове на поета. Водещо е било желанието да се разчупи клишето, което затваря Елюар в тесните рамки на понятието „социален поет“. Ангажиран – да, и то в най-висока степен, със съдбата на бедните, онеправданите, дали от войната, от неправдата, най-общо казано, или от самотата, неразбирането, ангажиран с каузата на прогреса, на борбата за повече справедливост, на обичта и равенството между хората, с други думи, неизчерпаема любов към отделния човек и към човечеството. Неговата ежеминутна борба е борба за повече свобода в действията и в творчеството и в това е неостаряващата му харизма.

Поръчай тук.

Нови книги на 11 Февруари 2023

корица “Асо пика” от  Фарида Абике-Имиде

Издателство Егмонт “Асо пика” от  Фарида Абике-Имиде

За книгата: Добре дошли в частна академия „Нивеус“, където парите се стелят по коридорите, а учениците са перфектни. До този момент. Защото анонимният изпращач на съобщения Аса изважда наяве тъмните тайни на двама от тях.

Талантливият музикант Девон е буквално удавен от репетиции, но не може да избяга от светлината на прожекторите, когато личните му снимки стават много публични.

Дванайсетокласничката Чиамака не се страхува да получи това, което иска. Скоро обаче всички ще разберат цената, която е платила за властта.

Някой иска да съсипе и двамата. Някой, който държи всички аса. И той планира нещо много повече от гимназиална игра…

Предварителни поръчки тук.

13 Февруари

Издателство Бард “Признания във влака” от Лиса Ангър

За книгата: Майсторката на съспенса Лиса Ангър ни представя един приковаващ трилър за случайна среща, която постепенно разплита сложна паяжина от лъжи.

 Селена Мърфи се прибира от работа с влака и завързва разговор с красивата си съседка по седалка. Жената се представя с името Марта и скоро споделя, че има връзка с шефа си. На свой ред Селена признава, че съпругът ѝ най-вероятно спи с бавачката. Щом влакът стига до спирката на Селена, двете жени се разделят и по нищо не личи, че пътищата им ще се пресекат отново.

 А после бавачката изчезва.

 Мистерията се заплита, пукнатините в брака на Селена стават все по-дълбоки и тя започва да се пита коя в действителност е Марта. Едно е сигурно – Селена не е подготвена за онова, което ще открие…

Поръчай тук.

28 Февруари 

Издателство Хермес “Коко в хотел „Риц“ от Джоя Дилиберто

За книгата: Изпълнен с любопитни исторически подробности и емоционални истини, „Коко в хотел „Риц“ е роман за избора, който една необикновена жена прави, когато залогът е твърде висок. И за последствията, които определят бъдещето и оставят отпечатък върху цялото ѝ наследство.

“Коко в хотел "Риц" от Джоя Дилиберто нови книги февруари 2023

Предварителна поръчка тук.

Ако статията Ви е била полезна можете да я споделите с приятели и да ни подкрепите в Фейсбук и Инстаграм.

Благодарим за отделеното време.

Нови книги 2023 и Предстоящи заглавия

Нови книги през Януари 2023

Нови книги през месец Март 2023

Нови Книги през месец Април 2023

Нови книги Май 2023

Нови Книги Юни 2023

Нови книги през Юли 2023

Нови книги през Август 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.