You are currently viewing Нови книги през Юли 2023

Нови книги през Юли 2023

Нови книги през Юли 2023

Въпреки летните почивки и отпуските, юли е месецът, в който ще видим много интересни нови книги на пазара. От различни жанрове и за всякакъв вкус, следващите книжни предложения обещават да бъдат завладяващи и незабравими. В следващите редове ще представим някои от най-очакваните заглавия, които излизат през месец юли.

Издателства:

Нови книги през юли 2023 от Егмонт

“Да живее Тиквената кралица” излиза на 01.07

За книгата:

корица на да живее тиквената кралица

Джак и Сали са създадени един за друг…

Или пък не?

Сали Скелета вече официално е новата Тиквена кралица след бурната връзка с голямата ѝ любов Джак. Сали обожава Джак с всяка фибра на съществото си – де да можеше да каже същото и за новата си роля като кралица на град Хелоуин. Хвърлена под светлините на прожекторите и натоварена с всякакви кралски задължения, Сали не може да спре да се пита дали пък не е заменила пленничеството си при доктор Финкелщайн с друга, може би златна, клетка. И когато заедно със Зиро открива забравена врата към древно кралство, наречено град Сън, без да иска отприщва верига от зловещи събития, които ще поставят бъдещето ѝ като Тиквена кралица (а и самия град Хелоуин) в опасност.

Може ли да се научи да бъде вярна на себе си и да спаси града, който е започнала да нарича свой дом, или бъдещето ѝ ще се превърне в най-страшния ѝ… ами, кошмар?

Предварителни поръчки тук.

Душа от пепел и кръв (ексклузивно издание) от Дженифър Л. Арментраут

За книгата:

Корица на Душа от пепел и кръв

Само спомените му могат да я опазят…

Велика древна сила се е надигнала. Кралицата от плът и огън се превърна в Древната богиня от кръв и кости – истинската Господарка на живота и смъртта. А битката, която Кастийл, Попи и техните съюзници водеха, едва сега започва. Боговете се пробуждат из Илизеума и земите на смъртните, подготвяйки се за началото на войната. Но когато Попи изпада в стаза, Кас не знае дали това, в което тя ще се превърне след дълбокия сън, няма да му я отнеме завинаги. Тогава получава съвет – нещо, което да прави непрекъснато, докато чака да види красивите ѝ очи, отворени отново:

Говори ѝ.

И той го прави. Припомня на Попи как е започнало всичко, като разкрива неща за себе си, които единствено Киеран знае. Никой обаче не може да предположи как кралството, а и самият Кас, ще бъдат променени, когато тя се събуди.

Предварителни поръчки тук.

Нови заглавия от Артлайн

“Мъглороден 1: Последната империя” – юбилейно издание

За книгата:

корица на колекция мъглероден за Нови книги през юли 2023

Някога един герой се възправил, за да спаси света. Млад мъж със загадъчен произход отправил храбро предизвикателство към мрака, който се спускал над тази страна. Но се провалил.

Хиляда години по-късно светът е пустиня от пепел и мъгли, управлявана от безсмъртен император, наричан лорд Владетеля. Всеки опит за съпротива завършва печално. Но надеждата оцеляла. Надежда за края на империята и дори за гибелта на самия лорд Владетел.

И ето че в наши дни един брилянтен ум подготвя ново въстание — такова, което зависи изцяло от неговата хитрост и необичайни способности и от помощта на невероятна героиня, дете на улицата, която трябва да овладее изкуството на аломантията, могъщата сила на Мъглородните.

“Мъглороден 2: Кладенецът на Възнесението” – юбилейно издание

За книгата:

Злото се е променило. А войната едва започва…

Те правят невъзможното, като свалят едно богоподобно същество, чиято жестока власт е продължила хиляда години.

Вин – момиче от улицата, превърнало се в най-могъщия Мъглороден, и Елънд Венчър – млад идеалистичен благородник, който я обича, трябва да построят върху пепелищата на империята едно ново, здраво общество.

Но едва са започнали, когато ги нападат цели три армии. Лутадел е обсаден и когато всичко изглежда изгубено, една древна легенда им вдъхва надежда. Никой обаче не знае къде се намира Кладенецът на Възнесението и каква е силата, която съдържа.

Може би ще се окаже, че премахването на лорд Владетеля е било най-лесната част. Голямото предизвикателство ще е да оцелеят след неговото падане.

Величествено, епично фентъзи… Сандърсън майсторски поема по традиционни пътища и след това ги преобръща наопаки, без да разочарова. Той умее да изгражда реални светове и действителни, страдащи и борещи се герои.

Мъглороден 3: Героят на времето – юбилейно издание

За книгата:

Убийството на лорд Владетеля слага край на Последната империя. Изглежда правилно – но дали е така?

Защото сега, когато мъглите се завръщат и са много по-пагубни, когато зачестяват саждопадите и трусовете стават все по-мощни, Вин и Елънд започват да се съмняват. Преди много-много време на Гибелта – едно от древните същества, създали този свят – било обещано правото да го разруши. Сега, когато Вин е подмамена да я освободи при Кладенеца на Възнесението, Гибелта очевидно смята да осъществи замисъла си.

Заключителната част на трилогията изпълнява всички обещания, дадени в първите две книги. Разкриват се безброй тайни, обясняват се събития, заложени още в първите глави на серията, а изненадите и неочакваните обрати засипват читателя като фойерверк. Всичко това води до финал, който няма равен на себе си по дързост и оригиналност, финал, който ще ви накара да се почувствате, сякаш се пробуждате от невероятен сън.

Поредицата можете да поръчате тук.

Нови книги от Бард

“Без следа” от Даниел Стийл излиза на 03.07

За книгата: 

Има мигове, които се помнят завинаги…

Чарли Винсънт се чувства като хванат в капан. Богат и постигнал успех, той не обича работата си, а любовта отдавна е угаснала в брака му. Съпругата му Изабел се интересува единствено от парите му, с които поддържа екстравагантния си стил на живот. Децата са се отделили и като че ли той не очаква вече нищо хубаво.

Една петъчна вечер си тръгва от офиса в Париж след скандал с шефа си, за да отиде в замъка им в Нормандия, където Изабел е поканила гости за уикенда. Дни наред е работил до късно и е разсеян. Само на един час път от замъка колата му се отклонява от пътя и пада от една скала в морето. Едва не губи живота си в злополуката – всъщност той почти е приел смъртта. Някак обаче успява да се измъкне от колата и да се изкатери на безопасно място. Районът е усамотен, но в настъпващата тъмнина той съзира светлините на една къщичка в гората. Когато чука на вратата, го посреща Од, художничка, която бяха от своите си демони.

Тази съдбовна среща ще промени живот на Чарли и Од завинаги.

Предварителни поръчки тук.

“В кръвта от Джак Кар” излиза на 10.07

За книгата:

Всички искат главата на Джеймс Рийс!

Жена се качва в самолет в Буркина Фасо малко след като е извършила убийство за Израел. Две минути по-късно самолетът ѝ е взривен във въздуха.

На десет хиляди километра от Африка бившият тюлен Джеймс Рийс вижда имената и снимките на жертвите по новините. Едно лице събужда спомен за агент на Мосад, работещ с ЦРУ в Ирак преди години – жена с връзки с разузнавателните служби на две страни… която Рийс е мислил, че никога повече няма да види. Жена, на която е задължен.

Затова той се обажда на някои от старите си контакти в службите и започва да се подготвя да направи това, което прави най-добре – да намери копелето, виновно за удара, и да го накара да си плати. В хода на разследването Рийс разпознава почерка на снайперист, отнел живота на един от най-добрите му приятели и един от малцината, които са успели да му се измъкнат.

Време е за разплата…

Книгата можете да закупите и в озон

Сиела

“Гидеон Девета” от Тамсин Муир излиза на 30.06

За книгата:

“Гидеон Девета” от Тамсин Муир корица

Добре дошли в една вселена, в която Империята на хората се простира из целия Космос, в която легиони водят войни на незнайни планети, а могъщи адепти, овладели изкуството на смъртта, плетат интриги и изпълняват ритуали, чието значение отдавна е забравено.

Хароухарк Нонагесимус, последната некромантка от някога могъщия Дом Девети, има нужда от майстор на меча.

А Гидеон Нав – крепостна слугиня и умел фехтовач, има меч, малко мръсни списания и спешна нужда да се разкара колкото се може по-далече от нещастната планета, която жалките останки от Девети обитават. За нейно огромно съжаление обаче, всичките ѝ бляскави опити за бягство се провалят и единственият начин да се измъкне, е да приеме да служи като защитник на жената, която мрази отвъд дъното на бездънната си душа.

Защото Императорът е призовал Хароухарк Нонагесимус, Преподобна дъщеря и наследница на Дом Девети, а Гидеон трябва да отиде с нея и да ѝ помага във всички изпитания. Ако успеят, Гидеон ще получи свободата си, Хароухарк ще бъде наградена с могъщество и безсмъртие, а Дом Девети ще оцелее.

Макар че… не е ли по-добре някои неща да бъдат оставени да умрат?

За поръчки тук.

Очаквани заглавия от издателство Хермес

“Лято на островa” от Джени Хейл излиза на 11.07

За книгата:

корица лято на острова за нови книги юли 2023

Всичко, което е останало на Меган от обичния ѝ дядо, е къщата му на остров Хатерас край бреговете на Северна Каролина. Тя дълго отлага завръщането си там, защото все още скърби за загубата на най-близкия си човек, но накрая решава да се изправи срещу сенките от миналото. Меган се надява на острова да открие отговорите на въпросите, които не ѝ дават мира, за да повярва в себе си и да се осмели да превърне страстта си към кулинарията в професия.

Още първата вечер на приказния остров с бял пясък и тюркоазени води тя се запознава с бизнесмена Тоби. Той вечеря с дядо си, който страда от деменция и решава, че Меган е неговата любима, холивудската звезда от близкото минало Хестър Куин. Но дали е възможно актрисата и Меган наистина да имат нещо общо или визуалната прилика е чиста случайност? Разравяйки миналото, младата жена разкрива неподозирани тайни за семейството си, които ще преобърнат живота ѝ.

Тя все повече се сближава с Тоби, но дали може да му има доверие? Или възмутителните слухове, които се носят за него из острова, ще се окажат истина?

Можете да поръчате тук с 10% отстъпка.

“В обувките на някой друг” от Джоджо Мойс очаквайте на 04.07

За книгата:

корица в обувките на някой друг

Ниша се радва на привилегирования живот на съпруга на заможен и влиятелен бизнесмен, с когото обикалят целия свят. Неочаквано той подава документи за развод и я лишава от бляскавия й лайфстайл. Ниша буквално остава без нищо, но е твърдо решена да си върне онова, което й се полага.

Саманта просто се опитва да оцелее – мъжът й изпада в депресия, след като загубва баща си и работата си, и прекарва дните си пред телевизора. Сам се опитва да му помогне, макар самата тя да се нуждае от подкрепа. Не се чувства комфортно и на работа, където се превръща в мишена за новоназначения й шеф. Бъдещето й в компанията виси на косъм, както и дългогодишният й брак.

Сам и Ниша неволно си разменят чантите във фитнеса след тренировка. В дизайнерската чанта на Ниша са червени обувки „Лубутен“ от крокодилска кожа, а в сака на Сам – евтини и невзрачни ежедневни обувки. Принудени да носят обувките на другата, те сякаш заживяват чужд живот и постепенно се променят. За да осъзнаят кои са всъщност.

Могат ли да се завърнат към предишния си начин на живот? Или преживяното ще ги промени завинаги?

Можете да поръчате от издателство Хермес с 15% отстъпка тук.

Нови книги през Юли 2023 от Издателство Изток-Запад

“Къщата на ужасите. Мистични разкази и новели” от Хърман Мелвил, У. Колинс, Х. Уелс, Р. Мидълтън, Р. Хауърд и др. излиза на 17.07

За книгата:

Сборникът с произведения на забележителни писатели класици, между които Хърман Мелвил, Уилки Колинс и Хърбърт Уелс, включва специално подбрани, предимно неизвестни на българския читател разкази и новели от края на 19. и началото на 20. век за загадъчни явления и свръхестествени преживявания с водни духове, вампири, обитавани от призраци къщи, вековни тайни и черна магия. Действието се развива в спираща дъха мистична обстановка в Англия, Франция, Италия и САЩ.

Линк към книгата.

Издателство Обсидиан 

“Пази се от мен” от Меган Абът очаквайте след 13.07

За книгата: 

корица на пази се от мен

„Скъпа, всяка жена се омъжва за непознат“, гласи предупреждението на  майката на Джейси.

След поредица от връзки с неподходящи мъже, Джейси се запознава с Джед и от самото начало всичко е различно. Отправили поглед към общото си бъдеще, двамата не са споделяли нищо за миналото си, но то скоро ще ги настигне. Четири месеца след сватбата Джейси, вече бременна, се отправя на дълго пътуване със съпруга си до северната част на щата Мичиган, където ще гостуват на доктор Аш, бащата на Джед. У Джед постепенно настъпва осезаема промяна и въпреки сърдечния прием от страна на баща му в уютната обширна вила, уединена насред пищна зелена гора, опасенията на Джейси се задълбочават. Особено в присъствието на мълчаливата и загадъчна госпожа Бранд.

След неочакван проблем със здравето на Джейси ваканцията ѝ се превръща в зловещ кошмар, в който броди и призракът на мъртвата майка на Джед, разбулва се стъписваща семейна история, а красивата вила се превръща в клопка. В гъстата гора наоколо дебнат опасности, но дали по-голямата заплаха не се крие вътре?

Линк към книгата.

Предстоящи книги от Ибис

Лято в Италия Кари Елкс – 24.07.2023

За книгата:

Лято в Италия, предстояща книга от Ибис

Запознайте се със семейство Шекспир: четири сестри, четири истории, четири начина да
откриеш истинската любов.
Безплатна почивка в Италия, в красива вила на езерото Комо. Недостатъкът? Да споделяш
къщата с най-големия си враг…
Ческа Шекспир е достигнала дъното. Шест години след провала на пиесата, която е написала, тя не
може да се задържи за дълго на нито една работа, няма постоянно жилище и най-лошото от всичко –
семейството ѝ не знае колко зле е положението ѝ. Затова, когато кръстникът ѝ предлага да използва
италианската вила на негов приятел за лятото, Ческа неохотно се съгласява да отиде и да се опита да
напише нова пиеса. Но пристигайки в Италия, тя открива, че къщата принадлежи на най-големия ѝ
враг – Сам Карлтън.
Когато холивудската звезда Сам Карлтън вижда името си във всички клюкарски медии, единственото
му желание е да се покрие за известно време. Затова решава да замине за Италия и да прекара
лятото в семейната вила на езерото Комо. Само че, когато пристига, открива, че къщата не е празна,
както се е надявал.
Ческа и Сам ще трябва да се помирят с миналото. И докато и двамата се питат дали колебливото им
приятелство, прераснало в силно привличане, ще устои на неочакваните препятствия, едно нещо е
сигурно – това лято ще бъде знойно!

Цената на книгата можете да проверите тук

Това е само малка селекция от книгите, които ще бъдат издадени през месец юли. Със сигурност ще има и други интересни заглавия на пазара, така че не се колебайте да разгледате в сайта на Ozon.bg и тяхната колекция за предварителни поръчки.

Нови книги през Януари 2023

Нови книги през Февруари 2023

Нови книги през месец Март 2023

Нови Книги през месец Април 2023

Нови книги Май 2023

Нови Книги Юни 2023

Нови книги през Август 2023

Нови книги през Септември 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.