You are currently viewing Нови книги през месец Март 2023

Нови книги през месец Март 2023

Дойде и най-любимият на всички жени месец Март. Пролетта чука на вратата, а нас ни завладява едно банкетно настроение. И макар да не е време за отпуска и почивка винаги намираме време за добро четиво. А ето какво са ни подготвили и българските издателства.

Съдържание:

Разгледайте и актуалните Промоции и Намаления на книги през Март

Нови книги от Artline Studios.

При поръчка от сайта на издателството можете да се възползвате и от нашият Промо код ReadingTrolls10.

 1. “Книгоядите” от Съни Дийн. 
Нови книги през март Книгоядите корица

За книгата: Скрити из Англия и Шотландия живеят шест древни клана книгояди.

Йоркширските тресавища са дом на незнаен род, чиито потомци засищат глада си не с какво да е, а с книги. За тях шпионските истории са пикантно ястие, докато любовните романи са сладко и апетитно блюдо. Когато тези мистериозни хора погълнат карта, те запомнят начертаните дестинации, а когато децата им са непослушни, ги наказват със сухи и плесенясали страници от речници.

Девън е част от този род – древен клан на книгояди, който живее в уединение. Още от деца братята ѝ се хранят с истории за смелост и приключения, а тя самата – подобно на всички останали жени книгояди – спазва стриктна диета, състояща се от приказки и поучителни истории.

Ала в реалния живот краят невинаги е щастлив и Девън научава това, когато синът ѝ се ражда с рядък и злокобен вид глад – не за книги, а за човешки мозъци…

Предварителни поръчки до 15 Март на сайта на издателство Artline. 

 1. “Шепотът под вратата” от Т. Дж. Клун
Шепотът под вратата корица

За книгата: Добре дошли в „Харонов брод“.

Чаят е горещ, кифличките са пресни, а мъртвите само минават оттук.

Когато жътварка пристига да прибере Уолъс от собственото му погребение, той започва да подозира, че е мъртъв.

А когато Хюго, собственик на чудновата чайна, обещава, че ще му помогне да премине отвъд, Уолъс разбира, че определено е мъртъв.

Дори след смъртта Уолъс не е готов да се прости с живота, до който едва се е докоснал, така че щом му дават една седмица да премине през вратата, той се заема да навакса цялото изгубено време в седем дни.

Духовита, пленителна и сърдечна, „Шепотът под вратата“ е вдъхновяваща история за един живот, прекаран в офиса, и една смърт, посветена на създаването на дом.

Очаква се книгата да излезе още през първите дни на месец Март.

В началото на месеца можем да очакваме още:

 1. “Супермен: Призвание” от Марк Уейд, Лейнил Франсис Ю, Джери Алангилан
superman корица

За книгата: Целият свят знае, че Супермен се бори за истина и справедливост, но защо го прави? Какво кара момче, израснало във ферма в Канзас, да води двойствен живот на възпитан репортер и прохождащ супергерой?

 СУПЕРМЕН: ПРИЗВАНИЕ разказва историята за произхода на Човека от стомана, като вплита дългогодишната цветуща легенда в съвсем нов епичен разказ – битка за спасяването на завета на Криптон и бъдещето на Метрополис!

„КОЙ СЪМ АЗ И ЗАЩО СЪМ ТУК?“

Основните черти на най-великата легенда в американската попкултура: единствен оцелял от обречена планета, изпратен на Земята като бебе, осиновен и отгледан от фермери в Канзас, отдаден на двойствен живот като възпитан репортер и Последния син на Криптон.

ТОВА Е СУПЕРМЕН.

От дебюта си през 1938 г. насам легендата за произхода му е разказвана многократно, но сега за пръв път най-големите въпроси най-сетне получават своя отговор: защо Супермен е такъв, какъвто е? Дали защото доброто му сърце го насърчава да води нестихваща борба за истина и справедливост, или има и друга причина? Какво е да си герой в днешния свят? И защо мъж, способен да лети и да повдига танкове, би избрал да се крие зад чифт очила?

Сценаристът Марк Уейд и художниците Лейнил Ю и Джери Алангилан в продължение на година отговарят на тези въпроси в лимитираната си поредица СУПЕРМЕН: ПРИЗВАНИЕ, събрана в това издание, включващо и бележките на Уейд, размислите по всички промени и ранните скици на Ю. Не сте виждали Човека от стомана в такава светлина – въпреки това борбата за истина и справедливост продължава. В комикса присъстват екшънът, приключенията и хуморът, изграждащи легендата за Супермен вече повече от 80 години.

Нови книги през месец Март 2023 от издателска къща Бард.

В сайта на издателство Бард можете да направите предварителна поръчка с 22% отстъпка.

 1. “Жега 2” от Майкъл Ман; Мег Гардинър от поредицата на издателството Кралете на трилъра
жега 2 корица нови книги през март

За книгата: Предистория и продължение на култовия филм

Описана от Майкъл Ман като едновременно предистория и продължение на прочутия едноименен филм, „Жега 2“ обхваща годините на формиране на детектива от отдел „Убийства“ Винсънт Хана (Ал Пачино) и на елитните престъпници Нийл Макколи (Робърт де Ниро), Крис Шихърлис (Вал Килмър) и Нейт (Джон Войт). Романът се отличава със същата изключителна амбиция, обхват, богати характеристики и внимание към детайлите като епичния филм.

Тази нова история води до събитията от филма и след това ги надхвърля, като включва нови герои от двете страни на закона, нови зашеметяващи обири и спиращи дъха кинематографични екшъни. От улиците на Лос Анджелис през свърталища на съперничещи си тайвански престъпни синдикати в Парагвай до мащабна операция за пране на пари на наркокартел в Мексико, „Жега 2“ осветява опасните действия на международните престъпни организации и агентите, които ги преследват, като представя пълнокръвен портрет на мъжете и жените, които обитават двата свята.

Епичен по своя мащаб, „Жега 2“ е завладяващ, трогателен и трагичен шедьовър на криминалната литература от един от най-иновативните и влиятелни режисьори в американското кино.

Очакваната дата за пускане в книжарниците е 6 Март.

 1. “Високи ноти” от Даниел Стийл ще очакваме на 13 Март
високи ноти корица

За книгата: Млада жена с прекрасен глас се бори за правото да има мечти!

Айрис Купър пее откакто се помни, достигайки с лекота високите ноти като никой друг. Когато е на дванайсет години, баща ѝ убеждава собственик на бар в Лейк Сити, Тексас, да ѝ позволи да пее в заведението му и тя зашеметява публиката. През следващите години баща и дъщеря се местят от едно прашно градче в друго, но страстта на Айрис към музиката остава все така силна, когато вземе микрофона в следващия бар.

 Животът на момичето обаче не е лесен, още повече че баща ѝ прибира всички спечелени от нея пари за хазарт, жени и алкохол. Когато на осемнайсет тръгва по турнета, тя сключва договор с истински мениджър, но той също я експлоатира. Певците и музикантите, с които пътува, са единственото ѝ семейство. Те ѝ вдъхват смелост най-после да полети свободно, да избяга и да последва мечтите си.

 След тежките и трудни години най-сетне идва големият ѝ шанс. Но макар и на върха, за нея борбата още не е свършила.

 1. “Хронобандити от Роджър Зелазни
Хронобандити корица нови книги през март

За книгата: ПЪТЯТ може да води навсякъде. ПЪТЯТ може да води до всеки момент. Почти!

Ред Доракийн отдавна кръстосва Пътя, построен от драконите на Бел’куинит. Път, който се простира безкрай от миналото към далечното бъдеще, с изходи, които водят навсякъде и до всякога.

 Но Ред все не може да намери мястото, където иска да бъде.

 И не е единственият, който пътува по Пътя, а хората, които идват и си отиват, могат да променят миналото или бъдещето както им хрумне. Изходите се затварят, обрастват и да измислиш какво да промениш, за да се върнеш в някой предишен момент, отнема, ами… цяла вечност.

 За щастие, Ред разполага с цялото време на света.

ХРОНОБАНДИТИ е главозамайващ фантастичен роман от един от най-значимите автори в жанра. Той заплита линейни и нелинейни сюжети в един завладяващ разказ, пълен с мистерия и магия!

Книгата е с очаквана дата на излизане 20 Март.

Очаквани заглавия от издателство Егмонт

 1. “Проблясък” от Рейвън Кенеди е едно от най-очакваните заглавия и ще го получим съвсем в началото на месец Март.
пРОБЛЯСЪК КОРИЦА

За книгата: В този свят тайните имат цена, която всички ние трябва да платим. Дори и момичето, направено от злато.

Затворена.

Десет години живях в клетка в Златния замък на крал Мидас. Една нощ обаче всичко се промени.

Сега може и да съм навън, но в никакъв случай не съм свободна. В играта на крале и армии аз съм позлатената пионка. Въпросът е мога ли да оцелея като затворничка на командир Рип? Или ще осъзная, че ключът за оковите ми се пази на съвсем друго място?

Книга втора от поредицата ПОЗЛАТЕНА ПЛЕННИЦА.

Предстоящи книги от издателство Колибри.

 1. “Световъртеж. Чувства.” от В. Г. Зебалд
СВЕТОВЪРТЕЖ ЧУВСТВА КОРИЦА

За книгата: Казват, че в литературата има само две теми: любовта и смъртта. Именно те имат изключително изразително присъствие и в „Световъртеж. Чувства.“ – първия роман на Зебалд. В четири самостоятелни части (четири мистериозни истории), изкусно свързани с повтарящи се мотиви, исторически и литературни препратки и автобиографични спомени, авторът преплита фигури и времена, създавайки атмосфера, белязана от безпокойство и тревожно предчувствие за бъдещето. Френският войник Анри Бейл, световноизвестен като Стендал, и особено пражкият чиновник Франц Кафка, един от титаните на модерността, духът на чието литературно творение – ловеца Гракх, витае из цялата книга, са героите на повествованието: герои на меланхолията, на непостигнатата любов и на литературата.

Очакваме книжното издание на 2 Март да бъде пуснато по книжарниците.

 1. Случаят „Аляска Сандърс“ от Жоел Дикер излиза на 2 Март

За книгата: През април 1999 година мирното градче Маунт Плезънт е разтърсено от вестта за извършено убийство. Тялото на неотдавна заселилата се там Аляска Сандърс е намерено край брега на съседното езеро. Много скоро убиецът е разкрит и следствието приключено, макар финалът му да е белязан от трагичен инцидент. Ала единайсет години по-късно случаят отново изплува. Сержант Пери Гахалоуд от щатската полиция на Ню Хампшър ще започне всичко отначало и с помощта на своя приятел Маркъс Голдман ще стигне до истината. Пътят до нея обаче се оказва осеян с множество лъжливи следи. Един след друг героите на драмата разкриват действителната си същност и на бял свят излизат призраци от миналото, сред които е и самият Хари Куебърт.

 1. “Сърца за изтръгване” от Борис Виан излиза на 10 Март

За книгата: Романът „Сърца за изтръгване“, издаден през 1953 година, е сред знаковите произведения на Борис Виан. Неговият герой – психоаналитикът Жакмор, дошъл незнайно откъде, попада сред обитателите на несъществуващо село, и се сблъсква с техните необичайни нрави. Абсурдният и ирационален свят в романа, населен с причудливи и гротескови образи, е всъщност нашият съвсем конкретен свят. По особен, поетично зловещ начин авторът третира проблема за насилието, което човек приема за „нормално“ в своя живот и за вечния стремеж на човешкия дух към свобода.

В това издание е включена ексклузивна илюстрация от Теодор Ушев, а художественото оформление е дело на художника Иво Рафаилов.

 1. “Трудни любови” от Итало Калвино очаквайте на 17 Март.

За книгата: Посветен на 100-годишнината на големия Итало Калвино (1923-1985), сборникът „Трудни любови“ разкрива още една непозната страна от творчеството на обичания в цял свят италиански класик – той буквално ни замайва с чувствеността на така характерната за сънародниците му мощна, всепроникваща, но и някак свенлива и прикрита еротика от 50-те години на миналия век. Неговите разкази и повести дишат с любовната нега на войника в отпуск, срещнал уж безразличната вдовица във влака, излъчват обожанието към очарователните, понякога дръзки, друг път стеснителни италианки, които за писателя са истинските инициаторки на лудите и страстни любовни перипетии. Оригиналните сюжети следват един подир друг като кадри от класическите италиански филми, завладели света. А прелиствайки „Трудни любови“, читателят неусетно се сеща за великия Бокачо. 

Изящният и чудноват стил, оригиналността на въображението, разпалването на фантазията и една симпатична пикантност правят този сборник изключително четивен.

Маргарет Атууд, „Ню Йорк Таймс Бук Ривю“

Нови книги през месец Март от издателство Ибис

 1. “Това, което никога не приехме” от Луси Скор
Това което никога не приехме корица

За книгата: Бестселър на „Амазон“

Сензация в „ТикТок“

Финалист в наградите на „Гудрийдс“ в категория „Романтика“.

Наоми не просто е избягала от сватбата си. Тя е дошла на помощ на своята близначка в малкото градче Нокъм­аут, където жителите уреждат споровете си по старомодния начин – с юмруци и бира. Обикновено в тази последователност. Но за нещастие, безотговорната ѝ близначка Тина изобщо не се е променила и изчезва без предупреждение, задигайки вещите ѝ. Наоми се оказва без пари, кола и работа в непознатото градче, но за сметка на това се сдобива с нещо неочаквано – с грижата за единайсет­годишна племенница, за чието същес­т­вуване дори не е подозирала.

Нокс е лошото момче на Нокъмаут и предпочита живота си точно както пие кафето си – сам, в компанията на кучето си. Той не понася драмата – още по-малко, когато тя се появява под формата на булка беглец. Но когато животът на Наоми се преобръща с главата надолу пред очите му, той няма друг избор, освен да ѝ помогне. А след като неприятностите ѝ отминат, той ще се върне към спокойния си, усамотен живот.

Или поне такъв е планът, докато неприятнос­тите не се превръщат в истинска опасност…

Книжното издание очакваме на 14 Март.

Предстоящи книги от Хермес

 1. “Последната камелия” от Сара Джио

За книгата: Адисън притежава бизнес с ландшафтен дизайн, омъжена е за очарователния писател Рекс, но тъмното ѝ минало не спира да я преследва. Когато съпругът ѝ предлага да прекарат лятото в наскоро придобито от родителите му имение в английската провинция, тя се съгласява. Адисън обаче не може да се отърси от усещането, че нещо зловещо се е случило там. Докато се опитва да разплете дългогодишната мистерия, тя открива, че съдбата ѝ е преплетена с тази на Флора по неподозиран начин.

Можете да поръчате от сайта на издателство Хермес с 15% отстъпка. Очакваната дата за издаване е 21 Март.

 1. “Книга за Нери” от Евгений Тодоров
Нери корица нови книги през месец март

За книгата: Нери си отиде на 2 юни 2022 г. Веднага я обявиха за легенда, връх на българската журналистика, прима на интелигенцията, не журналист, а институция, и т.н.

Депутатите станаха на крака да я почетат.

Не знам дали някой се сети, че след 1989-а Нери има само няколко журналистически години. И въпреки това беше запомнена. Защо?

Дали нейното появяване в „По света и у нас“ през 1990-а, като част от легендарния „Екип 2“, за много хора не беше истинската промяна? Някои са ми споделяли, че разрушаването на нашата Берлинска стена се случи на екрана, а не на площадите. И едно от доказателствата, че България вече не е същата, беше усмивката на Нери.

А дали неочакваната емоция след смъртта ѝ не идваше и от носталгията по времето, когато Петър Стоянов и Нери до него ни даваха самочувствието, че най-после ставаме граждани на една нормална европейска държава?

И дали не си отиде, когато разбра, че много от мечтите ѝ няма да се случат в този живот?

Не знам дали тази книга ще отговори на всички въпроси. Написах я, след като много приятели ми казаха, че трябва да го сторя. Знам, че ако Нери гледа отгоре, ще ме упрекне. Меко казано.

Реших се да го направя, защото нещичко от тази книга може да накара някои млади хора да изберат нелесния път в живота си…

Книгата очаквайте на 14 Март.

Предстоящи заглавия от издателство Авиана през месец Март

 1. “Извършени странни неща” от Ел Уайлд
извършени странни неща_корица

За книгата: Бестселър, спечелил два пъти канадската награда за най-добър непубликуван и най-добър първи криминален роман, както и голям брой други отличия в Канада и Великобритания. Първокласен, напрегнат и стилен криминален трилър, чието действие се развива във федералната територия Юкон, Северозападна Канада.

Докато зимата наближава и пътищата са заснежени в град Доусън, новопристигналата журналистка Джо Силвър разследва съмнителното самоубийство на местна жена-политик и бързо открива, че не всичко в спящия туристически град е така, както изглежда. Не след дълго полицията започва да разглежда смъртта като възможно убийство и Джо като главна заподозряна.

„Лесно е да разберете защо тази книга е носител на награда. Това е добре завъртян трилър, чието действие се развива в затворена общност, докато студеното, снежно време внася допълнителен елемент на заплаха.“

За автора: Ел Уайлд (Канада) е завършила Английска литература и история, както и Теория и продуциране на филми. Повече от десет години работи в канадската филмова индустрия, а също и в най-голямата рекламна агенция в Канада. Лауреат е на литературни награди за кратка проза.

 1. „Дяволът да плати“ от Барбара Фрадкин
Дяволът да плати_корица

За книгата: Забързан криминален трилър, включващ спиращ дъха сюжет с толкова много обрати. Хана Полак, отскоро назначена като патрул, отговаря на обаждане за семеен сблъсък в богат градски квартал. И съпругът, и съпругата отричат да има проблем. По-късно съпругът изчезва и колата му е намерена на летището, докато не бъде открито тялото му. Хана е завладяна от страх, че действията й са ускорили убийството. Кой е странният млад студент-докторант, който е правил изследване за патици близо до мястото на убийството? Нейното безмилостно търсене на отговори я отвежда в провинцията, направо по пътя на опасността. И до друго тяло.

За автора: Барбара Фрадкин (Канада) е автор на три отделни поредици от романи с участието на инспектора от полицията в Отава Майкъл Грийн, селския майстор Седрик О’Тул и хуманитарната работничка Аманда Дусет. С „Петият син“ и „Чест сред мъжете“ печели Наградата на криминалните писатели на Канада за най-добър криминален роман (известна като „Артър Елис“) съответно през 2005 г. и 2007 г. „Дяволът да плати“ (2021 г.) и „Заливът на останките“ (2023 г.) са най-новите й книги.

Предстоящи книги от издателство Обсидиан през месец Март

 1. “СЪУЧАСТНИЦИ” от Стив Кавана

За книгата: Убийствата на Пясъчния човек са разкрити. Даниъл Милър е убил четиринайсет души, преди да изчезне. Съпругата му Кари сега е изправена пред правосъдието като негова съучастничка. ФБР, прокуратурата, медиите и цяла Америка смятат, че тя е знаела за престъпленията на съпруга си и му е помогнала да ги прикрива.

Еди Флин не поема случаи, ако не е убеден в невинността на клиентите си. Сега той трябва да докаже пред съдебните заседатели и пред света, че Кари Милър е просто поредна жертва на Пясъчния човек. Тя не е познавала тъмната страна на съпруга си и не е участвала в убийствата – така смятат Еди и неговият екип. Но засега те са единствените, които ѝ вярват.

Гейбриъл Лейк, бивш агент на ФБР, сега е частен детектив, който води лична вендета срещу Пясъчния човек.

Когато Кари Милър е изправена пред съда, Пясъчният човек е принуден да излезе от скривалището си, за да я отърве от доживотна присъда. Готов е да убива, за да я защити, и всички свързани по някакъв начин с делото, са потенциални жертви.

Дори Еди Флин…

Книгата е налична за предварителни поръчки и можете сега да я вземете с намалена цена. Очаквайте да излезе на 09 Март.

 1. “НЕПОКОРНА” от Беатриче Салвиони

За книгата: Монца, март 1936 г. Две момичета се опитват да скрият в реката трупа на мъж с фашистка значка на ревера. Те са шокирани от сблъсъка с него и от последвалата му смърт. Франческа и Мадалена са от два различни свята, но са неразделни.

Драматична история за едно необикновено приятелство, за младежкия бунт срещу предразсъдъците и насилието над жените на фона на войната, която Мусолини води в Африка.

Книгата излиза на 23 Март.

Предстоящи заглавия от издателство Ентусиаст през месец Март

 1. “Пътешествие през гръцката митология” от Марчела Уорд , Сандер Берг

За книгата: Последвайте Малка сова и нейния дядо в полета им из Древна Гърция по време на мисията им да научат повече за мистериозната богиня Атина. Те ще се реят в небето с Пегас и ще се гмурнат в дълбините на Подземното царство, докато пътешестват из света на легендарните герои и свирепите чудовища.

 В тази красиво илюстрирана съкровищница от приказки експертът по класически науки Марчела Уорд дава свеж поглед над класическите гръцки митове.

Очаквайте на 13 Март.

Предстоящи заглавия от издателство Сиела

 1. “Три сватби и едно предложение” от Шийла О‘Фланаган

За книгата: Дори работохоличка като Делфи може да се забавлява на сватбата на брат си. Особено след като има и кавалер, който успява да затвори устите на добронамерените роднини и приятели, които все се чудят защо все още е неомъжена. Но когато вижда всички пропуснати повиквания, тя разбира, че се е случило нещо ужасно.

Мечтаното повишение ѝ се изплъзва, а неангажиращите връзки, приятелите и мечтаната къща край морето сякаш вече не са достатъчни. Съмненията помрачават всичко, в което винаги е вярвала. Може би майка ѝ е права – време е да се задоми, особено след като една голяма любов се е върнала в живота ѝ. Или все пак Делфи е права, че животът може да ѝ предложи повече от това да бъде нечия съпруга?

В това лудо лято всяка сватба носи изненада. И всяка една дава шанс на Делфи да промени живота си. Но накъде…

От Сиела съобщиха, че можем да очакваме книжното издание съвсем в началото на месец Март.

И така скъпи читатели това са заглавията, които подбрахме за Вас. Можете да направите поръчка директно от линковете, които сме добавили за Ваше улеснение.

Нови книги през 2023 по месеци.

Нови книги през Януари 2023

Нови книги през Февруари 2023

Нови Книги през месец Април 2023

Нови книги Май 2023

Нови Книги Юни 2023

Нови книги през Юли 2023

Нови книги през Август 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.