You are currently viewing Нови книги през Август 2023

Нови книги през Август 2023

Здравейте приятели на книгите,

С радост и нетърпение, ние от Reading Trolls имаме удоволствието да Ви представим нашата най-нова селекция от книги, които ще намерите на пазара през месец Август. Тези книги са подбрани с грижа, за да задоволят различни вкусове и интереси, и сме сигурни, че ще ви предложат невероятни преживявания в света на литературата.

Издателства:

Нови книги през Август от издателство Артлайн

 1. “Легенди и лате” от Травис Болдри

За книгата: Гореща чаша фентъзи отрязък от живота с доза романтична пяна. „Легенди и лате“ е голяма сърцата история за малките неща в живота.

корица на легенди и лате

След цял живот прекаран в преследвания и кръвопролития Вив решава да остави миналото зад себе си.

Изнуреният от битки орк иска да започне на чисто като отвори първото кафене в град Тун. Но стари и нови съперници стоят на пътя на успеха ѝ. А и да не забравяме, че никой си няма дори бегла представа какво е това „кафе“.

Ако Вив иска да положи меча зад себе си и да осъществи плановете си, със сигурност ще ѝ бъде нужна помощ.

Но истинската награда от извървения не отъпкан път са съмишлениците, които среща. Независимо дали са били привлечени едни към други от силата на древна магия, хрупкави печива или прясно приготвена чаша кафе, те могат да се превърнат в партньори, семейство, и дори нещо много повече от всичко, за което е мечтала.

Поръчай от озон с 10% отстъпка тук

 1. “Хрониките на Торн 1: Как Рори Торн унищожи мултивселената” от К. Изън

За книгата: Първата от дилогия, която преоткрива метафорите на вълшебна приказка в космическа опера – Принцесата Булка среща Принцеса Лея.

корица “Хрониките на Торн 1: Как Рори Торн унищожи мултивселената” от К. Изън

Рори Торн е принцеса с тринайсет дара получени от феите, най-важният от които е да вижда отвъд ласкателствата и баналностите. Като най-голяма дъщеря, тя винаги си е представяла, че ще наследи трона на баща си и ще управлява междупланетния Консорциум Торн.

След това баща ѝ загива в покушение, майка й ражда син, а Рори е сгодена за принца на далечен свят.

Когато Рори пристига в новия си дом, тя разкрива предателски заговор да бъде отстранен новият й годеник, за да бъде узурпиран тронът му. Безскрупулен министър успява със заговор да стане Регент на малолетния (и малко глуповат) принц. Тя може да разчита единствено на ума си и на малък екип от съюзници и въпреки това успява да надхитри Регента и да спаси принца.

Как Рори Торн унищожи мултивселената е феминистки поглед на позната приказка и разказ за упоритост и решителност – как малките прояви на бунт могат да доведат една принцеса не само до нейното спасение, но и до промяна в пътя на историята.

Поръчай от озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Да се учим, ако сме тъй благословени” от Беки Чеймбърс

За книгата: С новата си новела Беки Чеймбърс потапя читателите в бъдеще, в което, вместо да тараформират планети, за да ги населят, изследователите на Слънчевата система избират да трансформират самите себе си.

корица “Да се учим, ако сме тъй благословени” от Беки Чеймбърс

През XXII век науката е напреднала достатъчно, че ограниченията на човешкото тяло вече да не са пречка пред дългите полети в Космоса. Сомаформирането – новооткритият метод за видоизменяне на човешкия организъм – позволява на Ариадна О’Нийл и останалия екипаж на изследователския кораб „Меридиан“ да проучват далечни планети, за които се подозира, че крият живот. Всеки път, когато Ариадна се буди след хибернация, тялото ѝ е претърпяло драстични промени. Въпреки промяната във физиологията на космическите пътешественици разсъдъкът им остава непокътнат. Затова с времето Арианда успява да възприеме своя уникален поглед върху потока на времето.

Междувременно, както винаги, с всяко десетилетие на планетата Земя обществото преминава през своите драматични промени. С всяко свое събуждане Ариадна открива нещо различно за родната си планета: на Земята се търси подкрепа за разучаването на Космоса; страната, в която е родена, вече не съществува; около откритията, направени от тях в Космоса, се е издигнал култ, който до следващото ѝ събуждане вече е изчезнал. Прищевките на нашата планета обаче слабо интересуват екипажа. Мисията му е друга: да открива, да изучава и да изпраща наученото към дома.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Бял пясък – том 2” от Брандън Сандерсън Рик Хоскин Джулиус Гопес

За книгата: Книга 2 от поредица Бял пясък. Една различна сага за магии и приключения на планетата Талдаин от легендарния Брандън Сандерсън.

корица “Бял пясък - том 2” от Брандън Сандерсън Рик Хоскин Джулиус Гопес

Легендарните Повелители на пясъка на планетата Талдаин използват тайнствените си сили, за да подчиняват пясъка на волята си по невероятни начини. Но когато стават жертва на злонамерен заговор, най-слабият от всички тях – Кентън – решава, че е единственият оцелял. Заобиколеният от врагове Кентън намира изненадващ съюзник в лицето на Крис – загадъчна Тъмностранка, която също крие своите тайни.

„Бял пясък“ предоставя на читателите поглед към една от най-важните, до този момент непубликувани части от огромната вселена Космер, създадена от Сандерсън.

Историята е адаптирана от Рик Хоскин („Мърси Томпсън“), художник е Джулиус Гопес, а оцветител – Рос Кембъл.

Въздействащите картини и всеизвестният талант на Сандерсън в изграждането на магически системи правят „Бял пясък“ едно забележително ново произведение, на което да се насладят любителите на приключенския жанр и фентъзито.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

Нови книги през Август от Бард

 1. “Адвокатът с линкълна” от Майкъл Конъли

За книгата: Поредица Мики Холър #1

Страхотна книга от страхотен писател!

Скот Търоу

корица “Адвокатът с линкълна” от Майкъл Конъли

Холър е “мобилен” адвокат, чийто кабинет е задната седалка на един линкълн. Той пътува между отдалечените съдилища на Лос Анджелис, за да защитава всевъзможни клиенти. Рокери, мошеници, пияни шофьори, наркопласьори – всички са в клиентския списък на Мики Холър. За него правото рядко е свързано с понятия като виновност и невинност – то се свежда до пазарлъци и манипулации. Понякога обаче право означава и “правосъдие”.

Плейбой от Бевърли Хилс е арестуван за упражнено насилие върху жена, която е забърсал в един бар. Той избира Холър да го защитава и Мики се сдобива с първия си богат клиент от години насам. За това мечтае всеки адвокат. Уликите се трупат и Холър решава, че това трябва да е най-лесното дело в цялата му кариера.

После убиват негов близък и Холър открива, че търсенето на невинността го е изправило лице в лице със зло, чисто като пламък. За да избяга, без да изгори, той трябва да приложи всички тактики, маневри и инстинкти от арсенала си – този път, за да спаси собствения си живот.

“Адвокатът с линкълна” е поразителна проява на писателско майсторство – най-човечният, завладяващ и смайващо изненадващ роман на писателя, когото “Пъблишърс Уикли” нарича “съвременният Достоевски на криминалната литература”.

Поръчай сега с 20% отстъпка от Бард

 1. “Квантово превъзходство” от Мичио Каку

За книгата: Научнопопулярна литература

Как квантовата революция ще промени всичко?

БЕСТСЕЛЪР НА „НЮ ЙОРК ТАЙМС“

Увлекателен разказ от автора на „Божественото уравнение“ за следващото голямо технологично постижение на човечеството – квантовия компютър. Изобретение, което би могло най-после да освети най-дълбоките тайни на науката, да създаде свръхмощен изкуствен интелект и да реши някои от най-големите проблеми на хората.

 Автомобилните компании, медицинските изследователи и консултантските фирми вече залагат на квантовия компютър с надеждата с негова помощ да създават по-ефективни превозни средства, животоспасяващи нови лекарства, да променят индустриите така, че да настъпи революция в икономиката. Но това е само началото. Изчислителната мощ на квантовите компютри ще ни позволи най-после да създадем термоядрени реактори, източник на чиста, възобновяема енергия, без радиоактивни отпадъци и риск от прегряване. Щ ни помогне да разгадаем биологичните процеси, които създават натурални, евтини торове, за да успеем да изхранваме нарастващото население на Земята. И бихме могли да разгадаем невероятно сложното нагъване на протеините, което води до нелечими сега заболявания, като АЛС и болестите на Алцхаймер и Паркинсон, за да постигнем по-дълъг живот. Няма проблем пред човечеството, който да не може да бъде решен от квантовите компютри.

С присъщия за Каку и ентусиазъм „Квантово превъзходство“ е история за тази вълнуваща граница и надпревара за бъдещето на човечеството.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук

 1. “Госпожата” от Е. Л. Джеймс

За книгата: Продължение на бестселъра „Господинът“ – вълнуваща и страстна любовна история от авторката на феноменалната трилогия „Петдесет нюанса“.

Максим Тревелян, граф на Треветик и страстен донжуан, открива любимата си сред странностите на Албания. След като се е борил за нея и я е спечелил, сега трябва да се ожени за нея под дулото на пушка.

 Само че дали от поправил се развратник от Максим ще излезе добър съпруг? Дали славата му на покровител на женските сърца и скандалните тайни на аристократичното му семейство няма да съсипят щастието, което е открил?

 Алесия Демачи се е опълчила на похитителите си и трафиканти на хора и е спечелила сърцето на мъжа, когато обича, но дали ще успее да опази брака си? Когато се сблъсква с цветистото минало на Максим и стряскащото му семейство, с шушукането в лондонското общество, дали ще я приемат като графинята на Максим, или завинаги ще си остане неговата чистачка?

 От величествените планини на Албания през идилията на английската провинция до блясъка на съвременен Лондон „Госпожата“ е впечатляващо пътешествие на любов, копнеж, приемане и спасение.

Какво се случва, след като стъклената пантофка ти стане?

Поръчай с 10% отстъпка от Озон тук.

Издателство Егмонт

 1. Библиотека “Хогуортс” от Дж. К. Роулинг
Корица Библиотека “Хогуортс” от Дж. К. Роулинг

За книгата: Съкровищница от магьоснически факти и приказки, колекцията БИБЛИОТЕКА „ХОГУОРТС“ е магическо допълнение към книгите от поредицата „Хари Потър“. Събрала в себе си всичко – от произхода на златния снич до любопитните навици на душковците и тайнствените легенди около „Приказка за тримата братя“, тя е задължително притежание за всеки магьоснически и мъгълски дом.

Колекцията съдържа трите допълнителни издания към поредицата „Хари Потър“ – „Фантастични животни и къде да ги намерим“, „Куидичът през вековете“ и „Приказките на Барда Бийдъл“, оживели пред очите с помощта на прекрасните илюстрации на Томислав Томич и невероятните корица, дело на Джони Дъдъл.

Поръчай от Озон тук.

Издателство Сиела

 1. “Домът на съдбата” от Джеси Бъртън

За книгата: Повече от достойно продължение на „Миниатюристът“. Елегантно, атмосферично и завладяващо.

Мариан Кийс

Корица “Домът на съдбата” от Джеси Бъртън

В „Домът на съдбата“ Бъртън е постигнала нещо много рядко срещано – да напише продължение на успешен дебют, което да го превъзхожда както по стил, така и по същност.

Годината е 1705-а. В златния град Амстердам Теа Брант тъкмо е навършила пълнолетие и няма търпение да прегърне живота с отворени обятия. Но на рождения ѝ ден тайните от миналото на семейство Брант изплуват, за да ѝ попречат. Нещата не вървят добре у дома – баща ѝ Ото и леля Нела непрекъснато се карат, а семейството е принудено да продава мебелите, за да намери пари за храна. Нела отчаяно търси изход и вярва, че ако намери подходящ съпруг за племенничката си, това ще бъде решението на проблемите им.

Така че когато семейството получава покана за бала на семейство Сарагон, едно от най-значимите социални събития в града, се оказва изключително важно Теа да е там и да направи добро впечатление в обществото. Младата жена обаче вече е намерила любовта на живота си на може би най-неподходящото място.

Действието в „Домът на съдбата“ се развива 18 години след събитията от романа „Миниатюристът“ в един Амстердам, чиито златни години вече са си отишли. Поредица от лоши инвестиции и войни са довели до постепенното западане на някога великия град и облаците над него тепърва се събират. „Домът на съдбата“ е продължение на „Миниатюристът“, но може да се чете без проблем и от онези, които все още не са запознати с героите от първата книга. Джеси Бъртън за пореден път е успяла да разкаже една завладяваща и завършена история, история за тайни и мечти, за любов, семейство, дълг и свобода, за една жена, която въпреки епохата, в която живее, е решена сама да определя съдбата си.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “На юг от чинара” от Хедър Уебър

За книгата: Бътънууд, Алабама е малко градче, сгушено дълбоко в американския Юг и като във всеки малък град всеки знае всичко за всеки, а семейното ти име може да бъде едновременно титла и присъда.

„Дайте бебето на Блу Бишъп.“

Корица “На юг от чинара” от Хедър Уебър

Никой не знае това по-добре от Блу Бишъп, която цял живот се бори с лошата репутация на семейството си. Младата жена чува какво шепти вятъра и умее да намира неща – от изгубени бижута и домашни любимци до неприятности. Никой не е по-изненадан от самата Блу, когато открива изоставено новородено близо до вековен чинар, от когото местните търсят съвет и утеха в трудни ситуации.

„Следвай сърцето  си, за да намериш щастието.“

Веднъж вече пренебрегнала съвета на дървото и разбила сърцето си Сара Грейс Фултън отново е на кръстопът. Израснала със смазващите очаквания на строгата си майка, младата жена цял живот се старае да постъпва правилно. Затворена в капана на нещастен брак, Сара Грейс ще трябва да извади на показ тайните си, за да намери отново път към щастието и любовта.  

Неочакваното откритие на бебето ще преобърне живота на двете жени завинаги. И двете ще трябва да се научат да се борят за това, което настина искат и за хората, които обичат. И докато го правят ще разберат кои са всъщност и какво са готови да пожертват в името на семейството.

Изпълнена с магия и тайни „На юг от чинара“ е топла и уютна семейна сага, на чийто страници ще се почувствате у дома.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Всичко свършва в полунощ” от Хариет Тайс

За книгата: Трима приятели. Двама мъртъвци. И едно убийствено парти.

Корица “Всичко свършва в полунощ” от Хариет Тайсм, Нови книги през Август

Миналото преследва Силви и Тес от много време. Те се опитват да се скрият от него – всяка по своя начин, но онова, което се е случило в последната им гимназиална година, отказва да се изпари от съзнанието им. Всяка обаче си спомня нещата различно. Силви е амбициозен адвокат и се стреми да стане кралски съдия. Неведнъж е била готова да жертва всичко в името на кариерата си. Тес е изправена пред проблеми – в семейството си, със здравето си. Измъчвана от угризения, тя иска да поправи злото, което вярва, че двете са причинили преди години.

И идва време миналото да се завърне с такава сила в живота им, че да го преобърне.

Парти с много алкохол. Една смърт. Един съдебен процес и много разбити животи. Години по-късно пак предстои парти. Наближава Нова година и всички участници в трагедията предстои да се съберат на едно място.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

Нови книги през Август от Колибри

 1. “Утринно море” от Маргарет Мацантини
Корица “Утринно море” от Маргарет Мацантини, Нови книги през Август

За книгата: Двете световни войни. Италия окупира Либия, италианските изселници заживяват в африканската страна, която се превръща в тяхна родина. Години по-късно Муамар Кадафи завзема властта и италианците са принудени да поемат по обратния път. В същото време многобройни либийски бежанци се отправят към Италия, превеждани с лодки от безсъвестни каналджии. Защото понякога морето е по-безопасно от земята. На този фон се развива историята на Анджелина и сина ѝ Вито, на Джамила и сина ѝ Фарид. Две майки, два свята, едно море, което ги разделя. Роман приказка за това, какво е да си изтръгнат от корена си, да бъдеш вечен изгнаник, да се откажеш от всичко в замяна на нищо. Да живееш в очакване на по-добър живот, в очакване просто на живот, живот без заплахи и без опасности, в очакване на момента, когато ще чуеш, че диктаторът е убит и ще можеш да възкликнеш: „Свободни сме!“.

За пореден път Маргарет Мацантини ни поднася един голям роман – силно въздействащ, не на последно място с присъщия на писателката поетично-елиптичен изказ, който придава на творбата ѝ неоспорима оригиналност.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Звездните деца” от Делфин дьо Виган
Корица “Звездните деца” от Делфин дьо Виган

За книгата: През историята на две жени – Мелани Кло, успешна влогърка, овладяла всички тънкости на изкуството да печелиш последователи, харесвания, абонати… и пари в социалните мрежи, и Клара Русел, следователка, разследваща изчезването на момиченцето на Мелани – Кими, участвало в постваните в Ютюб и Инстаграм видеоклипове от живота на семейството – Делфин дьо Виган пресъздава картината на едно общество, все по-доминирано от телереалностите, оказващи своето унищожително влияние върху крехката душевност на децата звезди, общество, в което всичко се продава, включително семейното щастие. Писателката майсторски преминава от криминалната интрига и тънкостите на разследването към психологическото въздействие на все по-разпространените практики, които не ни оставят лично пространство и личен живот с всички произтичащи от това последствия. 

Делфин дьо Виган не разобличава, не съди, тя показва – и това прави книгата ѝ още по-покъртителна. „Льо Фигаро“

Писателката привлича вниманието ни към пораженията, нанасяни върху психиката ни от телереалността, от каналите и акаунтите в Ютюб, Инстаграм, ТикТок и под., в които излагаме на показ и най-интимното от живота си. „Франс Ентер“

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Суперживот” от Дарин Олиън
Корица “Суперживот” от Дарин Олиън, Нови книги през Август

За книгата: В едноименната книга Олиън ни запознава със значението и силата на 5-те жизнени сили: хранене, хидратация, оксигенация, алкализация и детоксикация. Показва ни как храненето с преобладаващо растителни продукти, чистата вода, богатият на кислород въздух, редовните упражнения и собствените ни органи могат да ни поддържат в съвършено здраве без болести, без лекари, без лекарства. Обиколил буквано цялата Земя в търсене на суперхрани, Олиън включва в книгата си списъци с най-здравословните храни, както и 10-дневен план с 4-степенно дневно меню, оставяйки на читателя сам да избере какво да приеме и какво да добави съобразно със своите и на средата си възможности.

Нуждаем се от добро здраве, за да имаме онова, което всички желаем: фантастичен живот – щастлив, позитивен, балансиран, изпълнен със страст, енергия и любов. Истински живот!

Дарин Олиън

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Децата на „мързеливата майка“ в детската градина” от Анна Бикова
Корица “Децата на „мързеливата майка“ в детската градина” от Анна Бикова

За книгата: Много майки с години не забравят силния плач, придружавал сутрешната им раздяла с малчугана през първите му дни и седмици в детската градина. И това е само една от възможните форми на детски протест, заедно с капризите и агресията.

Анна Бикова познава прекрасно всяко подводно камъче при адаптацията на малкия човек към градината. С лекота и разбиране тя помага на родителите да избегнат обичайните грешки и да се справят с възможните проблеми. Богатият опит на авторката и множеството реални истории в тази книга я правят незаменима за всички, които тепърва ще навлизат в този първи и толкова важен етап от социализацията на детето си.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Разкази с часовников механизъм” от Фарук Шехич
корица “Разкази с часовников механизъм” от Фарук Шехич

За книгата: Петнайсет разказа, петнайсет парчета живот на фона на бруталната война в Босна и Херцеговина през 90-те години на XX век. На границата между реално и въображаемо, с нюанси на сюрреализъм и магически реализъм, се редуват военни сцени, блянове за мирен и ведър свят, за далечни пътешествия, митологични препратки, аналогии с други страни и народи… В центъра на повествованието е човекът със своята крехка идентичност, с незарасналите вътрешни белези, с усещането за личен апокалипсис.

Фарук Шехич поднася ярко литературно свидетелство за травмите от войната, пронизано от мека поетичност, от тиктакане на часовник, който отмерва миналото и настоящето, живота и смъртта, астрономическото и човешкото време. Свидетелство за историчност и памет, защото „Това беше моята несъзнателна мисия: да оцелея, да разказвам, да пиша“.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Октопод” от Анаит Григорян
Нови книги през Август, корица “Октопод” от Анаит Григорян

За книгата: Договорът на Александър с банката в Нагоя, където е работил, изтича и той трябва да се прибере у дома, в Русия. Но преди това младежът решава да посети малкия рибарски остров Химакаджима, където е въвлечен в сложни отношения и събития. Спокойният разказ постепенно се изпълва с динамика, напрежение и ужас, когато островът попада в смъртоносната прегръдка на силно земетресение и унищожително цунами.

Анаит Григорян поднася странна, обсебваща история, в която реалността и мистиката се преплитат, за да изтъкат плътен и завладяващ с особената си поетичност текст. Оживяват старинни поверия и съвременният японски бит, а сред основните герои някак естествено се вписва и самият остров, „заснет“ с фотографска точност в сезона на тайфуните, с неговите проливни дъждове и неразгадани тайни.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. В дните живеем” от Христос Китреотис
Корица “В дните живеем” от Христос Китреотис

За книгата: Творбата на Китреотис обхваща един-единствен ден – 20 юни 2014-а – и в това отношение мнозина критици правят паралел с „Одисей“ на Джеймс Джойс и „Билярд в девет и половина“ на Хайнрих Бьол. А епиграфът е откъс от „Дните“ на английския поет Филип Ларкин: „Защо са дните? / За да живеем в тях“.

Един ден от живота на 35-годишен адвокат от съвременното изгубено поколение – с горчив хумор и самоирония, на фона на политическата и социалната криза в Гърция, героят поднася изкусна плетеница от реминисценции и ретроспекции, размисли и прозрения, лутания в професионален и интимен план, в търсене на истинската си същност. Нижат се трудни взаимоотношения с родителите, сложни връзки с две жени, дело за измама на клиентка от салон за красота и един фатален край… Двайсет и четири часа, побрали отминалите дни, времето като вместилище на живота, защото, продължава Филип Ларкин, „Къде ще живеем, / ако липсваха дните?“.

Издателство Хермес

 1. “Отдадени в смъртта” от Нора Робъртс

За книгата: Ела-Лу и Дарил заминават да си търсят щастието в Ню Йорк. По пътя обаче колата им се разваля и Ела-Лу примамва един мъж да спре, за да й окаже помощ. Те искат да му откраднат колата, но неволно го убиват. Отнемането на човешки живот отключва неподозирана жестокост у тях и ги кара да се чувстват всемогъщи.

нови книги през август “Отдадени в смъртта” от Нора Робъртс

Но когато навлизат в територията на лейтенант Ив Далас, е само въпрос на време да бъдат спрени. Поредната им жертва е виолончелистът Дориан Купър, измъчван дни преди да бъде убит, а в сърцето му са издълбани инициалите Д и Е. В началото сред заподозрените са ревниви бивши негови приятелки. Когато обаче заместник-шериф Уил Банър, разследвал сходен случай в Арканзас, споделя подозренията си с Ив, тя осъзнава, че си има работа със серийни убийци. Но дори и не предполага, че жертвите им са близо трийсет, а апетитът на смъртоносния тандем нараства с всяка следваща. 

Дали Ив и екипът й ще успеят да заловят убийците, преди да са отнели поредните невинни животи?

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Има такава държава. Записки по българските кризи” от Тони Николов
корица “Има такава държава. Записки по българските кризи” от Тони Николов

За книгата: Нима е чудно, че българската политика затъна в „спиралата на хаоса“? Историите на поредица „български кризи“ са нанизани на един и същ безкраен конец, отвеждащ пряко към пагубния избор между Русия и Запада, довел до горестни крушения и трудни освестявания. И не на последно място – до необявената, но все още продължаваща, че дори и усилваща се с годините „българска гражданска война“, разпокъсала тялото на нацията на „враждуващи племена“, възприемащи себе си преди всичко като „фили“ и „фоби“.

Поръчай от Озон с тук.

 1. ‘Мъдростта на душите” от Д-р Майкъл Нютън

За книгата: ​Д-р Майкъл Нютън е създател на регресивната хипнотерапия, изследовател на духовното и основател на института „Майкъл Нютън“, където работи до смъртта си през 2016 г. За написването на тази книга в негова памет 26 терапевти от института и 62 техни клиенти дават своя принос. Изложената тук методика е разработена от д-р Нютън в хода на хиляди сеанси, осъществени в двайсет и пет годишната му практика.

корица ‘Мъдростта на душите” от Д-р Майкъл Нютън

„Мъдростта на душите“ представя колекция от мъдри съвети и прозрения, които клиентите на терапевтите от института споделят, за да помогнат на други хора, изправени пред подобни житейски предизвикателства. Въпреки че напътствията, дадени по време на сеанс на духовна регресия, са лични, обикновено те се отнасят за ситуации, в които всички ние се озоваваме в определен етап от земния си път. Независимо дали става въпрос за здравословни или междуличностни проблеми, зависимости или тежки загуби, всеки от нас се сблъсква с трудности, които му предоставят възможност за духовно израстване. Такова разбиране за болестите и проблемите променя изцяло светогледа и ценностната система, като ускорява духовния растеж и прави живота ни на земята по-пълноценен и по-щастлив.

Поръчай от Озон тук. Книгата участва в промоцията Купи 4 за 3.

 1. “Хълмът” от Димитър Кирков – Нови книги през Август

За книгата: Времето бе събрало на Хълма различни пространства, а в едно пространство се бяха събрали различни времена. И когато някой дойдеше тук, винаги оставяше нещо от себе си и ако това не бяха костите му, заминавайки, той отнасяше със себе си променена душа.

корица “Хълмът” от Димитър Кирков - Нови книги през Август

Когато следовател Павел Гринов е повикан да разследва смъртта на свой отдавнашен познайник в къща в Стария град на Пловдив, той не подозира колко забравени тайни ще излязат на повърхността. Както лъкатушат калдъръмените улички на Хълма, така и съдбите на жителите му се пресичат, разделят и водят в неочаквани посоки.

Междувременно съпругата на Павел, Елена, се опитва да убеди обществеността, че на Хълма трябва да започнат археологически разкопки. Тя е убедена, че под къщите и пръстта, под пласт от наслоено време, е затрупано нещо значимо.

Няколко века по-рано Юсеф паша пристига във Филибе, за да въведе ред в санджака. Той е ужасѐн, когато вижда каменното туловище, отхапало част от Хълма – истинска обида към Аллах. Фанатизмът му не знае граници и той нарежда Античният театър да бъде затрупан.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

 1. “Престъпление в театъра” от Фернандо Гарсия Балестерос

За книгата: Бал с маски, убийство на сцената на театъра и един мъж, готов на всичко, за да разкрие истината…

Барселона, 1909 г.

корица “Престъпление в театъра” от Фернандо Гарсия Балестерос

По време на великолепен бал с маски в „Големия театър Лисеу“ графиня Виктория де Кардона е намерена мъртва. Тялото ѝ е внимателно положено на сцената зад спуснатата завеса, а в ръката ѝ лежи огромен рубин – семейна ценност, смятана за отдавна изчезнала.

Инспектор Игнаси Рекесенс оглавява разследването, но изглежда никой – благородници, хористи, бонвивани, сценични работници, любовници, медиуми – не е видял нищо. Разбира се, нищо не е такова, каквото изглежда, и въпреки мълчанието на замесените, Рекесенс ще стигне докрай, дори с риск да компрометира репутацията на някои влиятелни семейства в Барселона. Но дали ще му позволят да разкрие истината за смъртта на графинята? Кой стои зад изчезването на семейния рубин? И коя всъщност е била Виктория де Кардона?

Барселона от началото на XX век със своите светлини и сенки дефилира из страниците на този загадъчен роман, който ни отвежда в онези бурни години, когато градът е известен като „Огнената роза“.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук.

Нови книги през Август от Издателство Изток-Запад

 1. “Централният дом на литератора” от Александър Проханов – Нови книги през Август

За книгата: Кривото огледало на перестройката

нови книги през август, корица “Централният дом на литератора” от Александър Проханов - Нови книги през Август

Трийсет години след разпадането на Съветския съюз прозаикът Александър Проханов припомня драматичните събития, белязали края на една от мощните и значими държавни федерации.

Авторът, който е и прототип на главния герой в романа, пресъздава лабиринт от сюжетни линии, емблематични за последните години на СССР – войната в Афганистан, финала на горбачовско-явлинската перестройка, пуча и ролята на Борис Елцин, разгрома на Държавния комитет за извънредното положение и неговите малодушни членове, кървавия поход на танковете през центъра на Москва, надеждите и опустошението на част от интелигенцията, почувствала се предадена и обезверена.

Драматизмът на личната любовна история на писателя Куравльов със съпругата на офицер, воюващ в Афганистан, е преплетен с дълбоката му привързаност към семейството и споровете с порасналите му синове, поставящи въпроси за режима в Съветския съюз.

Романът представя различна гледна точка за промените в Русия от края на ХХ век. Голяма част от героите са реални личности – идеологът на перестройката Александър Яковлев, секретарят на ЦК на КПСС и шеф на ракетно-космическия отрасъл Олег Бакланов, първият секретар на Съюза на писателите на СССР Георгий Мокеевич Марков, писателите Юрий Бондарев, Евгений Евтушенко, Михаил Шолохов и др.

Според руската литературна критика романът на Проханов има не само художествена, но и документална стойност и ще бъде ценен източник за историците, които ще изследват перестройката и процесите в Русия на прелома на ХХ и ХХІ век.

Можете да се възползвате от 10 в Озон от тук

 1. “Рудолф Хес: тайният план на Чърчил” от Александър Сосновски

За книгата: Една от неразкритите и до днес загадки на Втората световна война е полетът на заместника на Адолф Хитлер Рудолф Хес до Англия в навечерието на германската инвазия срещу СССР. Напълно логично звучи версията, че целта на полета е сключването на сепаративен мир между Германия и Обединеното кралство.

Корица “Рудолф Хес: тайният план на Чърчил” от Александър Сосновски

Великобритания засекретява материалите по случая за рекордния срок от 100 г. – до 10 май 2041 г. Хес официално е обявен за луд в Третия райх, а загадъчната му смърт в затвора „Шпандау“ в Берлин на 17 август 1987 г. настъпва малко преди договореното му освобождаване и след изявлението му, че ще разкрие подробности относно своята мисия.

По професия Волф Рюдигер Хес е архитект, но посвещава голяма част от времето и усилията си в публикуването на материали относно многогодишния престой на баща му в затвора „Шпандау“, както и в разследване и разгласяване на обстоятелствата около смъртта му.

Документално-приключенският детективски роман „Рудолф Хес: тайният план на Чърчил“ е написан на базата на реални факти. Александър Сосновски ги събира в продължение на много години, като се среща не само със сина на Хес; познава и общува отблизо и с други прототипи на главните герои на книгата като личния санитар на Рудолф Хес Абдула и бившия сътрудник на ЦРУ, директора на затвора, където Хес излежава своята присъда.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук

 1. “Човекът кресло и други японски мистерии” от Едогава Рампо
Корица “Човекът кресло и други японски мистерии” от Едогава Рампо Нови книги през Август 2023

За книгата: „Човекът кресло и други японски мистерии“ съдържа девет спиращи дъха кратки истории, които комбинират бързото темпо на западните образци на жанра с богатата фантазия на Изтока. Сред тях са: странната история за напълно осакатен човек и неговата перверзна жена; разказът за мъж, който създава мистериозна огледална камера и открива в нея тайни удоволствия; зловещата изповед на един маниак, описващ кариерата си от „психологически“ убийства; и причудливата история на майстор на кресла, който се наслаждава на крайно необичайни „любовни връзки“ с жени. Смайващи и изпълнени с напрежение, разказите на Едогава Рампо омагьосват своите читатели вече близо век.

„Рампо е най-изтъкнатият японски автор на криминални разкази и мистерии.“

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук

 1. “Матрицата 2. Очертаващите се контури на новия свят” от Боян Чуков
Корица “Матрицата 2. Очертаващите се контури на новия свят” от Боян Чуков

За книгата: Светът стремително се променя. Еднополюсният модел неумолимо се разпада и на хоризонта се задава многополюсният свят. Либералната когнитивна матрица продължава да губи своята позиция на хегемон: в света се зараждат бъдещите панрегиони на цивилизационна основа. Организации като БРИКС и ШОС придобиват все по-голямо трансконтинентално влияние. Войната в Украйна стана мощен катализатор на болезнените за всички народи глобални промени от началото на XXI век. Независимите политически анализи и коментари са най-добрата ваксина срещу манипулативната масова пропаганда и откровената дезинформация. Книгата „Матрицата 2“ е скромен тълковен речник за любознателния читател, който иска да осмисли настъпващите промени в реалния свят. Един сборник с публицистични текстове и интервюта за ролята на САЩ, Китай и Русия в утрешния свят – и за това какво ще се случи в Европа и България.

Спести 10% от цената

 1. “Обитателите на миража” от Абрахам Мерит

За книгата: „Лейф Лангдън и неговият приятел от племето на чероките попадат в непознат древен свят, скрит сред планините на Аляска.

Корица Обитатели на миража Нови книги през Август

Защо народът на малките хора воюва с монголоидна раса, която се кланя на космическото божество Калк’ру? Какво пробужда заспалия Дуеяну, за да се въплъти в Лейф? На чия страна в сблъсъка между красивата вещица Лур и прекрасната Евали ще застанат пътешествениците? Може ли да бъде победен злият Кракен и има ли изход от света на Миража?

Възхищавам се на творчеството му… Той умее да създава атмосфера на нечестив страх.“

Лъвкрафт

„Мерит притежава блестящо въображение.“

Спести 10% с Озон тук

 1. “Ботанически кошмари” 
Нови книги през Август Корица на Ботанически кошмари

За книгата: Растенията ни дават кислород, енергия и храна, използваме ги за декоративни и лечебни цели. Превръщаме ги в хартия, платове и строителен материал, подаряваме ги, дори кръщаваме децата си на тях. Но те могат да бъдат източник не само на радост и на живот… Някои от най-отровните организми на Земята са представители на растителното царство, а има и хищни растения, които се хранят с насекоми и дребни животни. Затова едва ли е изненадващо, че смъртоносният потенциал на флората отдавна е запленил въображението на писателите. В тази антология ще откриете прочути автори от XIX и началото на XX век. Вдъхновени от нови месоядни видове, открити при експедиции в дълбоките джунгли, и от напредъка в присаждането и генетиката, те развихрят фантазията си, за да ни предложат една незабравима разходка в причудлива градина, пълна с ботанически кошмари.

Поръчай от Озон с 10% отстъпка тук

Нови книги през Август от Обсидиан

 1. “Последният рейнджър” от Питър Хелър – Нови книги през Август

За книгата: Рен Хопър е преживял доста житейски травми и търси място, където да избяга от демоните на миналото си. Трийсетгодишният мъж зарязва градския живот и става парков рейнджър в „Йелоустоун”. Задълженията му са колкото делнични, толкова и вълнуващи: да следи за бракониери, да спасява деца на немарливи родители от разгневени лосове, да поддържа мира между местните хора и ордите туристи в последната запазена екосистема на Северна Америка.

Корица “Последният рейнджър” от Питър Хелър

Рен не е съвсем сам в своето идилично усамотение – той спечелва доверието и приятелството на Хили, прочута естествоизпитателка. Когато един ден я намира полужива в челюстите на вълчи капан, Рен забелязва червена панделка, завързана за веригата на капана. Подозренията му го отвеждат към известен бракониер и социопат, който се оказва замесен в мащабна конспирация срещу държавата и наложения порядък във федералните земи.

Драматичният сюжет е примесен с комични конфликти между колоритни персонажи, попаднали в „Йелоустоун” по различни причини, и се развива на фона на спиращи дъха природни картини. В новия си роман Питър Хелър отново доказва, че е добър познавач на човешката душа и проникновен наблюдател на дивата природа и неписаните закони на животинския свят.

Книгата ще намерите на Последният рейнджър – Издателство Обсидиан

Нови книги през Август от издателство Ибис

 1. Пътуването от Бет О’Лиъри – на 14.08.2023
Корица на Пътуването от Бет О'Лиъри

Една кола. Петима души. И цял куп тайни за разкриване.
Aди и сестра ѝ се готвят за голямо пътуване за сватбата на тяхна приятелка в Северна Шотландия.
Плейлистът с песни е готов, а лакомствата за из път са прилежно опаковани.
Скоро след потеглянето им обаче една кола зад тях ги удря. Шофьорът се оказва не кой да е, а Дилън
– бившето гадже на Ади, когото тя избягва след травмиращата им раздяла преди две години.
Дилън и най-добрият му приятел пътуват за същата сватба, но понеже след сблъсъка колата им се
поврежда, Ади няма друг избор, освен да им предложи да пътуват с нея. Скоро малката кола на двете
сестри се пръска по шевовете.
Но ще успеят ли да стигнат навреме за сватбата? И най-вече – наистина ли това е краят на
съвместното пътуване на Ади и Дилън?
„Най-добрата книга на Бет О’Лиъри досега.“ – ХЕЛЪН ХОАН
„Стопляща сърцето история, в която почитателите на романтични комедии ще се влюбят.“ –
КЪРКЪС РИВЮС
„Не пропускайте тази книга. Аз я обожавам.“ – КРИСТИНА ЛОРЕН

Предоставяме Ви и откъс от Пътуването:

 1. Духовна връзка от Ришел Мийд – 14.08.2023
Корица на нова книга духовна връзка

Бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“.

Издадена в 35 държави.

Над 8 милиона продадени копия.

Спасението има своята цена…

След дълго и сърцераздирателно пътуване до Сибир, родното място на Дмитрий, Роуз Хатауей отново е в „Св. Владимир“ – при своята най-­добра приятелка Лиса. Дипломирането им наближава и момичетата нямат търпение да започне новият им живот извън железните порти на Академията. Но въпреки вълнуващото бъдеще, което им предстои, сърцето на Роуз все още скърби за Дмитрий. Той е някъде там, навън. Тя пропусна своя шанс да го убие и сега нейните най-големи страхове са на път да се сбъднат – той я преследва и няма да се откаже, докато не я намери. Защото на този свят няма място и за двамата…

КНИГИТЕ ОТ ПОРЕДИЦАТА „АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ“:

 • 1. Академия за вампири
 • 2. Ледено ухапване
 • 3. Целуната от сянката
 • 4. Кръвно обещание
 • 5. Духовна връзка
 • 6. Последна саможертва

Откъс от Духовна връзка:

Благодарим ви за подкрепата и вярваме, че тези нови книги ще ви предоставят вълнуващи часове в света на литературата.

С пожелания за вдъхновение и наслада от четенето.

Нови книги през Януари 2023

Нови книги през Февруари 2023

Нови книги през месец Март 2023

Нови Книги през месец Април 2023

Нови книги Май 2023

Нови Книги Юни 2023

Нови книги през Септември 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.