You are currently viewing Ревю на “Обсидиан” от Дженифър Арментраут

Ревю на “Обсидиан” от Дженифър Арментраут

Книга: Обсидиан

Поредица: Книга #1 от Лукс

Автор: Дженифър Арментраут

Обсидиан

Никак не е приятно да започнеш всичко отначало.

Това определено е чувството, което Кейти изпитва, когато е принудена да изостави живота си във Флорида и да се премести в дълбоката провинция на Западна Вирджиния. И последното, което е очаквала, е да срещне Деймън.

Деймън е по-различен от всяко друго момче, което Кейти е срещала. Той е арогантен, супер дразнещ и, добре де, изключително привлекателен. Въпреки това обаче, Кейти е решена да стои далеч от него. До нощта, в която светът й се преобръща.

От Калифорния до Западна Вирджиния

Странни неща се случват в малкото градче във Вирджиния, където Кейти е принудена да се премести и да започне всичко отначало. Нов град, нова къща и ново училище, а животът в провинцията е много различен от живота във Флорида. Съседите ѝ са странни, по улиците се мяркат мъже в черно, а жителите на града я гледат с подозрение. За капак, най-арогантното момче, което някога Кейти е срещала през живота си, е и най-красивото в града. 

Кейти е съвсем обикновено скромно момиче, което обича книгите и своя книжен блог. Животът ѝ се обърква напълно, когато става приятелка на с момичето от съседната къща. Ди е жизнерадостна и отчаяно иска да се сприятелят, но брат ѝ Деймън е категорично против. Кейти е подложена на натиск и тормоз от страна на гадняра съсед, но е решена да не се огъне и не вижда нищо лошо в това да общува с Ди. Докато една нощ животът ѝ не се преобръща с краката нагоре и тя не открива истината за мистериозните жители на града.

Мъже в черно и паранормални сили

Не съм фен на книгите и филмите за извънземни, признавам. Това беше най-големият ми аргумент срещу ”Обсидиан”. За решението ми оказа влияние и желанието ми да прочета лека история, която да ми подслади ежедневието с доза романтика. Е, останах приятно изненадана. И не, няма зелени човечета с големи очи.

Книгата е нещо средно между романтичен и паранормален роман. В “Обсидиан” ще откриете голяма доза хумор, който много помага историята да върви неусетно и да разпръсква напрежението. За да се получи сладкият романс присъства един красив мъжки персонаж, който е безбожно красив, с изваяно тяло, по който си падат всички ученички. Красив отвън, но и страшно дразнещ.

Дженидър Арментраут залага в “Обсидиан” на бързо развиващ се сюжет, гарниран с прилична доза напрежение. В добавка имаме романтика и мистерия. До сега опитът ми с Дженифър Арментраут не е от най-сполучливите, просто защото не съм фен на прекалената еротика, но в “Обсидиан” няма да откриете нищо такова. Авторката ме изненада на няколко пъти и успя да задържи вниманието ми до самият край. “Обсидиан” не е обемна книга и е много леко, разтоварващо четиво, което ще Ви разпусне и ангажира едновременно.

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.