You are currently viewing Ревю на Pocketbook Basic Lux 3 – мнение, цена и характеристики

Ревю на Pocketbook Basic Lux 3 – мнение, цена и характеристики

Pocketbook Basic Lux 3

Защо харесвам Pocketbook? Хората, които ме познават знаят, че не робувам на марки и не съм грандоманка. Обичам практичните неща, които да ми вършат работа и според мен това, което от PocketBook предлагат и цената, която държат продуктите им е напълно достатъчно за нуждите на средностатистическият читател.

Съдържание

Днес ще разгледаме моделът PocketBook Basic Lux 3.

  • Екран 

Екранът е черно бял и е с технологията E Ink Carta™. Предимствата му са доста. Усещането е много близо до това от истинската книга и не натоварва изобщо очите. На дневна светлина няма отблясъци, самият екран е матиран и и това прави четенето удобно на всякаква светлина. Личният ми четец е по-старият модел Pocketbook Basic Lux 2,който е със същата технология на екрана и за който също имаме ревю тук в блога.

  • Размер

Размерът на екрана е 6 инча, което е добре, защото е по-лесен за побиране в повечето чанти и раници, и наистина можете да си го носите навсякъде. Моделът е и много лек, само 155г. От личен опит казвам, че това си е предимство дори, когато го ползвате вечер в леглото.

  • Формати

Pocketbook Basic Lux 3 си има всички характеристики, които има и неговият по-голям брат Basic Lux 2. Поддържа всички най-популярни формати, което си е типично за марката и ни спестява преформатирането с други приложения. PocketBook работи с 21 вида формати сред, които са  DJVU, DOC, FB2, HTML, MOBI, RTF, TXT, JPEG, BMP, PNG, TIFF, EPUB и PDF.

  • Процесор

Сред подобренията в новият модел са двуядреният процесор. Basic Lux 3 е с честота на процесора 2 пъти по 1GHz, което го прави още по-бърз. RAM паметта е вече 512 MB. Вградената памет на модела е 8 GB и има слот за допълнителна карта с памет. С всички тези възможности можете да се сдобиете с една завидна колекция от електронни книги.  

  • Батерия

Няма как да не споменем, че PocketBook Basic Lux 3 може да работи до месец с едно зареждане и това не е просто реклама на модела, а факт.

SMARTlight – не просто подсветка

Подсветката е най-великото изобретение, което улеснява читателите. В този модел тази функция е усъвършенствана и вече имаме възможност не само да регулираме яркостта, но и цветовата температура. Супер лесно избирате между по-топъл или по-студен нюанс, според предпочитанията и с възможност да запазите настройките за по-лесен достъп, когато Ви е необходимо.

Wi-Fi, Pocketbook cloud и Pocketbook Reader

Както вече казах обичам нещата, които ползвам да ми улесняват живота. Wi-Fi функцията е едно от нещата, които обожавам в четеца ми. Дава възможност супер лесно да се прехвърлят книги. Лично моята техника е следната. Свалям си файла на телефона и след това го изпращам като прикачен файл към Pocketbook-а ми. За съжаление не разполагам с Pocketbook cloud, което би било още по-голямо удобство. Ще се обоснова. Pocketbook cloud е това, което правеше за старите модели възможността да се свържат към Dropbox. Това е мястото, където можете да си съхранявате всички книги и те да са достъпни за всички ваши устройства без да се налага да ги прехвърляте чрез кабел. В комбинация с Pocketbook Reader, което е безплатно приложение за четене, което можете да си инсталирате на телефона и да синхронизирате със самият четец. Дори и да си забравите Pocketbook-а можете да продължите да си четете книгата на телефона си. Самото приложение предлага много възможности за персонализиране на изгледа и регулиране на яркостта на екрана. Също така дава достъп до онлайн книжарница, където можете да си закупите книги. В обобщение от компанията дават възможност на хората, които търсят бюджетен четец да се докоснат до екстрите на моделите от по-висок клас.

Нашето откровено мнение за PocketBook Basic Lux 3

Фактът, че Pocketbook Basic Lux 3 има толкова много неща, че е учудващо, колко изгодна е цената му. Това го поставя в зоната на импулсивните покупки. Наистина ми харесва как след като веднъж навлезете в четенето, то е толкова плавно. Превключването на страниците става светкавично бързо, независимо дали четете EPUB или сложен PDF файл. Навигацията и настройките изискват известно време за свикване, но след като го използвате в продължение на една седмица, е като детска игра. Непрекъснато се опитвах да докосвам екрана и нищо не се случваше, но мускулната памет е сложно нещо за преодоляване, което може би е най-голямото препятствие пред нея.

Бих препоръчала това устройство за нови потребители, които са технически грамотни. Те трябва да могат да знаят откъде могат да изтеглят безплатно книги онлайн и как да ги зареждат. Този процес може да се извърши чрез Mac или Windows, като просто се плъзгат и пускат файлове. Calibre също е жизнеспособна алтернатива, която ще включи всички метаданни на книгата във вашия четец и ще изтегли корицата, ако тя липсва в книгата ви.

Не бих го препоръчал за напълно нови потребители, чийто предишен опит е бил просто да използват приложението Libby или Kindle на телефона си. Ако ще си купувате електронен четец, вероятно искате такъв с пълна и богата екосистема, в която има милиони безплатни и платени заглавия, които можете да изтеглите с едно натискане на бутона.

Характеристики на PocketBook Basic Lux 3:

ДисплейE Ink Carta™
Резолюция758 × 1024
Размери6” (15.24 cm)
DPI212
Нюанси на сивото16
ПодственкаДа (SMARTlight)
Процесор двуядрен2*1 GHz
Оперативна памет512MB
Памет за съхранение8 GB
Батерия1300 mAh (литиевойонната)
Cover sensorДа
Wi-FiДа
USBMicro USB
Външна паметmicroSD
ФорматиACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT
Формати на изображенияJPEG, BMP, PNG, TIFF
РечнициАнглийски език – немски език, Webster’s Dictionary 1913
Онлайн услугиPocketBook Cloud, ReadRate, Dropbox, Send-to-PocketBook
ПриложенияLibrary (Библиотека), Dictionary (Речник), Gallery (Галерия), Calculator (Калкулатор), Chess (Шах), Klondike (Клондайк), Snake (Змия), Sudoku (Судоку)
Размери в милиметри161,3 × 108 × 8 mm
Тегло155 g
ЦветовеМастиленочерен, бял
В комплектаЕлектронен четец, micro USB кабел, кратко упътване за употреба, гаранционна карта

Ако все още се колебаете, можете да разгледате нашата класация за Електронни четци.

Ръководство на потребителя за Pocketbook Basic Lux 3

Ако все още се двоумите запознайте се и с:

Pocketbook Era

Кindle Paperwhite 2018

PocketBook Color

PocketBook Basic Lux 2

Pocketbook Touch HD 3

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.