You are currently viewing “Сянка и кост” сезон 2. Премиера през 2023

“Сянка и кост” сезон 2. Премиера през 2023

“Сянка и кост” сезон 2

В свят, където тъмните сили властват, младата картографка Алина Старков открива, че има силата да промени съдбата на войната. Тя е единствената, която притежава дарбата да призовава светлина и това ще я накара да играе ключова роля в тази война.

Поредицата  на Лий Бардуго от вселената Гриша пожъна невероятен успех. В този свят се развива действието на няколко нейни книги “Сянка и кост”, “Шест врани” и “Белязаният цар”. Повече за книгите от Вселената Гриша можете да откриете тук.

За всички фенове на авторката беше страхотна изненада, когато от Netflix решиха да екранизират поредицата. И ето сега сме на прага на сезон 2.

Първият сезон излиза през 2021 година и съдържа 8 епизода. Режисьори на сериала са  Мейрзи Алмас, Лий Толънд Крийгър, Дан Лиу и  Джеръми Уеб.

Актьорски състав на Сянка и кост

Джеси Мей Ли (Алина), Арчи Рено (Мал), Фреди Картър (Каз), Амита Суман (Иней), Кит Йънг (Йеспер), Бен Барнс (Тъмнейший), Симон Сиърс (Иван), Дейзи Хед (Женя), Юлиан Костов (Федя) и др.

“Сянка и кост” сезон 2. Премиера през 2023 Актьори

Сюжет

Алина Старков и Мален Орецев са сираци, израснали заедно в сиропиталище. Те са близки приятели и знаят, че винаги могат да разчитат един на друг. Съдбата ги отвежда да служат в първата армия на Равка. Когато Мал е назначен на кораб, който трябва да пресече Долината на смъртната сянка, тъмна, безплодна ивица земя, обитавана от чудовища, разделяща Равка на две, Алина, от страх да не бъде отделена от приятеля си, се качва на кораба. Чудовищата (Волкра) атакуват и докато спасява Мал, Алина проявява неподозираните си сили. Оказва се, че Алина може да призовава светлина, което я прави една от Гриша.

Тъмнейший е генерал на Втора армия, която се състои от Гриша. След като потвърждава силите на Алина, той я отвежда в столицата, където тя трябва да бъде обучена.

“Сянка и кост” сезон 2

Продължението ще се фокусира около събитията от “Сянка и кост”. Също така ще станем свидетели и на уникалният обир на Утайките от “Шест врани”.

Актьорският състав ще се завърне, като се очакват и няколко нови попълнения. Джак Уолф ще изиграе ролята на Вилан, а Патрик Губсън ще пресъздаде любимият ни Николай.

Официалната обявена дата за пускане на  Сезон 2 на “Сянка и кост” е 16 Март 2023г. Трейлъра можете да гледате тук:

Още интересни подробности споделени от актьорите в “Сянка и кост” сезон 2:

Още Новини за книги

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.