You are currently viewing Ревю на „Шест Врани“ от Лий Бардуго

Ревю на „Шест Врани“ от Лий Бардуго

Книга: Шест врани

Поредица: Шест врани книга 1

Автор: Лий Бардуго

Страници:560

Издателство: Егмонт-България

Година на издаване:560

„Шест врани“ на Лий Бардуго е първа книга от новата поредица от Вселената ГРИША!

След успеха на трилогията Сянка и кост!

Шестима опасни престъпници. Един невъзможен удар.

Кетердам: оживен център на международната търговия, където всичко може да бъде получено срещу правилната цена – и никой не знае това по-добре от престъпното чудо Каз Брекер.

Каз получава оферта за смъртоносен удар, който ще го направи богат отвъд най-смелите му мечти. Но той не би могъл да се справи сам…

Затворник с жажда за мъст.

Стрелец, пристрастен към залозите.

Беглец с тайно минало.

Шпионин.

Сърцелом.

Крадец с таланта винаги да се измъква.

Бандата на Каз е единственото нещо, което е способно да застане между света и унищожението – ако междувременно не се избият помежду си…

Доста време ми отне да напиша това ревю, понеже има толкова неща за споделяне и все пак се постарах да няма спойлери. „Шест врани“ е книга, която започнах без грам колебание. Вече бях прочела трилогията “ Сянка и кост” от Лий Бардуго и останах впечатлена от светът на Гриша и начина на писане на авторката. Героите, които тя изгражда пред очите ни оставят следа и е невъзможно човек да ги забрави с лека ръка. Сюжетите са интересни, непридвидими и съпроводени от неочаквани обрати. Но абсолютно не бях подготвена за това, което се случи в “ Шест врани”.

свят Гриша
Източник Pinterest

Бандата на Шесте Врани

Историята върви плавно и последователно, същевременно ни запознава и с миналото, и с настоящето на героите. Причините скрити в избора на Каз да стане Каз Брекер, или както го наричат в престъпният свят – Мръсни ръце, и как той събира своите верни другари Утайките. Каз, Нина, Иней, Йеспер, всички те до един са запомнящи се персонажи. Вилан и Матиас не са част от бандата. Вилан е богаташко детенце уж случайно попаднало при Утайките. Матиас от своя страна е бивш ловец на „вещици“, настоящ затворник освободен с едничката цел, да им помогне за изпълнението на мисията им. При него сблъсъка национален дълг и морални ценности е много силен. Много ми хареса това как всеки от героите има собствена единтичност. Всеки от тях бяга по някакъв начин от миналото си и има своите страхове. За пред останалият свят те са безкрупулни престъпници и убийци.

Лий Бардуго

Лий Бардуго е избрала един доста интересен сюжет. Героите са приели поръчка, която при успех би им донесла доста солидна сума, която за някои от тях означава изплащане на дълговете и свобода. Шесте врани изпратени на една невъзможна мисия. Гениалният план на Каз е донякъде твърде опасен и налудничав. Групата им е споходена от много неочаквани събития и проблеми. Те са поставени пред много физически и морални предизвикателства. Всяка стъпка към изпълнението на плана им води до нови две назад. Омраза, предателства, любов, дълг, интриги и заговори.

Дали отмъщението, което Каз жадува няма да им изиграе лоша шега?

Дали заговорът на двама от бандата ще разцепи групата?

Ще се измъкнат ли от най-охраняваният дворец и затвор в света?

Ами прочетете “Шест врани” и ще разберете.

Абсолютно е защитена славата на книгата „Шест врани“. Няма да се замисля нито за секунда и продължавам с втората част “Алчни крале”.

Вашият коментар

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.