You are currently viewing Ревю на “Двор от сребърни пламъци” от Сара Дж. Маас

Ревю на “Двор от сребърни пламъци” от Сара Дж. Маас

Книга: Двор от сребърни пламъци

Автор: Сара Дж. Маас

Поредица: Двор от рози и бодли книга 4

Издателство: Егмонт

Страници: 928

Двор от сребърни пламъци

Необуздана сила. Необуздана страст.

Неста Арчерън винаги е била много горда, склонна бързо да се ядосва и да не прощава лесно. И откакто бе принудена да влезе в Котела и се превърна във Върховен елф, не спира да търси мястото си в този странен, смъртоносен свят, в който трябва да живее. Още по-страшното е, че не може да превъзмогне ужасите на войната и загубите, които понесе в нея.

Единственият, който успява да подпали темперамента ѝ е Касиан – воинът, чието място в Двора на Рисанд и Фейра го поставя непрекъснато в нейна орбита. Той обаче подпалва не само темперамента ѝ. Огънят между тях е осезаем и се разгаря все по-силно, когато биват принудени да живеят под един и същ покрив.

Заплахата от война дебне на прага им, а Неста и Касиан трябва да се изправят пред чудовищата в тях и извън тях, ако искат да успеят да победят враговете на Двора си. Но най-големият риск е да се приемат – и изцерят – един друг.

Продължението – Двор от сребърни пламъци

С голямо нетърпение очаквахме “Двор от сребърни пламъци” да излезе и, когато Егмонт пуснаха предварителните поръчки бяхме сред първите, които направиха поръчка. Бяхме подготвени Сара Дж. Маас да ни отвее като торнадо и да ни разбие на парченца.

 “ Не съжалявам за нищо друго в живота си, освен за това. Че нямахме достатъчно време. Че нямах време с теб, Неста. Ще те намеря в отвъдното, в идния живот. И ще изживеем времето си заедно. Обещавам. “ 

 Това е обещанието, което Сара Дж. Маас даде на всеки един читател. Това е заявката, която тя направи с любовта на Касиан и Неста. 

Неста

Образът на Неста винаги ни е харесвал. 

Неста Арчерън цял живот е била неправилното парче в пъзела. За хората тя е безсърдечната сестра на Великата господарка на Двора на нощта, а всъщност в себе си крие ранимо сърце. За да не рухне се превръща във вълк и напада свирепо и смъртносно всеки дръзнал да навлезе в личното ѝ пространство. Тази нейна злоба, борбеност и леден поглед е нещото, което харесвахме в нея. Никога не разкрива чувствата си, но е готова да брани близките си. Със силата открадната от Котела очаквахме да сее разруха и да накара враговете им да пълзят пред мощта ѝ. Да ама не… Сара Дж. Маас запълни 700 страници с еротика и вулгарности. Грубост и животински секс. През по-голямата част от книгата се наложи да използваме цялата си воля за да продължим четенето. 

Всички очаквахме развръзката между Неста и Касиан и такава наистина имаше. Касиан е единственият, който разпалва огъня на Неста. Генералът трябва намери начин да затвори дупката зейнала в душата ѝ.  Да потуши огъня в нея, но да внимава да не изпепели и него. 

„Ами ако ти кажа какво ми прошепнаха скалите, мракът и морето, Господарю на кръвопролитията? Как са тръпнели от страх на онзи остров сред морето. Когато тя се е появила. Отнела е нещо… нещо скъпоценно. Откъснала го е със зъби“

Контраста с любовта на Рис и Фейра е огромен. При Великите господари на Двора на нощта имаше спираща дъха чиста страст. При Неста и Касиан беше чисто първично желание. Това страшно много развали образа на любимият ни генерал. Касиан рязко се превърна в нискоинтелигентен и разгонен “скот”. Бяхме свикнали да излъчва мощ и жестокост, а получихме нещо коренно различно. Ще довършим поредицата, но вече в нас се насажда страхът какво ще стане с образа на Азриел.

Това, което ни спря да дадем на „Двор от сребърни пламъци“ оценка от 2 звезди беше краят. Единствено в последните страници видяхме частица от онази Сара Дж. Маас, която харесваме. И сякаш останалите 700 страници бяха пълнеж. 

Двор от сребърни пламъци“ продължението на една завладяваща история

P.S.  Ние не сме критици. Това е наше абсолютно честно и неподправено мнение. Уважаваме труда, както на всеки един писател, така и на издателствата. За всяка книга има читатели и вярваме, че отново ще открием вълшебството в книгите на Сара Дж. Маас.

Още книги от поредицата:

Двор от крила и разруха

Двор от мъгла и ярост

Двор от рози и бодли

Вашият коментар

Тази публикация има 2 коментара

  1. Меги

    Абсолютно съм съгласна с всичко, което сте написали и мнението ми се припокрива с вашето. Попринцип чета и харесвам любовни и еротични романи, но тук нещата бяха изключително пишки и вулгарни, а това за мен тотално не подхожда на стила на поредицата и на магията на Веларис. За съжаление цялата книга ми беше като зле написан порнографски роман.
    Поредицата е една от любимите ми, но още от предната книга нямах особено големи очаквания към тази. Неста никога не е била от любимите ми персонажи, но тук беше показана основно като една мрънкаща и злобна жена.

    1. Troll

      Наистина голямо разочарование. Началото на поредицата беше много силно и останахме запленени от магичният свят на елфите. Това тук беше много далеч от всичко, в което се влюбихме.

Ангелина Петрова

Казвам се Ангелина, но тук и в Инстаграм профила ни ме знаете като Гинчето. Трудно е човек да се представи, затова аз ще бъда кратка, но изчерпателна. Моята любов към книгите не беше от детството, а в много осъзнати години. Откривах все по- интересни автори и все по- заплетени истории и това ме пренесе в света на фентъзито. И в този момент, аз разбрах, че не само искам, а се нуждая да съм заобиколена от книги. Малко по- малко започнах да изкачвам стълбицата, за да сбъдна тази моя мечта. Към днешна дата моята работа е свързана с книги и за първи път разбрах какво означава "Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден". С времето с Дочка си направихме един книжен свят, където се ровим само ние, където се чувстваме спокойни и уверени. Всяка прочетена книга, дори всяко книжно разочарование ни кара да ровим и да търсим новото любимо. Света на книгите е необятен и ние с удоволствие се потапяме в него.